Tervezz velük – Tudatosságra tanítanak Ördög Nóráék! (x)

Tapasztalatok, személyes történetek, sikerek és kudarcok – Ördög Nóra előtt megnyíltak a PlanAll Day – A Tudatosság Napja előadói. Üzletember, motivációs előadó, fitnesz-testépítő világbajnok, klinikai szakpszichológus, újságíró és humorista is átadja a tudását.

Új dimenziót nyithatnak a tudatos életmód követői számára november 11-én a Corinthia Hotel Budapestben rendezett PlanAll Day – a Tudatosság Napja előadásai. Az eseményre felkért előadók hiteles, a mindennapi életben hasznosítható, kézzelfogható információkat és tudást adnak át, 11 témakörön keresztül boncolgatva, hogyan alakíthatja át életünket a tudatosság. Az egész napos rendezvényen Almási Kitti, Csufor Lilla, Gangel Péter, Kende-Hofherr Krisztina, Kiss Virág, Litkai Gergely, Maróy Krisztina, Porkoláb Gyöngyi, Viszkok Fruzsi és Szilágyi Gábor osztja majd meg a tudatosságról, a tudatos életről és a tudatos tervezésről szóló, személyes tapasztalatokból merítkező gondolatait. Az előadók egy Nobu Budapestben tartott sajtóeseményen, a novemberi rendezvényen elhangzó programjukból adtak előzetest, ahol a PlanAll Day – A Tudatosság Napja háziasszonya, Ördög Nóra kérdezte őket.

Viszkok Fruzsi, a Tedd rendbe az életed! c. könyv írója, tartalomgyártó:

Ösztönösen kezdtem el gyakorolni a rendszerezést. Számomra magától értendő, amit csinálok, a visszajelzések azonban egyre jobban arra világítottak rá, hogy másoknak ez segítség, olyan tanács, amellyel könnyebbé tehetik az életüket a hétköznapokban. Minden tanulható, így a tudatosság is. Mindenki maga dönti el, hogy elindul-e ezen az úton. A mai világ a produktivitásról, a hatékonyságról és a teljesítményről szól, amelyekben könnyű elveszni. Fontos, hogy megtaláljuk az életünkben a prioritásokat, és ezekre szánjunk is időt.

Litkai Gergely, humorista:

Mindig fontos volt az életemben a fenntarthatóság. Egy rendszer részei vagyunk, mindenki élő társunk ezen a bolygón. Ha ebben a rendszerben gondolkodunk, viszonylag könnyen jön a fenntarthatóság iránti elköteleződés. A humor segít abban, hogy átadjam ezt a gondolatot, mert olyan falakat tör át, amelyeken nélküle nehezebben jutnánk át. Ráadásul, ha az ember mond valami mókásat, jobban rögzül az emberekben.

Kiss Virág, fitnesz-testépítő világbajnok:

Soha nem az volt a célom, hogy mindenkiből versenyzőt csináljak, hanem az, hogy mindenkinek átadjam azokat a tippeket és trükköket, amit be lehet építeni a mindennapokba, hogy egészségesebb és boldogabb életet éljünk. Az én életemben akkor történt óriási váltás, amikor a kislányom, Zoé megérkezett. A sportban mindent az én köré építettem, onnantól kezdve azonban, hogy a család került fókuszba, ez megváltozott. Azt a tapasztalatot szeretném átadni, hogy hogyan kell édesanyaként a holtpontokon átlendülni.

Almási Kitti, klinikai szakpszichológus:

Benne van a kultúránkban, a társadalmi felfogásunkban, hogy ne tűnj ki, ne lógj ki a sorból. Ez alakítja ki az emberekben, hogy a középszerűség, az egyformaság jó. Az önbecsülés, önmagunk elfogadása azonban nehezen tud kialakulni, ha ilyen szűk mozgástere van az önmegvalósításnak, és szorongáshoz vezethet. Pedig a kutatások szerint a kihagyott életlehetőség sokkal fájdalmasabb, mint a kudarc elviselése. Aki kudarckerülőként él az könnyedén középszerű válhat, és az élete végén azzal szembesülhet, hogy nem a saját életét élte.

Kende-Hofherr Krisztina, motivációs előadó, producer:

Mindenkinek az életében lehet egy pont, amikor minden megváltozik. Az én életemben is történt ilyen. Ez volt az a pillanat, amikor megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha az én tapasztalásaimból, sikereimből és kudarcaimból más is tudna tanulni, és nekik esetleg már nem kellene nekimenni a falnak. Ezeket, valamint a precíz, maximalista munkamódszeremet szeretném átadni, amiben csak nagyon kevés üresjárat van.

Porkoláb Gyöngyi, társadalmi-kulturális mediátor:

Közel 18 éve foglalkozom életvégi ápolással. Sokat beszélgettem a haldoklókkal, a tőlük hallott történetek mindegyike arra tanított, hogy az életben elénk tornyosuló megannyi akadályt és problémát tudatossággal lehet leküzdeni. Ebben pedig a kultúra a kulcs, mert itt talál az ember olyan a pontokat, amelyek kapaszkodók lehetnek a tudatosság kialakításában.

Gangel Péter, a Bizalmi Kör Vezetői Klub alapítója:

14 éves koromban a Robinson című könyv azt tanította nekem, hogy bármilyen paradicsomi környezetben is élünk, társak, kapcsolatok nélkül mindez mit sem ér. Kapcsolatok kellenek az élethez, az élet milyenségét pedig a kapcsolatok minősége fogja meghatározni. Erre alapoztam a Bizalmi kört, ahol a kapcsolatépítés középpontjába a tapasztalatmegosztást helyeztem, ami által az átadó és a befogadó is gazdagodik.

Csufor Lilla, az OTP Fáy Alapítvány képzési igazgatója:

Nem lehet elég korán kezdeni a pénzügyi tudatosságot. A kutatások is azt bizonyítják, hogy példamutatással lehet leginkább edukálni a gyerekeket. Számos napi, praktikus tanáccsal kiegészítve, erről fog szólni az előadásom.

Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin és a Glamour.hu alapító főszerkesztője:

Egyszerre vagyunk a virtuális térben és egyszerre a valóságban. Néha tudathasadásos állapot. Nem tudunk ennyi helyen és térben egyszerre teljesíteni. Az előadásom is arról szól, hogy a tökéletesség nem létezik, amiben manapság élünk, csak illúzió. Vissza kell találnunk önmagunkhoz.

Szilágyi Gábor, PlanAll alapító tulajdonosa:

A márka missziója a kezdetek óta, hogy segítse a tudatos tervezést. Az évek során rájöttünk, hogy a tudatosságnak ezer arca van és az élet minden területén jelen van: a pénzügyeinkben, vagy éppen a mentális és testi egészségünkben is. Ahogy a korral haladunk előre, egyre több ember tudatos lesz. De mi lenne, ha minél többen, minél hamarabb kezdenének el tudatosan élni? Ezért szervezzük meg A Tudatosság Napját.

PlanAll Day – A Tudatosság Napja. Egy nap, amikor minden a tudatos élet és a tudatos tervezés köré épül. 2022.11.11. – Corinthia Hotel Budapest.

A rendezvényre a jegyek az Eventim hálózatában már elérhetőek.!