4 csillagjegy, akire különös hatással lesz a december 8-i telihold

Erre a mostani teliholdra négy csillagjegy szülöttje különösen befogadó lesz: képesek lesznek újba fogni, változtatni, letisztázni...

Telihold közeleg (egész pontosan december 8-án hajnali 05:08-kor lesz 100 százalékos égi kísérőnk megvilágítása), ereje átjárhat mindenkit, aki kellőképpen nyitott rá. Ezt a decemberi teliholdat az amerikai őslakos indiánok hideg holdnak is nevezték, de attól függően, hogy a kontinens mely részén éltek, különféle neveket ragasztottak rá – ezek mindegyike a hidegre, fagyra, sötétségre vagy hóra rímelt. A mohikánok például Hosszú Éjszakai Holdnak is nevezték, elvégre közeledünk az év legjosszabb éjszakájához, téli napfordulóhoz.

Erre a mostani teliholdra négy csillagjegy szülöttje különösen befogadó lesz: képesek lesznek újba fogni, változtatni, letisztázni, hogy a karácsony már nyugalomban telhessen. Az elszabaduló energiákat ók fogják be leginkább, ők tudnak majd őszinte beszélgetésekbe belemenni – akár önmagukkal is, kiereszteni a gőzt és megnyugodni, mire a Hold újra fogyni kezd.

 Ikrek

Ezekben a napokban az Ikrek nemcsak az év vége, hanem a telihold miatt is számot vet, átgondolja, mi minden történt vele idén, jó és rossz, és mit tudott volna másképp csinálni. Rádöbbenhet, hogy csak azért, mert a múltban hibákat követett el, azok nem kell, hogy meghatározzák – ez a telihold megmutathatja mindazt, amiben fejlődött. Valamiféle csúcspomthoz érkezhetnek a jegy szülöttei – elvégre a telihold mindig a változás és a kiteljesedés pillanatát jelenti. Fontos, hogy ne csak önmagának bocsásson meg, ha úgy gondolja, hogy néhány dolog a saját hibájából nem sikerült, hanem engedje, hogy kitörjön, felszabaduljon belőle a mások iránt érzett harag is a telihold hatására. Nem szükséges mindenkinek megbocsátani, talán nem is lehet =elvégre a harag érzelem, ha ezt érezzük, azt jelenti, törődünk – ha pedig jól használjuk, erőt kovásolhatunk belőle.

Szűz

A Szűz egész évben azon gondolkodott, hogy mit is akar pontosan elérni a karrierje tekintetében. A telihold elhozza számára a megvilágosodást: végre megfogalmazza szakmai céljait és a jövő évben már ezekre koncentrál. Leszámol a felesleges kapcsolatokkal, nem fog erőfeszítéseket tenni értelmetlen célokért. Első helyre teszi saját magát, hogy ő jól legyen a munkahelyén, ha már annyit dolgozik. És ezt a fókuszált munkát, jó konfliktuskezelést, igyekezetet előbb-utóbb a főnökei is észreveszik. 

Nyilas

A Nyilasban járó telihold a személyes kapcsolatokra irányítja a figyelmet – segíteni fog a Nyilasnak, hogy átgondolja, kivel hányadán áll. Hogyan működik épp a párkapcsolata, mit javíthat rajta, hogyan működnek az egyéb dinamikák a családban, legyen szó gyerekről, anyósról, sógornőről, testvérről. Sőt ha már úgy belejött a Nyilas a nagy átgondolásokba, vegye számba nyugodtan azt is, hogy tulajdonképpen kik azok az emberek, akikre valóban számíthat. A telihold segít tisztán látni, a napnál is világosabb lesz a hold által, hogy ki a valódi barát… és már lehet is összeállítani a karácsonyi ajándék- és vendéglistát.

Halak

Egész évben tepert a Halak, hogy helyt álljon a munkahelyén. Vagy az állását akarta megtartani, vagy fizetésemelésre pályázott, vagy idén kezdett és muszáj volt bizonyítani. A sikerélmény szerencsére nem is maradt el, de a nagy igyekezetben elfelejtett figyelmet fordítani a családra. Igaz, nem is nagyon akart, mert akkor szembesülhetett volna az otthoni problémákkal. Most viszont eljött az ideje a szembenézésnek, de a telihold segíteni fog, hogy konfliktus és ősrobbanás helyett tisztázó beszélgetésekre kerülhessen sor, és az ünnepekre minden rendben lehessen.

Kiemelt kép: Getty Images