Tégy az egészségedért a szlovéniai gyógyhatású termálvizekkel! (x)

Szlovénia a gyógyfürdők országa. Kényeztesd magad, és tapasztald meg, hogy a gyógyvizek milyen pozitív hatással vannak az egészségre és a jólétre!

Bármelyik részét is látogatod meg ennek a zöld országnak, mindig találsz a közelben egy vízforrást. Szlovénia még az alkotmányában is rögzítette az ivóvízhez való jogot, a helyi mítoszok és legendák szerint, pedig egyes vízforrások különleges erővel rendelkeznek. Ezért nem szokatlan, hogy az országban számos olyan gyógyfürdőt találni, amelyek kihasználják a bizonyítottan gyógyhatású terápiás vizeket és ásványvízforrásokat. Ezek leginkább Szlovénia pannóniai termálvidékén találhatók, de máshol is, például az alpesi vagy a tengerparti régióban.

Ez a víz tartalmazza a világon a legtöbb magnéziumot!

Rogaška Slatinában található a világ egyik legkülönlegesebb vizének, a Donat ásványvíznek a forrása. Magnéziumtartalmát tekintve első a világon, számos betegség enyhítésében és megelőzésében használatos, mivel kifejezetten jótékony hatással van az emésztésre és a jó közérzetre. Szabadulj meg a mindennapi stressztől, csatlakozz a Donat Detox méregtelenítő programhoz, erősítsd immunrendszered a Donat Immuno programmal – vagy egyszerűen csak hajts fel egy pohárral ebből az egyedülálló ásványvízből!

A Moravske Toplice-i fekete víz

Moravske Toplice-ban a több mint 1100 méteres mélységből feltörő, 72 °C-os fekete termálvíz gyógyító energiáját tapasztalhatod meg – ez Szlovénia és a világ egyik legmelegebb termálvize. Jótékony hatással van a bőrre, nyugtatja és enyhíti a fájdalmakat.

Az ifjúság lendvai zöld elixírje

A lendvai Terme Lendava gyógyfürdőben található au ifjúság igazi elixírje: a zöld színű paraffinos termálvíz. 62 °C-os hőmérsékleten kerül a felszínre, és ha megmártózol benne, tényleg úgy fogod érezni magad, mint aki újjászületett, hiszen segít a mozgásszervi, légzőszervi és bőrproblémák, vagy a pajzsmirigybetegségek esetén.

Tapasztald meg a buborékok gyógyító erejét Radenciben!

A radenci ásványvíz különlegessége a természetben előforduló CO₂ magas aránya. Egy helyi fürdőkúra erősíti a szervezetet és az immunrendszert, megszabadít a salakanyagoktól és segít a gyorsabb felépülésben.

Nem szereted a hőséget? Fürödj gleccservízben!

A Gozd Martuljekben található Špik wellnessközpontban gleccservízben kényeztetheted magad, amelyet több mint ezer éves földalatti gleccsertavakból nyernek. Kivételes tisztasága, gazdag ásványianyag-tartalma és semleges pH-értéke jótékony hatással van a szervezetre.