Vannak olyanok, akik a személyiségük alapján igazi tyúkanyók lesznek. De miért?

Amikor helyzet van, amikor történik valami, amikor úgy tűnik, hogy a dolgok ideiglenesen rosszabbra fordulnak, mindenkinek van (vagy lehet) egy barátja, akire úgy számíthat, mint a saját anyjára. Minden baráti körben akad egy anyafigura – aki könnyen lehet, hogy férfi.

Megnyugtató a tudat, ha a környezetünkben van valaki, aki mindent kézben tart. Aki tekintélyes, szeretettel teli, óvó, megbízható, és úgy érezzük, ha ez a valaki mellettünk áll, nem is történhet semmi baj. Az asztrológia szerint vannak olyan csillagjegyek, amelyek szülöttjei gyakorlatilag erre a szerepre teremttettek.

Ikrek

Az Ikrek a világ végére is elmenne azért, vagy az után, akit szeret. Ha gond van, ő lesz az, aki mindig megoldást akar találni, és nem is nyugszik addig, amíg elő nem rukkol vele. Hogy miért? Mert hisz bennünk – még akkor is, ha az aktuális galibát mi idéztük elő. Az Ikrek nagylelkű és gondoskodó, ez az egyik oka annak, hogy a barátok hozzá fordulnak, ha megbízható tanácsra van szükségük. Meghallgat, együtt érez, ránk hangolódik, ami a világban nagy kincs. Nem fél attól, hogy megmutassa akár a sebezhetőségét is, hiszen emiatt tud annyira érzékeny lenni, hogy érti a problémát, aminek megoldásában segíteni akar és tud.

Oroszlán

Csillagjegyének megfelelően az Oroszlán úgy védi a barátait is és a családtagjait, mint az oroszlán a kölykeit. Az „egocentrikus” címkéje ellenére ez a csillagjegy nagyon figyel a körülötte lévőkre. És mivel villámgyorsan gondolkodik és reagál, a jó döntéseket tulajdonképpen az Oroszlán helyettünk tudja meghozni. Ha megbízunk benne, márpedig miért is ne, tényleg át is engedhetjük neki a döntéshozást ilyen esetekben, ugyanis valóban jól méri fel a helyzetet, és mindig figyelembe veszi, hogy ne csak érzelemből, hanem értelemből is cselekedjen, és tisztában van vele, hogy övé a felelősség.

Mérleg

A Mérleg nagyon megfontolt, alaposan mérlegeli a helyzeteket, mielőtt reagálna. Nem impulzív, nem lobbanékony, nem cselekszik hirtelen felindulásból, haragból, éppen ezért nyugodtan megbízhatunk benne, rábízhatjuk magunkat, ha segítségre szorulunk. Jóindulatának köszönhetően békeidőben is örömmel és gyakran ad tanácsot, barátai a telefonszámát a kedvencek közé mentik, hogy azonnal tudják tárcsázni és kikérni a véleményét akár munkáról, akár szerelemről, akár rokonokkal kapcsolatos zűrökről, anyagi problémákról van szó. A Mérleg intelligens, józan ítélőképességű – ideális „mindenki anyukája”.

Kiemelt kép: Getty Images