A lakberendezés forradalmát ígéri egy magyar startup (x)

Élénk szakmai érdeklődés mellett mutatkozott be október közepén a MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpontban a vrDesigner.

A név első két betűje a virtuális valóságra utal: egy VR-szemüveg segítségével megelevenedő háromdimenziós, bejárható térről van szó, ami alapvetően megváltoztatja a lakberendezés folyamatát. Ez Magyarország első olyan lakberendezési és -értékesítési központja, amely a terület minden szereplőjének jelentős előnyöket nyújt, egy egyszerű lakás berendezésétől a designerek, belsőépítészek, ingatlankereskedők egyetlen szellemi térbe tereléséig.

„Végtelen” VR-áruház, tervezői co-working iroda, kiállítótér, szakmai központ, valamint anyagminta bank – mindez egyben a vrDesigner_LAB. A fejlesztés mögött három terület szakértői állnak, több tíz évnyi tapasztalattal: Láda Barnabás ügyvezető igazgató szállodai felszerelések értékesítőjeként, majd cégvezetőként dolgozott az értékesítés folyamatos hatékonyabbá tételén; Gikovski Snezana vezető lakberendező, BigSee-díjas designer, aki 2006 óta minden enteriőrtípust tervezett lakástól kezdve irodán és üzlethelyiségen át az étteremig; Ruszkai Kálmán vezető VR szoftver fejlesztő 20 éve foglalkozik 3D-vel és vizuális effektekkel, többek között olyan hollywoodi szuperprodukciókon dolgozott, mint az Éjszaka a múzeumban vagy a Függetlenség napja.

Gikovski Snezana bemutatja a szoftvert

Mit tud a vrDesigner és az erre épülő vrDesigner_LAB?

Komplett lakberendezés.
A tervezők valós alaprajzok alapján felépített VR-ingatlanban terveznek, ami a családi háztól egy bolt enteriőrjéig bármi lehet. Óriási termékpalettából választhatnak a csempéktől a bútorokon át a kiegészítőkig, azokat másodpercek alatt elhelyezve, áthelyezve, cserélve a térben. Közben a szoftver automatikusan renderel, így minden változtatás, még a tárgyak árnyéka is valós időben, pontosan jelenik meg, ahogyan az enteriőrbe helyezett termékek árkalkulációja, konszignációja is. 

VR vizualizációs stúdió.
A saját fejlesztésű belsőépítészeti tervező VR-szoftver életnagyságú, virtuálisan bejárható tereket tervez. A vezeték nélküli VR szemüvegekben az ügyfelek bejárhatják az ingatlanjaikat már a tervezési fázisban, mielőtt még azok valóban felépülnének, és interaktívan kipróbálhatnak különböző berendezés-kombinációkat.

„Végtelen” VR lakberendezési áruház.
A virtuális áruházban a tervezők valós termékek 3D modelljeivel dolgozhatnak, és a hatalmas, folyamatosan bővülő kínálat minden termékének minden szín-, méret- és anyagkombinációját megjeleníthetik az ügyfeleiknek. Ne csak bútorokra gondoljunk: a vrDesigner szoftver burkolatokat, szanitereket, csapokat, lámpákat és kiegészítőket is tartalmaz.

Galéria | 6 kép

Mindenki jól jár

 A VR alkalmazásból mindenki profitál: a lakásvásárlók és -felújítók a hagyományos látványterveknél lényegesen jobb minőségű, valósághű VR-térben kísérletezhetnek a berendezéssel, a bútorok, színek, anyagok, összeállítások variálásával, ugyanis egy helyen megtalálják az összes gyártó termékeit.

De jól járnak a gyártók és kereskedők is, mert a szoftver rengeteg építtetőhöz, lakberendezőhöz juttatja el a termékeiket, amelyek az évi több százezer látogatót fogadó MaxCityben fizikailag is megjelenhetnek a vásárlóknak szóló bemutatókon.  Ráadásul a szoftverben vásárolni is lehet, vagyis új értékesítési pont.

Szintén előnyös a tervezők, lakberendezők számára, mivel a könnyen kezelhető virtuális felület hónapokról napokra rövidíti a tervezési időt, azon kívül stresszt és kiadásokat is megspórol, miután nem kell mintaboltokba, showroomokba rohangálniuk: mindent össze tudnak állítani a VR-térben, mood-boardokkal és az anyagminta bank segítségével.

anyagmintabank vrDesigner_LAB a MaxCityben

A vrDesigner_LAB virtuális szakmai közösségi teret kínál co-working formában, adat- és tudásbázist, a lakberendezés felgyorsítását. Ugyanakkor a MaxCity-ben (Törökbálint, Tópark u. 1/a) anyagminta bank és mintatermek sokasága is várja a tervezőket, értékesítőket és ügyfeleiket. További információkat is ott kaphatsz, illetve a cég honlapján vagy Facebook-oldalán.