Családi egészségnapra invitál Erős Antónia

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is megrendezi a Diabétesz Világnaphoz kötődő ingyenes családi egészségnapját, az Egy Csepp Világnapot november 20-án, vasárnap 10-18 óra között Budapesten, a MOM Sport rendezvényközpontban.

–––––SZPONZORÁLT TARTALOM–––––

Az Egy Csepp Világnapon a prevenció és tanácsadás, játékos és szórakoztató formában segít a legfiatalabbak életébe is beépíteni az egészségtudatosságot. Az egész napos eseményen olyan fellépők szórakoztatják a gyerekeket, mint a Kolompos Zenekar, Peller Anna és a Street Sixteen tinizenekar. Ismét megnyílik a közkedvelt Teddy Maci Kórház, ahol a kicsik plüss macikat „gyógyíthatnak” az orvostanhallgatókkal együtt. Az „orvosi rendelés” alatt játékosan ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a megelőzés fontossága és a veszélyes élethelyzetek elkerülése is középpontba kerül.

A KiDS Birodalomban speciális ugróiskola és puzzle várja a kicsiket, a nagyobbak sport- és kreatív játékokban vezethetik le energiáikat, a kisebbeket a Mesekert játékai várják.

A felnőtteket ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal, kiállítói standokkal és sztárfellépőkkel, – mint például az idei X-Faktor versenyzői, valamint Paulina – várják az érdeklődőket.

A színpadon népszerű színészek, műsorvezetők váltják egymást, mint Erős Antónia, Csonka András, Barabás Éva, Rábai Balázs, Szabó Zsófi, akik a konferáláson kívül egészségmegőrzésükről kedvenc ételeikről és hobbijukról is beszélnek majd. A hírességek megméretik vércukorszintjüket, és vállalkoznak számos egyéb ingyenes szűrésre – látásvizsgálat, lábdiagnosztika, testösszetétel-mérés, diabetológiai-, dietetikai- és fogászati tanácsadás -, melyekre bárkinek lehetősége lesz a rendezvény teljes ideje alatt. A diabétesz világnap alkalmából a cukorbeteg klubok számára előadások, kóstolók is lesznek a különteremben.

Erős Antónia vezetésével 15 órakor kezdődik a már hagyományos Diabétesz Séta, melyhez bárki csatlakozhat. Ezzel a programmal az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy

napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért,

és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A Diabétesz Séta online közösségi kihívással is kiegészül, melyet idén harmadik alkalommal Kék Kör Túra elnevezéssel indít az alapítvány, a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt. Az egyhetes kampány a MOM Sportban zárul, ahol egy gyaloglópadon sétálhatnak a látogatók, a cél a „kilométerek gyűjtése”, de a játékba online is bárki becsatlakozhat november 14. és 20. között. A megtett kilométereket vasárnap 17 órakor, az Egy Csepp Világnapon összesítik, és nyereményeket sorsolnak ki a résztvevők között. A cél az Országos Kékkör távjának, a 2550 km-nek a megtétele. A nap végén, a tombolán értékes nyeremények is gazdára találnak.

„1995-től 1-es típusú cukorbetegséggel élek, és azóta tudatosan figyelek a szervezetem apró jeleire, és persze igyekszem betartani a szabályokat: egészségesen táplálkozni, rendszeresen mozogni, ellenőrizni a vércukorszintet naponta többször, és orvosi ellenőrzésre járni. Mindenkinek azt tanácsolom, hogy rendszeresen mérje vagy méresse meg a vércukorszintjét és járjon ellenőrzésekre, hogy hosszú távon több esélyt adjunk magunknak a szövődmények elkerüléséért” – hangsúlyozza Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vezetője és alapítója.

Az alapítvány, azokat az érdeklődőket sem hagyja magára, akik idén esetleg nem jutnak el a családi egészségnapra: egy-egy aktuális egészségtémában láthatnak beszélgetést szakemberekkel – online webinárok formájában – november 14-18. között minden este az alapítvány honlapján.

A rendezvény főtámogatója a 77 Elektronika Kft., támogatója Családbarát Magyarország. További információk az Egy Csepp Figyelem oldalán olvashatók.