Érdemes követni a táplálkozási és a stílustanácsait is.

Több mint harminc éve, hogy a Micsoda nő!-ben felejthetetlen alakítást nyújtott Vivian Wardként – vagy ahogy Richard Gere mondaná, Vivian királykisasszonyként –, az 55 éves színésznő azonban mit sem veszített ragyogásából, sőt! Most, hogy új filmjével, a Beugró a Paradicsomba című romantikus vígjátékkal turnézik, sorra jelennek meg a cikkek, amelyek kortalan szépségét és remek stílusérzékét méltatják. Mégis mi lehet a titka? A kérdést a People magazin is feltette Julia Robertsnek, aki ezt felelte: „Azok az emberek, akik igazán boldognak tűnnek, a legszebbek. A boldogság az, ami mindenkit a legcsodálatosabbá tesz.” Mi azonban nem érjük be ezzel a válasszal, megpróbáltunk kicsit mélyebbre ásni.

Egyszerű rutin + fényvédelem

„Nézd, örülök, ha van rajtam hidratálókrém és ajakbalzsam – mondta Julia Roberts 2012-ben az amerikai InStyle magazinnak. – Ha magadon kívül három embert kell öltöztetned, valamin időt kell spórolnod. Egy átlagos napon csak megmosom a fogam és az arcom, és kenek fel fényvédőt. Megtanultam, hogy mindig legyen kéznél egy nagy, sötét napszemüveg, amelyet felmarkolhatok indulás előtt.” Persze ha valamilyen fontos eseményre hivatalos, a színésznő a sminkmestere, Kevyn Aucoin tanácsát követi: „Szempillaspirál, szempillaspirál, szempillaspirál – állítja határozottan, és az sem titok, hogy a Lancôme Hypnôse a kedvence a kategóriában. – Egyszerűen úgy nézel ki tőle, mintha kialudtad volna magad.”

Julia Roberts 2019-ben. Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Kiegyensúlyozott étrend

Az Oscar-díjas színésznő tökéletes alakját csak részben köszönheti a genetikának, és bár nem sanyargatja magát, odafigyel arra, hogy mit eszik. Mint mondja, sosem lenne képes kiiktatni az életéből a kekszeket, de kiegyensúlyozott étrendet folytat, és a családját is igyekszik rávezetni erre. „Egyértelműen próbálunk tudatosan étkezni. Ahogy mindig magyarázom a gyerekeimnek: jó dolgokat kell ennetek, hogy jó dolgokat kapjatok.” Julia Roberts a The Independenttel osztotta meg, hogy mit eszik egy nap. Reggelire jellemzően házi granolát, bogyós gyümölcsöket és joghurtot vagy egy répás-banános muffint fogyaszt. Ebédre articsókás polentát vagy spenótos pitét eszik piláffal (ázsiai rizses fogás). A vacsora gyakran gyömbérkérges lazac quinoával és zöldségekkel, esetleg sügér spárgával.

Rendszeres mozgás

A kiegyensúlyozott étrend persze mit sem érne sportolás nélkül. Julia Roberts a The Independentnek vallotta be azt is, hogy nincs oda a mozgásért, de: „Teljesítmény, tisztánlátás, energia, erő, öröm… mindezeket kapom az edzéstől.” Az E News szerint a sztár kedvenc mozgásformája a jóga, de ha már sportolni kell, akkor az úszást és a pilatest is szívesen választja.

A kor csak egy szám

Az új-zélandi Viva magazinnak azt mesélte a gyönyörű színésznő, hogy ami az öregedést illeti, próbál megbékélni a folyamattal. „Igyekszem feldolgozni, hogy ez meg fog történni – akár tetszik, akár nem.”

Klasszikus stílus

A divatvilágban még mindig tartja magát az a tévhit, hogy mindenkinek a korának megfelelően kell öltözködni. Ellenpéldának itt van Julia Roberts, aki az elmúlt harminc évben ugyanazt a stílust hozta – egy olyan stílust, ami a húszas éveiben éppen olyan önazonos volt, mint most, az ötvenes éveiben.

A kortalan szépség imádja a nadrágkosztümöket, amelyek erőt és magabiztosságot adnak neki, kiegészítőivel (például egy elegáns magas sarkúval) vagy romantikus hajviseletével azonban mindig gondoskodik arról, hogy az összhatás ne legyen túl „maszkulin”.

Öltönyben 1990-ben és 2022-ben (Fotó: Getty Images)

Tetőtől talpig fehérben, csupa olívazöldben vagy kizárólag rózsaszínben. Julia Roberts a monokróm öltözködés mestere, az egyszínű szettjei pedig jellemzően klasszikus darabokból állnak.

Tone in tone 2008-ban és 2018-ban (Fotó: Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images