Valami lezárul – Heti csillagenergiák (2022. 09. 19. – 2022. 09. 25.)

A 38. hét asztrológiai minőségei minden szinten a lezárást és egy új időszak kezdetét jelölik. Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Lassanként magunk mögött hagyjuk a Szűz jegyét és az őszi nap-éj egyenlőséggel, szeptember 23-án megérkezünk a Mérleg havába. A nyár forgataga és a tanévkezdés nagy hajrája után egy lassabb tempó felvételére hívnak az érkező energiák. A Mérleg a harmónia, az egyensúly és igazságosság képviselője, ezek a témák nagyobb hangsúlyt kaphatnak életünkben az október 23-ig előttünk álló időszak alatt. A Mérleg-típusú emberek igazi csapatjátékosok és minden nézőpontot igyekeznek megfontolni. Ám érdemes vigyázniuk, hogy a mérlegelés és a mások szempontjainak figyelembevétele közben megőrizzék önálló döntési- és cselekvőképességüket. Hajlamosak lehetnek a felmerülő problémákat inkább a szőnyeg alá söpörni, a béke látszólagos megőrzése érdekében. Ezek a minőségek most a mi életünkben is nagyobb szerepet kapnak, fókuszba kerül a harmónia megteremtése és kapcsolódásaink témája.

A nap-éj egyenlőség során a Fény és a Sötét rövid egyensúlya egy pillanatnyi megállásra invitál: Ahogyan a természetben a betakarítással elkezdődik a felkészülés a télre, úgy

érdemes most áttekinteni, lelki értelemben miből táplálkozhatunk az egyre szürkülő időjárás és a hosszabbra nyúló éjszakák idején.

Ebben a hónapban sort keríthetünk nyári élményeink összegyűjtésére és az egymással való megosztásukra, valamint nagyszerű lehetőségek adódhatnak kapcsolódásaink elmélyítésére. A hátráló Merkúr energiáival az Igazság Mérlegére helyezhetjük évünk eddigi történéseit: hálát ad adhatunk a szívünknek kedves pillanatokért, és megfogalmazhatjuk szándékaink az év hátralevő időszakára.

Ismét felerősödik és decemberig velünk marad a 2021-es évből jól ismert Szaturnusz és Uránusz kvadrát kapcsolat. A jelenlegi, múltba tekintést ösztönző energiákkal párosítva felidézheti a témákat, amelyek tavaly nagy szerepet kaptak életünkben; lehetőséget nyújtva az összegzésre és tanulságaink levonására.
Távolabbra tekintve, a tavaszi nap-éj egyenlőségig előttünk álló fél év a belső erőforrásaink és érzelmi tartalékaink megtalálására és helyes felhasználására, önbizalmunk és önértékelésünk fejlesztésére hív. Esélyt ad önismeretünk bővítésére és lelki fejlődésünkre a befelé tekintés és az önelemzés által. Pénzügyi és kapcsolati kérdéseinkben megfontoltságra ösztönöz, azt üzeni: most érdemes minden döntésünk inkább kétszer átgondolni.

Kép: Canva

Lássuk milyen hatások érkeznek hozzánk a héten: 

Hétfőn a Merkúr és a Jupiter szembenállása a Nap és a Plútó trigonjával együtt egy lehetőséget nyújt, hogy végig gondoljuk, hol vállaltuk túl magunk a Szűz szorgalmas energiáinak hatására. A gondoskodó energiákkal teli Rák Hold figyelmeztet: segítséget kérni nem gyengeség; nem kell mindent egyedül megoldanod! 

Kedden a Szűz Vénusz és a Bika Uránusz trigonja arra kér, hogy fordítsuk figyelmünket kapcsolódásaink és pénzügyi döntéseink felé. Az uránuszi energiák nagy felismeréseket hozhatnak, a Vénusz pedig támogatja, hogy a helyzeteket ezek mentén átrendezve nagyobb harmóniát teremtsünk. Bármilyen szituációba kerüljünk is, érdemes óvatosan fogalmazni: a Rákban időző Hold mindannyiunkat érzékenyebbé tehet; a pénzügyeinkben pedig érzelmi alapon hozott döntésekre sarkallhat.

Szerdán a Hold az Oroszlán jegyébe lép. Ez az új energia a Vénusszal és a Mérlegben hátráló Merkúrral társulva nagyszerű lehetőséget teremt az öngondoskodás mellett arra is, hogy az esősebb, hűvösebb idő beköszöntével elővegyük és átnézzük őszi-téli ruhatárunk. Ha kedvünk tartja, az új darabok beszerzésére is alkalmas nap ez. Szerencsére a Szűz mértékletes, racionális energiái segítenek elkerülni a felesleges költekezést.

Csütörtökön az Oroszlánban járó Hold beáll a Szaturnusz és az Uránusz erőterébe. A feszítő, változást ösztönző energiákkal alkalmas nap lehet ez arra, hogy a lelki erőnket összegyűjtve meghúzzuk határaink, és kiálljunk magunkért azokban a szituációkban, amelyek terhesek már a számunkra. 

Pénteken a Nap a Merkúr kíséretében lép át a Mérleg jegyébe. A Szűz Holddal együtt az összegzés, a mélyebb megértés energiáit mozgatják meg. Érzelmi és fizikai szinten egyaránt jó nap ez a rendrakáshoz és az elengedéshez. 

A hétvége alaphangulatát a Vénusz- Neptunusz szembenállás és az Újhold határozzak meg. Együttesen rámutatnak a kapcsolatainkban jelen lévő illúzióinkra; arra, hogy hol csapjuk be önmagunk, mennyire rózsaszín rajtunk az a bizonyos szemüveg. Önmagunkkal szemben egy nagyobb fokú őszinteségre és érzéseink ítélkezésmentes megélésére hívnak az energiák. A gondolataink pörgetése helyett érdemes érzelmeinknek teret engedni, akkor is, ha esetleg fájdalmasak. A hozzáállásunk megváltoztatása most hamar enyhülést hozhat, és lehetőséget ad a továbblepésre.

Hiszem, hogy az asztrológia egy csodás eszköz, melynek segítségével megérthetjük a körülöttünk és bennünk zajló folyamatokat. Ezáltal lehetőségünk nyílik, hogy nagyobb harmóniába kerüljünk önmagunkkal és a világgal.
(Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu