Az egészség nem jár alanyi jogon – az életvitel problémákat generál (x)

25 évvel ezelőtt, szakorvosi tapasztalattal és gyakorlattal a hátuk mögött egy szegedi orvospár úgy gondolta, gyógyszerek és kiváló minőségű, gyógyító hatású és megelőzést támogató készítmények fejlesztésével többet tudna tenni a páciensekért, mint a kórházi orvosi gyakorlatban. Tapasztalataik lehetővé tették, hogy felmérjék az igényeket és olyan készítményeket fejlesszenek, melyekre a pácienseknek szükségük van.

A semmiből váltak meghatározó piaci szereplővé. Dr. Jójárt Ferenc és felesége, Dr. Kardos Mária 1997-ben hozták létre saját, 100%-ban magyar gyógyszeripari vállalkozásukat, mely mára meghatározó a páciensek ellátásának biztosításában.

A Goodwill Pharma az ő sikertörténetük

A jelentős befolyással bíró vállalat az elmúlt 25 évben a semmiből jutott el odáig, hogy intenzíven növekvő, regionális multinacionális gyógyszercéggé váljon.

  • Előbb voltunk forgalmazók és később váltunk termékfejlesztővé és gyártóvá, amikor már láttuk, hogy a pácienseknek mire van a leginkább szüksége, és azt miért nem találják meg a gyógyszertárakban – vallja dr. Jójárt Ferenc.

A többszörös Magyar Brands és Superbrands díjas Goodwill Pharma ebben a szemléletben tervez, amikor újabb termékekkel jelenik meg a vényköteles, a recept nélkül kapható gyógyszerek és az étrend-kiegészítők kínálatában. Ez a szemlélet vitte őket az európai piacra. Jelen vannak Szerbiában, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, de már meghódították a Balkánt is.

Élet-minőség…

Sokakban él a tévhit, miszerint a gyógyszeripar generálja a betegségeket, azonban a történelmi tények az ellenkezőjét bizonyítják. Pont az orvos- és gyógyszertudomány fejlődésének köszönhető, hogy a valaha végzetesnek számító betegségek ma már a megfelelő kezelésekkel túlélhetők.

Az életvitel problémákat generál

Jelenünk életvitele nem összehasonlítható még a pár évtizeddel ezelőttivel sem. Szűrt levegőjű konditeremben mozgunk. Ez egy egészen másféle egészség, mint a természetben való mozgás volt régen. Se D-vitamin, és oxigén is csak alig. Edzés után instant vagy feldolgozott élelmiszert fogyasztunk. Miközben a napjaink tele vannak megfelelési kényszerrel, stresszel, rohanunk mindenhova, alig alszunk. Nem beszélve az alkoholizmusról, dohányzásról, ami népbetegség hazánkban csak úgy, mint a túlsúly.

A jó minőségű, aktív életért tennünk kell!

Az életkor előre haladtával egyre tudatosabban kell gondoskodni az egészség fenntartásáról. Bár a tudománynak köszönhetően betegen is lehet sokáig élni, de ez túl sok életörömmel nem jár. A Goodwill Pharma célja, hogy komplex segítséget nyújtson és termékeivel az aktivitást és a jó életminőséget szolgálja.

Szent-Györgyi Albert nevével fémjelezve

Minden cégnek van egy zászlóshajó terméke, amivel különlegesnek számít a maga területén. A Goodwill Pharma életében ez akkor született meg, amikor a cég törekvései találkoztak a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert filozófiájával. Így jött létre a Professzor nevét viselő brand és a vitamincsalád fejlesztése. A magyar Nobel-díjas az élet biokémiai rejtélyeit vizsgálta, célja a kóros folyamatok megelőzése volt. A Goodwill Pharma is ezt az irányt követi.

 

Díjazzák a szuperdokikat

A cégalapítás 20. évfordulóján Marcia Szent-Györgyivel, a professzor özvegyével karöltve hívták életre a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amely az eltelt 5 év alatt az egyik legrangosabb elismerés lett, amivel a páciensek rendhagyó módon fejezhetik ki tiszteletüket és köszönetüket az orvostársadalom iránt.

„Cégünk egyik fontos szemlélete, hogy céljainkat mindig a páciensek szükségleteit alapul véve valósítsuk meg. A díj mögé állva megmutathatjuk, hogy vannak olyan orvosok, akiknek elkötelezettsége túlmutat a páciens adott betegségén és a rendelő ajtaján. Ez a fajta szakmai gondoskodás jellemzi a Goodwill Pharmát is. A páciensek iránti elkötelezettségünk tette lehetővé, hogy minőségi termékeink már nem csak a hazai, hanem a nemzetközi piacon is elnyerték a vásárlók bizalmát” – mondta dr. Jójárt Ferenc alapító, tulajdonos.

A hagyományteremtő szándékkal létrehozott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj újraindult, így ismét bárki jelölheti kedvenc orvosát. A díj különlegességét mutatja, hogy az előjelölésre maguk a páciensek nevezik az orvost. Ez egy olyan dimenzióba emeli az orvos-beteg közötti kapcsolatot, amiben a páciensnek lehetősége van kifejezni az adott szakember iránti háláját.

„Legszebb gondoskodás az, amikor valaki önzetlenül törődik a másikkal. Sajnos fogyóban van az az embertípus, aki gondoskodik. Ami javul viszont, az a tudatosság, a fiatal generáció jobban figyel az egészségére. Lehet, hogy nincs is más útjuk. Kevés az orvos, ráadásul a járványhelyzet hozzájárult az egészségügyi személyzet elfáradásához, kiégéséhez.  Éppen ezért kivételes és elismerést érdemlő, ha ezekben a túlterhelt időszakokban egy orvos mégis rendíthetetlenül látja el feladatát, munkáját. Sokszor elfelejtjük, de az orvos is ember, jólesik neki is a köszönet. Ezt hivatott képviselni a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj” – mondta dr. Kardos Mária, a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány szóvivője.

A Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon tájékozódhat.