Kényeztető vacsorafalatok: sajtszószos, baconös, csemegekukoricás pirítós (x)

Az Bonduelle Gold Prémium – hozzáadott cukor nélkül  is – természetesen szuperédes csemegekukorica kizárólag a legjobb magyar termőterületekről származik, és a Bonduelle több évtizedes  szakértelmének köszönhetően gondosan válogatott, aranyló kukoricaszemekből készül. Különleges, természetes édességével, kiváló minőségével ideális nassolnivalóként vagy salátába keverve is új ízélményt ad mindenkinek.

Sajtszószban sült kukorica szalonnával, pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg vaj

1 gerezd fokhagyma, reszelve

3 evőkanál liszt

4 dl tej

10 dkg mozzarella sajt, reszelve

10 dkg cheddar sajt, reszelve

só, bors, őrölt szerecsendió

30 dkg Bonduelle Prémium Gold Szuperédes csemegekukorica

2 evőkanál zsemlemorzsa

10 dkg szeletelt bacon

1 kis csokor petrezselyem

kovászos kenyér a tálaláshoz

1. A besamelhez a vajon megfuttatjuk a reszelt fokhagymát, rászórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd fokozatosan felöntjük a tejjel, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Beleszórjuk a reszelt sajtok háromnegyedét, kevergetjük, míg beleolvadnak.

2. Beleborítjuk a besamelbe a leszűrt kukoricát (2 evőkanálnyit félreteszünk), alaposan összeforgatjuk, majd egy hőálló tálba halmozzuk. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajtokkal, a zsemlemorzsával, illetve a félretett kukoricával.

3. A 180 C-ra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre, míg a teteje aranybarnára pirul. Amíg sül, megpirítjuk a felkockázott bacont egy serpenyőben, és elkészítjük a pirítóst is.

4. Az elkészült ételt aprított petrezselyemmel és szalonnával megszórva, pirítósra kenve tálaljuk.