Egyedi bútorok, csábító burkolatok (x)

Két hete lezajlott a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás, melyre a kiállítók és a kiállítás szervezői is lázasan készültek hosszú hónapokig.

A POINT BUDAPEST és a Decor Floor közös standja idén is tele volt újszerű, egyedi megoldásokkal, melyekre a látogatók biztosan felkapták a fejüket.

Idén, Bertóty Eszter lakberendezővel közösen egy burkolatfókuszú standot álmodott meg a cég, ám az anyagok bemutatására a megszokottól merőben eltérő módokat találtak ki. Az összesen majdnem 100 négyzetméter alapterületű standot Eszter úgy alakította ki, hogy helyet kapjon egy hálószoba, egy nappali, egy étkezőrész és egy bárasztalokkal tűzdelt helyiség, mint egy bisztró a lakás közepén.

A hálószoba legkülönlegesebb eleme maga az ágy volt, melynek asztalos által egyedileg gyártott ágykeretét mindenhol Mutina hidegburkolat boritotta. A Ronan & Erwan Bouroullec által tervezett Punto kollekció lenyűgöző 3D-s megoldása és letisztult, mégis karakteres megjelenése oly módon illeszkedett ebbe a milliőbe, hogy – bár szokatlan választás hálószobában a mázas kerámiaburkolat használata – csak arra tudott gondolni a látogató, hogy ez a felhasználási mód eddig miért nem jutott eszébe?!

A nappali amőbaszerű hullámzó, gömbölyded formái lazításra invitálták a látogatókat. A Vitra Freeform szófája és az Amoebe fotelek először csupán esztétikus, ám kényelmetlen bútordarabokként hatnak, beleülve azonban bizonyítják az ellenkezőjét: olyan páratlan kényelmet biztosítanak, hogy alig lesz kedvünk utána felállni és továbbállni. A két bútordarabot két emblematikus tervezőnek köszönhetjük: a Freeform Isamu Noguchi nevét dicséri, míg az Amoebe Verner Panton tervezése.

A stand étkezőjeként említett terület legfontosabb eleme a geometrikus Tecta fa asztal volt, mely Wolfgang Hartauer munkája. Különleges kialakításának köszönhetően egyszerre volt meghatározó eleme a térnek és simult bele a többi dizájner darab alkotta enteriőrbe. A bőr üléses Tecta étkezőszékeket könnyedén beilleszthetjük egy kellemes családi vacsora étkezőszékeként, de akár üdítően komfortos meglepetés lehet egy iroda tárgyalójában. A standot rövid szakaszon két Tecta szekrény szegélyezte, melyek a bauhaus funkcionalitását jelenítették meg, ami a mai napig őrzi népszerűségét.

A kiállítótér közepén helyezkedtek el az egyedileg készített bárasztalok, melyeknek lábai a Mutina Hives kerámiablokkjaiból álltak össze. A fantasztikus formájú terrakotta elemek egyébként számos lerakási módban alkalmazhatók, és létrehozhatók segítségükkel építészeti elemek, mint például térelválasztók, pultok. Az asztalokat fa Artek bárszékek vették körül, melyeket Eero Aarnio finn belsőépítész tervezett.

Galéria | 2 kép

Egyedi bútorok, csábító burkolatok (x)

Egyedi bútorok, csábító burkolatok (x)

Fotó megosztása:

Idén az egyik legmeghatározóbb elem azonban a két hatalmas tálalószekrényre emlékeztető bútorzat volt, melyeket a cég egyedileg gyártatott a S/ALON Kiállításra. A szekrényen professzionális lapvágó üzemben 10×30 cm-es méretre vágott hidegburkolatok százait mutatták be. Amellett, hogy rendhagyó és esztétikus prezentálásra adott lehetőséget ez a szokásostól eltérő bemutatás, a kerámiaburkolatok egyesével leszedhetők voltak a polcról, kézzel tapinthatók, sőt, haza is vihették a kedvenc darabjaikat a látogatók.

Ahogy az eddigiek, úgy az idei kiállítás is számtalan váratlan és inspiráló teret tárt elénk, így izgatottan várjuk a következő év ötleteit. Találkozzunk jövőre is!