Vajon csak ladyk és lordok, vagy földi halandók is tartoznak a hercegi pár belső köréhez?

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné a valaha volt legkedveltebb hercegi pár. Szerelmi történetük tündérmesébe illő, ráadásul kapcsolatuk nagyon szilárd alapokon áll: a St. Andrews-i Egyetem hallgatóiként szoros barátságot kötöttek, gyengéd érzelmeket csak ezután kezdtek el egymás iránt táplálni.

Az egyetemi évek nem csak ezért meghatározóak Vilmos és Katalin életében: ebben az időszakban ismerkedtek meg több olyan emberrel, akiket a mai napig a legjobb barátaiknak tudhatnak, és akik életünk minden fontos eseményének részesei. De kik azok a nők és férfiak, akiket a walesi herceg és hercegné a bizalmába fogadott? És vajon ők is nemesi származásúak?

Lady Laura Meade és James Meade

Lady Laura Meade és James Meade 2017-ben. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

James a háromszoros olimpiai bajnok Richard Meade fia, Vilmossal együtt az Eton magániskola tanulója volt, kettejük között pedig azóta is baráti a viszony. A 41 éves férfi a herceg 2011-es esküvőjén a vőlegény segédje volt, beszédet is mondott, Vilmos pedig két évvel később viszonozta ezt a kedvességet, és James nagy napján ugyanebben a szerepben brillírozott. De nemcsak a két ifjú, hanem a feleségeik is közel kerültek egymáshoz: James felesége Lady Laura Meade, aki Romney 8. grófjának, Julian Marshamnek a lánya. Laura és Katalin szívesen múlatják együtt az időt, norfolki házaik igen közel vannak egymáshoz. Lady Laura egyébként Lajos herceg keresztanyja, míg férje, James Sarolta hercegnő keresztapja.

Emilia Jardine-Paterson

Emilia Jardine-Paterson és David Jardine-Paterson 2017-ben. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Emilia, aki György herceg keresztanyja, Katalin hercegné iskolai barátnője, együtt jártak a Marlborough College-ba. Az angol sajtó gyakran hivatkozik rá Katalin legjobb barátnőjeként, hiszen ő volt az, aki 2007-ben elvitte a későbbi hercegnét Ibizára búfelejteni, amikor rövid időre szakított Vilmossal. A negyvenéves nő enteriőrtervezőként dolgozik, és állítólag a hercegi pár két ingatlanjának felújításában is segédkezett – a norfolki Anmer Hall és a Kensington-palota dekorációja is az ő ízlését tükrözi. Férje, David Jardine-Paterson szintén régi jó ismerőse Vilmosnak, hiszen együtt jártak az Etonba.

Oliver Baker

Középen: Oliver Baker 2013-ban. Fotó: John Stillwell – WPA Pool /Getty Images

Katalin és Vilmos is nagyon jóban van Oliverrel, akivel a skóciai St. Andrew’s Egyetemen együtt tanultak – sőt az egyetem utolsó két évében együtt is laktak. A negyvenéves férfi György herceg keresztapja.

Sophie Carter

Kate Middleton és közvetlenül mellette Sophie Carter 2008-ban. Fotó: Ryan Pierse/Getty Images

Sophie nemcsak a hercegi párral, hanem a Middleton családdal és a királyi családdal is jó viszonyt ápol – hivatalos volt Katalin húga, Pippa Middleton esküvőjére, valamint Harry herceg és Meghan Markle nagy napjára is. Ő Sarolta hercegnő keresztanyja, a kislány pedig koszorúslány volt Sophie esküvőjén. Sokszor látni őt a hercegi pár társaságában, például a wimbledoni tenisztorna lelátóján vagy a norfolki karácsonyi misén, 2016-ban pedig még síelni is együtt mentek. Sophie a társalapítója a Hip Hop Hen nevű, díjnyertes alkalmazásnak, amely a gyerekek játszva tanulását segíti.

Thomas van Straubenzee

Vilmos herceg és Thomas Van Straubenzee 2005-ben. Fotó: David Davies – PA Images/PA Images via Getty Images

A nemesi családból származó, negyvenéves üzletember az ingatlanbizniszben utazik, Vilmos egyik legközelebbi és legrégebbi barátja, együtt jártak a Ludgrove előkészítő iskolába. James Meade-hez hasonlóan ő is mondott beszédet Vilmos esküvőjén – a herceg pedig ezt a kedvességet is viszonozta Thomas 2013-as nagy napján.

Thomas van Straubenzee és Katalin hercegné 2016-ban. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

A férfi korábban Sophie Carterrel is randizott, ám miután rájöttek, hogy kapcsolatuk nem működik, barátok maradtak, és az is összeköti őket, hogy 2015-ben mindketten Sarolta hercegnő keresztszülei lettek.

Hannah Carter

Robert Carter és Hannah Carter 2013-ban. Fotó. Max Mumby/Indigo/Getty Images

Sophie Carter sógornője, Hannah szintén iskolai barátnője Katalin hercegnének, együtt jártak a wiltshire-i Marlborough College-ba, ahol egy tanév több mint kilencezer fontba, nagyjából négy és fél millió forintba kerül. Egy tehetős norfolki férfihez, Robert Carterhez ment feleségül, 2012-es esküvőjükre természetesen a hercegi pár is hivatalos volt.

Guy Pelly

Vilmos herceg és Harry herceg között fekete Sapkában Guy Pelly 2002-ben. Fotó: Mike Egerton/EMPICS via Getty Images

A negyvenéves arisztokrata gyerekkori barátja Vilmos és Harry hercegnek, állítólag egy rókavadászaton találkoztak. A hírekbe 2005-ben került be, amikor egy buliban ő a királynőnek, míg Harry herceg náci katonának öltözött be, és korábban több éjszakai klubot is üzemeltetett. Nem kérdés hát, hogy ő a baráti társaságban a partifelelős, és éppenséggel ő szervezte meg Vilmos herceg 2011-es legénybúcsúját is.

Guy Pelly 2018-ban. Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Guy egyébként a Newcastle-i Egyetemen diplomázott agronómusként, felesége a Holiday Inn szállodalánc örökösnője, Lizzy Wilson. Lajos herceg keresztapja.

Kiemelt kép: Getty Images