John Malkovich még októberben, egy különleges színdarab világpremierjére érkezett hozzánk.

A színész nemcsak kiötlője, de narrátora is A zenekritikus című színpadi műnek, és a mű szimfonikus világpremierjének épp a magyar főváros, az Erkel Színház adott otthont. Malkovich a különleges darabban különböző, többnyire elmarasztaló, sőt kifejezetten vitriolos korabeli kritikákat olvas fel világhírű zeneszerzőkről és nagyszerű műveikről, miközben a Danubia Zenekar épp ezeknek a nagyszerű melódiáknak a felidézésével ad frappáns ellenpontozást. A szellemes-ironikus darab végén pedig természetesen egy Malkovichról szóló negatív kritika is felolvasásra kerül. 

Ittjártakor Malkovich nemcsak előadást narrált, de lapunk nyomtatott kiadásának is interjút adott, sőt, online magazinunk olvasóinak is üzent egy rövid, de annál hangulatosabb videóban. 

Malkovich ebben a pár percben nemcsak felköszönti lapunkat, a maga egyszerre kimért, mégis  de villámkérdéseinkre adott válaszaiból kiderül az is, miért szeret Budapesten sétálni, szokott-e posztolni arról, ha jóféle sajtot evett, és hogy mit gondol, milyen jövő vár száz év múlva az emberiségre. 

Kiemelt kép: Getty Images