Karácsonyi szimfonikus koncertshow (x)

A Budafoki Dohnányi Zenekar látványos ünnepe népszerű karácsonyi dallamokkal a klasszikusok, a pop és a jazz világából, kórussal, tánccal, légtornászokkal, harangjátékkal, kiváló szólistákkal és közreműködők színes kavalkádjával. IGAZÁBÓL KARÁCSONY - szimfonikus koncertshow december 28-án., 19.00 órakor, az MVM Dome-ban.

November-december tájékán mindannyian szembesülünk a karácsonyi ajándékozás időnként könnyebb, időnként nehezebb kérdésével. A Budafoki Dohnányi Zenekar is készülődik az ünnepre zenekarként is, tagjai pedig magánemberként is. Mivel ők maguk is örömmel tesznek a fa alá koncertévaduk legnagyobb szabású produkciójára szóló koncertjegyeket, ezért meggyőződéssel ajánlják a te figyelmedbe is ezt a nagyszerű ajándékozási lehetőséget.

A Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) Magyarország egyik legdinamikusabb és legsokoldalúbb szimfonikus zenekara. A fenntartó Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata jóvoltából 1993 óta hivatásos együttes az elmúlt harminc évben az ország egyik vezető, és minden túlzás nélkül talán a legnépszerűbb szimfonikus zenekarává vált.

A zenekar, élén Hollerung Gábor zeneigazgató-karmesterrel 2018 decemberében indította útjára hagyományteremtő célzattal egyedülálló műfajú és színvonalú szimfonikus koncertshow-ját. Eddig három alkalommal nyílt lehetőségük arra, hogy az érdeklődők ezreivel közösen merülhessenek karácsonyi hangulatba karácsony környékén. 2022-ben az újonnan épült MVM Dome rendezvényhelyszínre költöztetik zenei karácsonyi ünneplésüket. A korábbi helyszínen, a Papp László Sportarénában megrendezett 2019-es koncertről készített teljes koncertfilmet ITT megtekintheted!

A koncert tartalmas, izgalmas, ünnepi kikapcsolódás kicsiknek, nagyoknak, családoknak, barátoknak. Ahogy a zenekar hirdeti: a legkarácsonyibb ajándék az egész családnak. Az Igazából karácsony – szimfonikus koncertshow a Budafoki Dohnányi Zenekar látványos ünnepe, népszerű karácsonyi dallamokkal a klasszikus zene, a pop és a jazz világából, kórussal, tánccal, légtornászokkal, harangjátékkal és fantasztikus közreműködőkkel. Idén új helyszínre költözve, de a megszokott világszínvonallal vár téged is, családodat, barátaidat is ez az egyedülálló szimfonikus koncertshow. Az est művészeti vezető-karmesterének, Hollerung Gábornak a neve már önmagában garancia a minőségre. Ha nincs időd elmerülni a teljes koncertfilmben, de szeretnéd megérezni az est hangulatát, pillants bele az eddigi koncertek, legjellemzőbb részleteit, sokszínűségét kiválóan visszaadja az összevágott ízelítőjébe!

A koncerten a folyamatosan színpadon lévő zenekar mellett szintén állandó szereplő a Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó.) Több sztárfellépő is örömmel vállalta a felkérést, hisz mind a helyszín, mind az alkalom, mind maga a szimfonikus koncertshow egyedülálló lehetőség a magas színvonalú zenei szórakoztatás legizgalmasabb megvalósításában való közreműködésre. Visszatérő fellépők is színpadra állnak, hisz aki egyszer belekóstol a BDZ koncertshowjának hangulatába, akár fellépőként, akár nézőként, újra és újra részese szeretne lenni.

Galéria | 8 kép

SZTÁRVENDÉGEK:

Miklósa Erika
Pál István Szalonna és bandája
Magyar Állami Népi Együttes
Serbán Attila
Cser Krisztián
Káel Norbert és a Jazzical Trio

TOVÁBBI KÖZREMŰKÖDŐK:

Szironta Együttes (művészeti vezető: Germán Márton)
Magyar Légtornász Egyesület artistaművészei (művészeti vezető, koreográfus: Vincze Tünde)
ARLTistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla)
Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
Budafoki Dohnányi Zenekar / vezényel: Hollerung Gábor

A koncertről további információt és jegyvásárlási lehetőséget itt találsz.