Jószívűségével írt Guinness-rekordot az amerikai pankrátor

Ha szükség van rá, otthagy csapot-papot, és azonnal indul.

John Cena amerikai pankrátor, WWE szupersztár és filmszínész új rekordot állított fel a Make-A-Wish alapítványon keresztül teljesített legtöbb kívánság tekintetében: a Halálos iramban sztárja eddig összesen 650 beteg kisgyerek álmát váltotta valóra.
A Make-A-Wish alapítvány egy amerikai nonprofit szervezet, amely súlyos betegségekkel diagnosztizált gyermekek kívánságainak teljesítésében segít. A szervezet a 2 és 18 év közötti gyerekek vágyait igyekszik valóra váltani: a gyerkőcök találkoznak egy hírességgel, elmehetnek egy-egy eseményre, de akár nagy értékű tárgyi ajándékot is kaphatnak. Cena 2002-ben kezdett el együttműködni az alapítvánnyal, amikor teljesítette egy kritikus állapotban levő beteg gyerek kívánságát, aki találkozni szeretett volna a kedvenc WWE-sztárjával, azaz vele. Azóta már több száz beteg gyereket látogatott meg, elvitte és megmutogatta nekik a bajnoki öveit, rengeteget bohóckodott velük a kórházakban vagy otthonaikban, sőt, azokat a gyerekeket, akiknek az állapota ezt megengedte, még a ringbe is elvitte, hogy saját szemükkel láthassák a legendás küzdelmek színhelyét.

John Cena és Hailee Steinfeld a Make-A-Wish alapítvány szervezésében elkísérik a gyerekeket a New York-i Empire State Buliding látogatásán. (Fotó: John Lamparski/Getty Images)

Cena 1999-ben kezdte profi pankrátor karrierjét, és azóta minden idők egyik legnépszerűbb sportolójává vált; a WWE 16-szoros világbajnoka. A hazai nézők a Halálos iramban kilencedik részéből, illetve a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag című filmekből ismerhetik. Jelenleg ő a Make-A-Wish legnépszerűbb közreműködője – a szervezet 42 éves fennállása alatt még senki más nem teljesített még 200-nál több kívánságot. A maga 650-es számával most Cena a Guinness-rekordok közé is bekerült. Jótékonysági munkájáról a következőket nyilatkozta a Reutersnek: „Ha valaha is szükség lesz rám, nem érdekel, mit csinálok épp akkor, abbahagyom, és azonnal megyek, mert szerintem ez a legkirályabb dolog.”

Más hírességek közül többek között Lady Gaga, Selena Gomez és Samuel L. Jackson is teljesített már kívánságokat az alapítvány számára.

Kiemelt kép: Getty Images