Sajtszószban sült kukorica szalonnával, pirítóssal
Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg vaj
1 gerezd fokhagyma, reszelve
3 evőkanál liszt
4 dl tej
10 dkg mozzarella sajt, reszelve
10 dkg cheddar sajt, reszelve
só, bors, őrölt szerecsendió
30 dkg Bonduelle Prémium Gold Szuperédes csemegekukorica
2 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg szeletelt bacon
1 kis csokor petrezselyem
kovászos kenyér a tálaláshoz
1. A besamelhez a vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Beleszórjuk a reszelt sajtok háromnegyedét, kevergetjük, míg beleolvadnak.
2. Beleborítjuk a besamelbe a leszűrt kukoricát (2 evőkanálnyit félreteszünk), alaposan összeforgatjuk, majd egy hőálló tálba halmozzuk. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajtokkal, a zsemlemorzsával, illetve a félretett kukoricával.
3. A 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre, míg a teteje aranybarnára pirul. Amíg sül, megpirítjuk a felkockázott bacont egy serpenyőben, és elkészítjük a pirítóst is.
4. Az elkészült ételt aprított petrezselyemmel és szalonnával megszórva, pirítósra kenve tálaljuk.