59 éves korában elhunyt a kilencvenes évek hiphopsztárja, Coolio

Halálának körülményeit még vizsgálják.

A rapper holttestére egy barátja otthonában találtak rá, az eddigi értesülések szerint szívrohamban hunyt el, a helyszínen nem találtak drogfogyasztásra utaló jeleket. 

Cooliót  – aki egyébként Artis Leon Ivey Jr. néven, 1963-ban született Los Angelesben  –  a legtöbben Gangsta’s Paradise című szerzeménye kapcsán ismerik, mely az 1995-ös, Michelle Pfeiffer főszereplésével forgatott Veszélyes kölykök című film egyik betétdala volt. A nemcsak zeneileg, de szövegében is kifejezetten erős dal kapcsán Coolio vélhetően fiatalkorához fordult ihletért, saját elmondásra szerint ugyanis tinédzserkorának kereteit a drog és a bűnözés adták, később önkéntes tűzoltóból és biztonsági őrből lett dalszerző, színész és producer. 

„Nem élhetek rendes életet, hiszen az utca nevelt, muszáj a bandával lennem…” – rappeli az említett dalban, amit annak idején Grammy-díjjal ismertek el, és ami nemcsak az amerikai slágerlistákat vezette hosszú hetekig, de itthon is egy generáció egyik kiemelkedő jelentőségű dala volt.  

Kiemelt kép: Coolio 1995-ben, Paul Natkin/WireImage, Getty Images