Anya, mi jut eszedbe a karácsonyról? (x)

„Ez nem katasztrófa, csak karácsony“ – dúdolom… Melyik felnőtt ne érezné magáénak a sorokat az ünnep felé közeledve? Listaírás, keresgélés, készülődés, takarítás, sütés-főzés. Ez mind-mind kell ahhoz, hogy a gyerekek „listáján” végül ezek mellé kerüljön a pipa: boldogság, csoda.

Az ünnep mégis gyakran torkollik kisebb-nagyobb katasztrófába. Tudatos tervezés és saját magunk nem túlvállalása: ezek lenne a kulcsa, hogy stresszmentes legyen a karácsony. De sosem az.

Szakítsunk a megszokásokkal!

A hagyományokat megtartva is ott a lehetőség, hogy legalább a készülődés, a nagytakarítás és a finomságok elkészítésének feladatát levegye valaki a vállunkról. Karácsonyra készülődni igenis jó! Próbáljuk idén kizárni a külvilágot, és legyen a legnagyobb problémánk, hogy ajándékok után kutatva dallamtapadásunk lesz a Jingle Bells-től.

Dupla csomagolás

Az ajándékcsomagolás az ünnep része, még ha az angyalok titokban is végzik el. Elő a bőrönddel, és csomagoljunk abba is! Ajándékot, csinos ruhát, úszószemüveget, jó könyvet, kedvenc plüsst, és irány a családok második otthonaként szeretett Kolping Hotel

Az alsópáhoki szálloda munkatársai ugyanis pont a karácsony macerás részét veszik le a vállunkról, amivel nem csak mi, szülők, de gyerekeink is jobban járnak. Hiszen mi minden történik azelőtt, hogy december 24-e estéjén az egész család a szépen feldíszített fa előtt áll? Már szeptemberben jönnek a visszaszámlálós posztok: Még 100, 99, 98… nap van karácsonyig! Aztán a csodásan befotózott lakások, ahol októberben felkerül a fényfüggöny, és karácsonyi manók integetnek az ablakból precízen rendezett kompozícióban. A nagytakarítást húzzuk-halasztjuk. Először csak a „kötelező” ablakpucolást engedjük el, de aztán sorra mondunk le mérföldkövekről. Egyszerűen idő hiányában elmarad. A lelkiismeret-furdalás persze közben fokozódik.  

A valóra vált elképzelés

A Kolping Hotelben rutinos kezek varázsolnak ünnepi díszletet és tisztaságot. Pipa. A büféasztalról is csak választani kell, főzni és mosogatni szerencsére nem. Gondolnak az ínyencekre és a válogatósokra is.  Játékbirodalmuk – Bobóország –  karácsonyfáját több család egyszerre díszíti. Aztán a lakosztályokba visszavonulva mindenki a saját hagyományai szerint ünnepelhet. Legyen az hangosan kacagós, vagy csendes és meghitt, itt mindennek van helye és ideje, sok esetben még jobban is, mint otthon. Csak választani kell, hogy a családnak mihez van éppen kedve: fürdőzés, koncert, kézműveskedés, aktív vagy csendes pihenés…. A legendásan sokszínű programválasztékot a szomszédos Bobo Fun Parkban lehet még tovább fokozni, ahol 30 aktív attrakció csábítja mozgásra az egész családot. Az adrenalin arénát a hotel vendégei előnyökkel használhatják, de a környéken pihenők előtt is nyitva áll.

Karácsony fix, hogy otthon?

Erőgyűjtésre az ünnep előtti heteket is fel lehet használni. A Kolping Hotelben már az adventi hétvégéken is minden az ünnepi készülődésről szól. A hangulatot fények, illatok és ízek húzzák fel körénk. Nosztalgiát ébreszt régi idők diameséit nézni közösen. Csillogó gyerekszemek figyelik, ahogy az esti mécsesgyújtó sétán mesevilággá változik a park.

Meghittség után indul a buli

A két ünnep között már fokozódik a hangulat, koncertek, stand-up est, kölyök parti… így könnyű hangolódni az év végi nagy bulira. A Kolpingban minden évben egy téma köré szervezik a szilveszteri mulatságot. A témát idézi a dekoráció, a programok, még az étlap is megváltozik… Ki találja ki, hogy idén melyik film rajongói lesznek leglelkesebbek Alsópáhokon?

„Üdv, ti néktek, hobbitok,

A szilveszter a hobbitok?

Lépjetek be tündék, törpök,

minden kupa teletöltött!

Zsákos Bobó vár most rátok

És nagy év végi mulatságok!”

A téli szünet nem érhet véget!

A következő év egészen különleges módon fog kezdődni sok családnál. Míg máskor a szilveszteri bulikból felocsúdva már pakolni is kellett az iskolatáskákat, most még egy teljes hét szünet vár a gyerekekre. Nekik ez nagy öröm, a szülőknek újabb megoldandó feladat. Ha az elmúlt két hétben egyszer sem utaztunk el, akkor itt az idő, ne halogassuk tovább. Kezdjük az új évet egy aktív családi pihenéssel, és fedezzük fel a Kolping szomszédságában a Bobo Fun Parkot. A 2023-as év úgyis sok kihívást tartogat. Győzzük le az elsőt itt az adrenalin arénában!

Galéria | 9 kép