Télen is forró: lépj be a szlovén szaunák világába! (x)

Jobban kedveled a melegebb évszakot, mint a telet? Akkor egy szaunában eltöltött méregtelenítő ejtőzés tökéletes kikapcsolódást fog nyújtani! Fedezd fel a szlovén szaunák egyedülálló világát!

A szaunázás a legjobb módja annak, hogy megszabadítsd szervezeted a mérgező, káros anyagoktól. Szlovénia számos lehetőséget kínál a szaunák látogatására – szinte bárhol találni török, finn vagy infraszaunát. De vannak szokatlanabb szaunák is, amelyekkel ritkábban lehet találkozni: ezek különböző természetes anyagokat tartalmaznak, például sót, gyógynövényeket, gyógyiszapot, kristályokat, sőt, még színeket is! Igen, a fénynek és a színeknek is megvan a maguk helye az egészségmegőrzésben, ezért néhány szlovén szauna kromoterápiát, azaz színterápiát alkalmaz. A só jótékony hatással van a légzőszervekre és a bőrre, az iszappakolás és a szauna együttes hatásának a következménye pedig a szép, egészséges megjelenés és a jó közérzet. Kipróbálhatod a caldariumot vagy más néven római szaunát is, ahol a hőmérséklet sokkal alacsonyabb, mint más szaunákban, és amely a társasági életre, beszélgetésre és a további szaunázásra való felkészülésre szolgál. Fedezd fel az egészség és a jó közérzet titkait a szlovén szaunák egyedülálló világában!

Hol találod a legjobb szaunákat?

  1. A Terme Zreče gyógyfürdő szaunafaluja a helyi tájépítészet remeke. Élvezd a Pohorje-hegység füveinek és illatos gyógynövényeinek különleges varázsát!
  2. A Terme Olimia gyógyfürdő szaunavilága az egyik legnagyobb Szlovéniában. A Teater vetra (Szélszínház) névre keresztelt finn szauna Szlovénia legnagyobb szaunája, ahol légkavaró programokat szerveznek.
  3. A Terme Ptuj gyógyfürdőben található Flavia szaunaközpont a római fürdők hagyományát ötvözi a mai elvárásokkal, és a szaunázást egyedülálló relaxációs élménnyé teszi.
  4. A Dolenjske Toplice-i szauna legnagyobb sztárja a japán izzasztófürdő, amely egyedülálló Szlovéniában.
  5. A Moravske Toplice-i Terme 3000 gyógyfürdő szaunáiban élvezheted a murántúli gyógynövények illatát és felfrissülhetsz a jégkútban.
  6. A Terme Portorož gyógyfürdő szaunáiban megtapasztalhatod a pirani só gyógyító erejét, amely jótékony hatással van a légzőszervekre és a bőrre.
  7. A Thermana Laško gyógyfürdő szaunái szintén egyedülálló élményt nyújtanak. Fedezd fel a kozjanskói ház stílusában épült finn szaunákat, a sörfőző kazán formájú gőzszaunát és a szekér alakú infraszaunát!