Geszler Dorottya: a bőrömnek és az ízületeimnek is jót tesz ez a fehérje (x)

Geszler Dorottya fiatalos megjelenése mögött rengeteg munka és tudatosság van.

Geszler Dorottya szépsége és fittsége nem csak a jó genetikának köszönhető: pilates oktatóként tudja, a mozgás az egyik kulcseleme, hogy testileg-lelkileg egészségesnek érezze magát, azonban az aktív életmód és az idő múlásával egyre gyakrabban léphetnek fel ízületi panaszok.

„A Pilates ma már szerves része az életemnek, de emellett igyekszem minél többféle mozgásformát is végezni, edzőterembe is szívesen járok. Azt viszont már gyermekkoromban is megtapasztaltam, hogy a gyakori igénybevételtől könnyen kialakulhat ízületi fájdalom, ami ellehetetlenítheti a mindennapos mozgást.” – árulta el a műsorvezetőnő.

Elárulta azt is, hogy ezzel manapság már csak nagyon ritkán szembesül, hiszen tudatosan tesz ellene: „A pilates kifejezetten olyan mozgásforma, melynek segítségével megnő az izmok és az ízületek állóképessége és csökken a sérülékenység és bármilyen életkorban végezhető. Mellette igyekszem odafigyelni az étkezésre és rendszeresen szedek tiszta kollagént, ami nem csak a bőrömre, hanem az ízületeimre is jó hatással van”.

A kollagénre minden korban szükség lehet

A kollagén manapság egyre divatosabb és nem csak a nők körében, de az idősebbek és aktív sportolók között is. Egyik népszerű tulajdonsága ugyanis, hogy az ízületek és a „szivacsszerű” porcok rugalmasságát biztosítja. Nem véletlen, hogy idősebb korban jellemzőek az ízületi fájdalmak, ez összekapcsolódhat a szervezet kollagén szintjével is. A rugalmasság növelésével a kollagén stabilabbá teheti a porcokat, így csökkenthetőek az ízületi fájdalmak és a sportsérülések esélye is.

Ugyanígy előkerülhet szükségessége fiataloknál is, hiszen bár gyermekeknél még jól működik a szervezet kollagén termelése, a tinédzser korban jelentkező hirtelen növekedés, különösen, ha ez aktív sportolással kapcsolódik össze, okozhat hirtelen fájdalmat – jellemzően a térd, boka és a könyök területén. Geszler Dorottya ezt saját lányánál is tapasztalta: „Laurának is gyakran fájt a térde fiatalon, akkoriban még nem is gondoltunk rá, hogy akár egy ilyen egyszerű dolog, mint a kollagén, segíthetett volna ezen”.

Tiszta kollagén

Mivel rengeteg kollagénkészítmény kapható a piacon, nehéz közöttük eligazodni, de az ízületek, izmok és porcok támogatására érdemes tiszta kollagént alkalmazni. „A tiszta kollagén formára leginkább a kockacukorra emlékeztet, ízetlen és elolvad az ember szájában. Nem csak azért praktikus mert tiszta, hanem sokkal egyszerűbben tudom alkalmazni, mintha por formában szedném, valamint patikában kapható, ami nekem biztonságot ad” – árulta el az egykori Miss Hungary döntőse.