Tekintsünk most befelé! – Heti csillagenergiák (2022. 11. 28. – 2022. 12. 04.)

A bolygók most segítenek tisztán látni, így könnyebben dönthetünk.

Az elmúlt hét új, fellendítő energiái után, most ismét nagyobb munkát ígérőknek nézünk elébe. Szerencsére ezek már nem a Skorpió mélységek felé hívogató minőségeivel párosulnak, hanem a Nyilas jegy mély hitét kapjuk hozzájuk segítségül, így sokkal könnyebb lehet megélésük. A Merkúr és a Vénusz a Nyilasban haladva elérkezik a Mars-Neptunusz erőterébe, ezzel a kvadrátjukat egy nagy égi háromszöggé bővítik. Összekötik a Halak, az Ikrek és a Nyilas jegyeket, melyek a változó minőségükkel a fejlődés és az átalakulás szimbolikáját hordozzák magukban. A külvilággal való kapcsolódásunk, személyiségük fejlettsége és belső világunk témáit mozgatják meg, azt üzenve: ismerd fel mi az, ami felett irányításod van! Ha a külvilággal nehézséged támad (Mars az Ikrekben), a rajtad kívül eső tényezőkön nem változtathatsz.

Tekints most befelé, érezz rá arra, ami benned mozog (Neptunusz a Halakban) és ezt összegezve találd meg milyen irányba fejleszthetnéd önmagad (Vénusz és Merkúr a Nyilasban), hogy a konfliktus oldódhasson. Ez korántsem azt jelenti, hogy a nehéz helyzetek csak saját hibáinkból jöhetnek létre.  Sokkal inkább arra mutat rá, hogy választási lehetőségeinkben benne van az is, hogy kilépjünk a „körülmények áldozata” szerepekből.

Dönthetünk másként, találhatunk új megoldásokat, változtathatunk a helyzetekhez való hozzáállásunkon!

Ehhez szükséges, hogy kristálytisztán lássuk, összegezzük azt, miről szóltak a kihívással teli szituációk, melyeket a Mars-Neptunusz kvadrátjai hoztak életünkbe október 25-én és november 19-én. Mit tanítottak önmagunkról? Minek az átértékelésére hívtak és miben hoztak nagyobb tisztánlátást, hol lebbentették fel illúzióink fátylát?

Fotó: Getty Images

Lássuk részletesebben, milyen energiákat tartogat számunkra a hét:

Hétfőn a Vízöntőben járó Holddal indulunk el. Ideje, hogy kitörjünk a megszokott rutinokból, valami olyasmit tegyünk, ami nem jellemző ránk, ezzel fellélegezve a mindennapok kihívásai közben. Ha egy új projekt elkészítésén dolgozunk, kiváló nap ez arra, hogy ötleteket gyűjtsünk: eredeti látásmóddal állhatunk hozzá a kérdésekhez, váratlan, innovatív gondolataink támadhatnak. Ha már a karácsonyi ajándékbeszerzéseken gondolkodunk, ez lesz a legalkalmasabb pillanat az elektronikai eszközök megvételére. 

Kedden a Merkúr-Mars szembenállása újra aktiválja a Mars-Neptunusz kvadrátját is, ezzel egy feszült energiájú háromszöget rajzolva az égre. Szerencsére a Vízöntőben a Hold- Szaturnusz együttállás segítő energiákkal kapcsolódik a szemben álló planétákhoz. Ez a két energia minőség abban támogathat minket, hogy elkezdjük számba venni, milyen szituációkba kerültünk bele a Mars- Neptunusz pontos kvadrát időpontjai során. A Hold-Szaturnusz energiái támogatnak minket, hogy eggyel hátrébb lépve, de kellő komolysággal tudjuk ezeket szemlélni, anélkül, hogy az érzelmek elvinnének magukkal. A Nyilas Merkúr energiái pedig hozzá segítenek, hogy igazán őszinték legyünk önmagunkkal és felismerjük, milyen játszma helyzetekbe csúsztunk bele, mikor nem cselekedtünk önazonosan és mondtunk nemet saját magunkra. A Mars -Merkúr- Neptunusz feszült energiái könnyen eredményezhetnek vitás helyzeteket a mindennapok síkján. Érdemes a Hold- Szaturnusz által felkínált megoldást választani: meghúzni határaink és ha tehetjük a semleges hozzáállás mellett dönteni.

Szerdán már a Halak energiáiban merül el a Hold, így a figyelmünk sokkal inkább a belső, érzelmi-lelki világunk felé terelődhet. A nap folyamán épp ezért kihívást jelenthet fókuszunk megtartása és érzékenyebben reagálhatunk a minket érő kritikákra is. Az este energiái különösen alkalmasak lehetnek viszont arra, hogy valamilyen testet- lelket támogató tevékenységgel feltöltsük érzelmi-lelki tartalékaink a hét második felére. Végezhetünk meditációs, relaxációs gyakorlatokat, vehetünk egy forró kádfürdőt vagy szentelhetünk néhány percet napló írásra is. Ezen a napon sort keríthetünk az ajándékba szánt kozmetikumok, parfümök beszerzésére is.

Csütörtökön a Hold és a Vénusz is megérkezik a Mars- Neptunusz erőterébe. Ez a hatás az érzelmeket, az értékrendeket, az önszeretetünk és önértékelésünk kérdéseit mozgatja meg leginkább.

A Vénusz felteszi a kérdést: Mennyire épülnek kapcsolódásaink az egyenrangúságra? Miben tudnánk fejlődni, hogy önazonosabb módokon lehessünk jelen bennük?

Eközben a Hold-Neptunusz együttállása rávilágít arra, hol áldoztuk fel mindezt egy látszólagos biztonság érdekében. Nemcsak kapcsolódásaink, de élethelyzeteink kapcsán is lekerülhet rólunk a túl rózsaszín szemüveg. Bár a tisztán látás elsőre nem kellemes élmény, mégis szükséges, hogy változtatni tudjunk egy számunkra jobb irányba. 

Pénteken a Hold már a dinamikus Kos jegybe lép, ezzel sokkal lendületesebbnek, élettel telibbnek érezhetjük magunkat a hét korábbi napjaihoz képest.  A Merkúr-Neptunusz kvadrátja által ez a nap kedvez a félreértéseknek, míg a Hold-Jupiter együttállás miatt egyébként is érzékenyebben reagálhatunk, ahogy a Jupiter “felnagyítja” érzelmi állapotaink. Talán a legjobb, ha a megnövekedett energiamennyiséget valamilyen aktív tevékenységbe próbáljuk becsatornázni: eddzünk, táncoljunk vagy sétáljunk egy nagyobbat a természetben. A bevásárlást is érdemes inkább a hétvégére halasztani, mert a Jupiteri minőségek a Kos impulzivitásával párosítva hamar meggondolatlan és túlzott költésekre indíthatnak minket. 

Szombaton a Kos Hold-Nyilas Vénusz trigon energiái által sokkal nyitottabbak lehetünk a külvilág felé- tökéletes alkalom ez a szórakozáshoz, kimozduláshoz, ismerkedéshez és baráti találkozókhoz egyaránt. A vasárnapot még a Kos jegyében indítja a Hold, de már a Plútóval kvadrát helyzetbe kerülve: az átlagosnál feszültebbnek érezhetjük magunkat és érzelmi állapotainkat sokkal intenzívebbnek és kiszámíthatatlanabbnak élhetjük meg. Ezen a napon lesz pontos a Vénusz-Neptunusz kvadrát is, amely az illúziók lehullásának fényszöge: megmutatja mely élethelyzeteket idealizáltuk túl, hol engedtünk a kelleténél több teret a képzeletünknek. Szerencsére nem muszáj, hogy ez így legyen: a Neptunusz a megérzéseink uraként most olyan sejtésekkel ajándékozhat meg minket, amelyekre hallgatva elkerülhetjük a csalódással teli szituációkat. Ha a hétvégét szeretnénk a karácsonyfa alá szánt dolgok beszerzésének szentelni, akkor a sporteszközökért és ajándék utalványokért menjünk el szombaton, míg a divatcikkek, kiegészítők, parfümök, sminkek megvásárlására inkább a vasárnap alkalmas.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu