Élet kevesebb fájdalommal (x)

Időnként mindannyian tapasztalunk fájdalmat, amit kellemetlen megélni, valójában azonban hasznos jelzőrendszer szervezetünk számára. A probléma akár az életmódunkból is fakadhat, így érdemes ebben elkezdeni a változtatást.

Napjaink életmódja nagyban eltér attól, mint amire testünket „tervezték”. Ahelyett, hogy folyamatosan mozgásban lennénk, naphosszat ülünk a telefont vagy a monitort bámulva, nemcsak a munkánk során, hanem szabadidőnkben is. Nem csoda, ha előbb utóbb megfájdul a nyakunk, a derekunk. Szintén a modern élet velejárója a stressz, ami tartós készenléti állapotra kényszeríti testünket és idegrendszerünket, mígnem azt vesszük észre, hogy hasogat a fejünk, és itt-ott fájdalmat érzünk testünk különböző pontjain

Segíthet a jóga

A legjobb, ha igyekszünk megelőzni a panaszok kialakulását: figyeljünk az alvásminőségre, iktassunk be testmozgásra lehetőséget adó programokat, törekedjünk az egészséges táplálkozásra. Sokat segíthet az önismeret, a relaxációs technikák elsajátítása, a közösségbe járás és a szociális hálónk erősítése. A feszültségtől és stressztől sajgó testrészeinknek felüdülés a masszázs, vagy szükség esetén fizioterápiás kezelések igénybevétele. Sokoldalú gyógyír lehet a jóga is, mely izomerősítő és stresszkezelő hatása miatt testre és lélekre is kiváló. A jóga és az ennek részét képező relaxáció a közérzetet és az immunrendszert is pozitívan befolyásolja. SatBir Singh Khalsa, a Harvard Orvosi Egyetem tanársegédje arról számolt be, hogy tudományos adatok is igazolják: a jóga segíthet elmulasztani a hátfájást, a fejfájást, az álmatlanságot, a nyakfájást, a helyes testtartások erősítik a gerinc körüli izmokat és idegeket.

Gyógyszeres kezelés


Ha gyógyszeres segítségre lenne szükségünk, válasszuk a fájdalmunkhoz legjobban illő készítményt:

  • Nurofen Rapid Forte 400 mg lágy kapszula
    A kétszer gyorsabb felszívódású és magas hatóanyag-tartalmú* lágy kapszula segít enyhíteni pl. a fejfájást, a fogfájást, a menstruációs fájdalmakat. 12 éves kortól alkalmazható. (*Kétszer gyorsabb felszívódás a Nurofen bevont tablettákhoz képest, orvosi rendelvény nélkül elérhető maximális ibuprofén tartalommal.)
  • Nurofen 200 mg gyógyszeres tapasz
    Izom- és ízületi fájdalmak, húzódások, rándulások következtében fellépő fájdalom helyi, rövid távú tüneti kezelésére alkalmas. Gyógyszerformájának köszönhetően akár 24 órán át tart a hatása. Felnőttek és 16 évnél idősebb serdülők számára.

Ha a fájdalom erősebbé válik, vagy nem múlik, mindenképp fordulj orvoshoz!

Forrás: Egészségre Fel! kiadvány.

 

Ibuprofén tartalmú, orvosi rendelvény nélkül kapható gyógyszerkészítmények. Forgalmazó: Reckitt Benckiser Kft. 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. Tel.: (+36) 1 880 1870 E-mail: gyogyszer@reckitt.com RKT-M-04850