Miért lett Dubaj ennyire felkapott úti cél? (x)

Egy szóval biztosan nem lehet megválaszolni ezt a kérdést. Különös olvasztótégely ez a város, ahol vagy 200 nemzetiség él együtt – ritkaság, de tényleg – békében. A lakosság  mindössze 10-15%-a emirátusi, mindenki más  "bevándorló", akik nélkül a város valószínűleg nem működne, vagy legalább is nem működne ennyire jól.

Földrajzi helyzeténél fogva az emirátusok mindig is kereskedelmi központ volt, mára a kereskedelmen kívül a banki ügyletek és ingatlan beruházások adják a bevételek nagy részét. Az olajkészletek végesek, éppen ezért a turizmusba sem véletlenül invesztál ilyen ütemben és mennyiségben az ország.

A turizmus pedig szárnyal. Nincs még egy város, ahol ilyen hihetetlen mennyiségű és minőségű szálloda, program, attrakció lenne, ahol a gyerekprogramok tömege várja a családokat, és ahol ennyi különböző nemzet konyháját próbálhatnánk ki.

Nem beszélve a folyamatos fejlesztésekről, újdonságokról ás a mindenben világelsőségre törő szemléletről. Igen, ebben is különleges Dubaj, az újdonságok pedig szinte havonta nyitnak. De a már  ismert látványosságok között is van bőven olyan, amelyet érdemes felkeresni, most ezekből mutatunk be néhányat. 

Kávémúzeum- a kávénak  nagy hagyománya van az arab világban, a kávéivás is egyfajta rituálé. Tudtad, hogy már a kávéscsésze tartása  is finom  jelzés lehet a vendéglátónk felé?

Aura Sky Pool, bár már hónapok óta megnyitott, mégis ritkán jut be ide az ember, mert annyira népszerű, hogy szinte mindig tele van. Ez a legnagyobb végtelenített medence jelenleg a világon, ráadásul tökéletes látványt nyújt hozzá Dubaj látképe. Ide biztosan érdemes egy egész napra érvényes  belépőt váltani.

Mohammed Bin Rashid Könyvtár – mióta nemrégiben megnyitott, megszámlálhatatlan látogatót  fogadott, hiszen azon túl, hogy hihetetlen mennyiségű könyv, irat található itt, a felső emeleten egy kisebb múzeum is helyet kapott, ahol eredeti, első kiadású Shakespeare mű is látható az üveg mögött.

A Jövő Múzeuma ez év februárjában nyitott, de a mai napig csak hetekkel előre megváltott jegyekkel lehet ide bejutni, annyira felkapott. A jövőt vizionáló, a 2050-es évekbe repítő kiállítás igazi kuriózum a számtalan technikái megoldásnak köszönhetően.

Semmiképp sem érdemes kihagyni a beltéri programokat. Az egyik legjobb élményünk a Mall of Emiratesben lévő Dreamscape ahol, hipp-hopp, 20 percre egy virtuális valóságban találja magát az ember.  Hihetetlen élmény, ahogy részesei lehetünk a valósághű, de mégis csak a virtuális térben játszódó eseményeknek.

Ha még nem jártunk Dubajban, akkor azért, ha pedig mar láttuk, de sokkal többet is szeretnénk megismerni belőle, akkor azért érdemes ellátogatni az arab világ egyik, ha nem a legismertebb városába.