A valódi szépségápolás hatékony és fenntartható (x)

A 100%-ban olasz és professzionális Vagheggi fitokozmetikai márka több mint 45 éve elkötelezett az etikus, fenntartható alapanyagok és kozmetikumok mellett és természetes, környezetbarát készítményeket alkot. A fenntarthatóság egy olyan gondolkodásmód, ami a kezdetektől jellemzi a Vagheggit, fő alapelvünk a környezet és az emberek maximális tiszteletben tartása, ezt jelenti számunkra a BEAUTY CARE – EARTH CARE. És mindezekről átláthatóan, tisztán és egyértelműen kommunikálunk.

A Vaghegginél természetes, organikus, vegán és környezetbarát készítményeket alkotva már több mint negyvenöt éve rendületlenül kitartunk az etikus és fenntartható alapanyagok és kozmetikumok mellett. Már a termékeink összetevőinek meghatározásakor és elemzésekor alapvető szempont számunkra a fenntarthatóság, és a beszállítóinkat is ennek megfelelően és fair trade módon választjuk ki. Olyan partnerekkel dolgozunk együtt, akiknek hozzánk hasonlóak az értékeik és elveik. Ráadásul azzal, hogy helyben szerezzük be az alapanyagainkat kevesebb felesleget is termelünk. Maximálisan odafigyelünk a részletekre és több jótékonysági kezdeményezést is támogatunk a nők megsegítésére. A kiválasztott hatóanyagokat több hónapig teszteljük különböző eljárásokkal, melyek mindegyike állatkísérletmentes és számos egyéb fenntarthatósági szempontot is figyelembe veszünk a gyártás, fejlesztés során.

Harmóniában az élővilággal

Nem csupán az állatkísérleteket utasítjuk el, de számunkra az is nagyon fontos, hogy a termékeink, amik a természetes vizekbe jutnak, ne legyenek negatív hatással az ott élő törékeny ökosztisztémára. Napozó termékeinken az „I love corals” logó azt jelzi, hogy nem károsítják a tengeri élővilágot, így akár közvetlenül a vízbe menés előtt is bátran használhatóak. Fényvédőink 75%-a biológiailag lebomló anyag és csomagolásuk is újrahasznosítható.

Új, fenntartható csomagolás

BIO+ termékcsaládunk vegán, bio (Cosmos Organic), FSC, „I’m Green” tanúsítvánnyal rendelkezik. Utóbbinál a tubusok Brazíliában begyűjtött barnacukor fermentálásával előállított bio műanyagból készülnek, helyi termelésből származó alapanyagokkal, ezzel jelentősen csökkenthetjük a CO2 kibocsátást és a környezeti terhelést. A Shiro Alga felhasználásával lebomló, újrahasznosítható ökopapír csomagolást készítünk a BIO+ termékekhez. Idén megújult széles spektrumú, a bőr rehidratációjában szerepet játszó összes tényezőre ható REHYDRA termékcsaládunk gyártása minden környezetvédelmi és Fair Trade követelménynek megfelel.

Az idei évtől minden termékünk fokozatosan új, fenntartható csomagolást is kap. A termékek papír csomagolása FSC tanúsítvánnyal rendelkezik, alapanyaguk a környezeti értékeket és fenntarthatóságot szem előtt tartó gazdaságból származik, a papírban lévő cellulózt öko eljárással fehérítjük, minimálisra csökkentve a klór használatát. Nem használunk nehézfémet, mérgező anyagot, sőt savakat sem a papírragasztáshoz. A könnyített üvegek környezetbarátak és könnyen újrahasznosíthatóak, nem teszünk melléjük papírból készült plusz használati utasításokat és műanyag spatulát, arckrém tégelyeink pedig újra tölthetőek.

Védd a bőröd a stressz és környezetszennyezés hatásai ellen

Kozmetikumaink között olyat is találsz, ami a stressz és a környezetszennyezés okozta káros hatásokkal veszi fel a harcot. Az Intense termékcsaládot alkalmazó kezelésünk kisimítja és ragyogóbbá teszi az arcbőrt, az Emozioni+ városi antistressz cseppecskék pedig nyugtatják és hidratálják a bőrt. Ideális választás, ha irodában dolgozol, mert, véd a kék fény ellen és megóv az ablaküvegen átjutó UV sugarakkal szemben is.

November 10-13. között 25% KEDVEZMÉNNYEL vásárolhatod meg TERMÉSZETES, BIO, VEGÁN kozmetikumainkat a www.vagheggi.hu oldalon vagy bemutatótermünkben.

Vagheggi üzlet/bemutatóterem:
1134 Budapest, Dózsa György út 144-148.
www.vagheggi.hu