Kié lesz 2022 legjobb egészségértést fejlesztő kezdeményezése? December 4-ig Te is szavazhatsz! (x)

Te kihez fordulsz tanácsért, ha betegség tüneteit érzékeled magadon vagy szeretteiden, többet szeretnél megtudni egy terápiáról, vagy egyszerűen tennél valamit az egészségedért?

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos, reprezentatív kutatása szerint mi magyarok első sorban az internetről tájékozódunk, de ha az egészségünkről van szó, az orvosok véleményében bízunk a leginkább. Ezért most a közönség dönthet arról, hogy ki kapja meg a legjobb egészségértést fejlesztő kezdeményezésnek járó 1 millió forintos díjat.

Az egészségértés azt a képességünket írja le, hogy mennyire tudunk egészségügyi kérdésekben eligazodni, az egészségünkkel kapcsolatos információkhoz hozzájutni, azokat megérteni és a gyakorlatban helyesen alkalmazni őket. Minél gyakorlottabbak vagyunk a fenti kérdésekben, annál hosszabb és egészségesebb életet élhetünk. Az internet korában nagyon könnyű hozzáférni az egészséggel kapcsolatos információkhoz, ennek ellenére rengeteg tévhit és hamis információ él a köztudatban. Épp ezért hatalmas feladat hárul azokra a szakemberekre, intézményekre, szervezetekre és civilekre, akik napi munkájuk vagy kezdeményezésük révén a magyarok jobb egészségéért, ezáltal a hiteles egészségügyi tájékoztatásért dolgoznak.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) által 2016-ban elindított Egészségértés Díj célja, hogy minden évben lehetőséget biztosítson a legjobb, leginnovatívabb egészségértést fejlesztő programok elismerésére, széleskörű megismertetésére, továbbfejlesztésére. Mostantól kezdve december 4. éjfélig lehet szavazni a zsűri által kiválasztott legjobb pályaművekre a www.egeszsegertes.hu oldalon.

A legtöbb közönségszavazatot elnyerő pályázat bruttó 1 millió forint pénzdíjban részesül. Az összesen 4 millió forint összdíjazású programban odaítélik továbbá a legjobb “Egészségügyi intézménynek” és “Társadalmi szervezetnek” járó díjat, valamint egy különdíjat is.

A legjobb egészségértést fejlesztő projekteket az alábbi tapasztalt szakmai zsűri választotta ki: Endrei Judit médiaszemélyiség, a Kor-Határtalanul program megalkotója, dr. Kulja András sebész szakorvos jelölt, az Egészségértés Díj 2021-es díjazottja, valamint Dr. Dávid Tamás, az AIPM elnöke.

2022-ben a zsűri döntése alapján a 10 legjobb egészségértést fejlesztő pályázat:

A 10 legjobb egészségértést fejlesztő projektről bemutatkozó videó a www.egeszsegertes.hu oldalon tekinthető meg.

Nyitókép: AIPM