Teremts harmóniát! – Heti csillagenergiák (2022. 12. 05. – 2022. 12. 11.)

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Advent második vasárnapja után egy kettős energiákkal telített hét alé nézünk. A Nyilas hónap közepéhez érkezve már megjelennek a Térben a következő időszak minőségei: A Merkúr és a Vénusz megérkezik a Bakba, nagyobb igényt teremtve bennünk a keretek, a kiszámíthatóság iránt. Ezzel párhuzamosan – a hét második felében – az Ikrek jegyében, a Mars ölelésében teljesedik ki a telihold. Az Ikrek jegye a mitológia ikerpárjára Castorra és Polluxra utalva duális energiákat hordoz magában. Emellett maga a változás, a könnyedség, a kapcsolódás és a kommunikáció, mely nagy kontrasztot képez a Nyilas-Bak energiák befelé hívó, lecsendesdést kívánó erejével. Ez a kettős hatás már nem annyira a lelki munkáról, sokkal inkább belső világunk, igényeink, szükségleteink és a külvilág elvárásainak, hatásainak kiegyenlítéséről szól. Azt üzeni: Teremts harmóniát! Alakítsd úgy a dolgokat, hogy rendben legyél!

Nagy segítségünkre lehet ezen a héten, ha bátran meg merjük húzni határaink, tudunk nemet mondani és van valamilyen bevált technikánk a stresszes, feszültséggel teli szituációk kezelésére.

Fotó: Getty Images

Nézzük, részletesebben, mit hoz ez a hét:

A hétfői napot a kényelmes, saját tempóját kedvelő Bika Hold energiájával indítjuk. Ha tehetjük, engedjük meg magunknak, hogy lassabban kezdjünk neki dolgainknak; a hét második felében szükségünk lehet az így tartalékolt erőforrásainkra. Az ünnepekre készülődve ez a nap alkalmas lehet a csemegék, díszítések, az ajándékba szánt szépségápolási termékek és divatcikkek beszerzésére.

A kedd energiáit a Merkúr- Jupiter kvadrátja, majd a Merkúr jegyváltása határozza meg. Feszült kapcsolódásuk miatt érdemes óvatosan bánni azzal, mire mondunk igent ezen a napon. Nehezünkre eshet felbecsülni a feladatok valódi súlyát, és a kelleténél nagyobb optimizmust érezhetünk magunkban, mondván: „Ó, az semmiség!”  Ezeket

a döntési helyzeteket halasszuk inkább szerdára, amikor a Merkúr már a Bak jegyében segít,

hogy egy reálisabb képet lássunk, kikerülve így a túlvállalás csapdahelyzeteit.

Szerdán az Ikrek jegyébe lépő Holddal elkezdhetjük érezni a hétre jellemző kettősséget. Egyszerre lehet bennünk jelen, hogy szívesen kapcsolódnánk, nyitnánk mások felé,de közben érezzük, hogy egyre nehezebb viselni a külvilág zaját, a Bak jegyébe érkező Merkúrral már befelé hívnak az energiák. Az Ikrek-Bak minőségeket nagy kihívás lehet összeegyeztetni, azonban nem lehetetlen: a Bak jegy eltökéltsége támogathatja határaink meghúzását azokban a szituációkban, amikor valami túl sok lesz számunkra, míg az Ikrek jegy rugalmassága segít, hogy tudjunk kompromisszumot kötni, amikor az lehetséges.

Csütörtökön érkezünk el a hét legnagyobb kihívásokat tartogató pillanatához. A teliholdak mindig az adott holdciklus energetikai csúcspontját jelképezik, most azonban a Hold-Mars együttállásnak köszönhetően ez hatványozottan igaz lesz. A Mars maximumra tekeri a hőfokot, túlfűtve lelkünket cselekvési vággyal. Bármennyire is szeretnénk pontot tenni függőben lévő ügyeink, nézeteltéréseinket végére, ez a nap nem alkalmas erre.

Sokkal hamarabb felkaphatjuk a vizet, a kelleténél erőteljesebben reagálhatunk helyzetekre és könnyebben bonyolódhatunk felesleges szócsatákba is.

Ehelyett érdemesebb befelé tekinteni, és a telihold energiáit felhasználva elkezdeni számba venni az év történéseit, és a Mars cselekvési vágyát a következő év tervezési folyamataiba csatornázni.

Pénteken a Vénusz-Jupiter kvadrátja által érezhetjük azt, hogy sokkal inkább vágyunk az élet könnyedebb oldalának megélésére, a gondtalan mindennapok megtapasztalására. Szívesen kapcsolódhatunk másokkal, ám a Rák jegyébe lépő Holddal a lelki világunk érzékenyebb lehet a külvilág hatásaira. Az otthon vagy egy szűkebb társaságban töltött idő most jobban feltölthet minket, mint egy péntek délutáni program vagy egy esti kimozdulás. Ha ezen a napon vásárlásra adjuk a fejünket, érdemes egy konkrét listával, tervvel elindulni, hogy elkerülhessük a felesleges dolgok megvételét.

Szombaton a Vénusz Bak jegybe való megérkezése által sokkal megfontoltabbá válhatunk az anyagiak síkján is, így a hétvége már alkalmasabb lehet az ünnep kellékeinek beszerzésére. A Bak Vénusz minőségei arra is ösztönözhetnek minket, hogy sorra vegyük, mi az, ami igazán fontos, igazán értékes számunkra az életben. Ezzel az összegzéssel hozzásegíthet a szükséges határok meghúzásához és megkönnyítheti a nemet mondás folyamatát is.
Vasárnap a Rák jegyében járó Hold energiáit használhatjuk arra, hogy valamilyen szívet-lelket melengető tevékenységgel töltekezzünk. Kapcsolódhatunk szeretteinkkel, barátainkkal vagy akár az karácsonyi menü tervezésének is neki kezdhetünk.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: nőklapja.hu