Túl nagy a nyüzsi otthon? (X)

A közös családi élmény egyszerre frissít és feltölt. Érdemes érte egy kicsit elköltözni otthonról.

Az ősz beköszöntével mindig feje tetejére áll az élet ahol kisebb vagy nagyobb gyerek van. Most különösen sok kérdés kavarog a fejünkben. Lesz-e tanítás az iskolában? Lesz-e fűtés az óvodában? Elrendelik-e a home office-t a munkahelyeken? Vajon mikor üt be a krach, amikor valamilyen oknál fogva tartósan otthon kell maradnunk? Akár mindenkinek egyszerre?!

A családi együttlét ideális esetben az élet legjobb pillanatai közé tartozik – az ideális eset azonban nem az, amikor a felnőtteknek dolgoznia kell, miközben a gyerekeknek online kellene megtanulnia írni-olvasni, és közben a még csupán óvodás értetlenül toporzékol, miért nem foglalkozik vele senki.

Ahhoz, hogy jól tudjunk működni, igen is szükség van egyfajta egészséges hedonizmusra. Néha össze kell csomagolni a bőröndöt, és ki kell mozdulni. Még akkor is, ha most a spórolás, fűtésszámla és rezsi szavak gyakrabban kerülnek elő otthon, mint a korábbi években. Ha pedig számolgatni kezdenénk, akkor azzal is kalkuláljunk, hogy az otthon maradás sem egy ingyenes opció, hiszen ott fűteni, világítani, bevásárolni, főzni kell, olykor pedig a család szórakoztatására is kell áldozni a konyhapénzből. A végén jellemzően az derül ki, hogy otthon lenni sem olcsó mulatság – és talán pont a mulatság kevés benne.

Érdemes szétnézni a szállodák szezonális ajánlatai között, hiszen sok esetben igazi kincsekre lehet bukkanni. Szülőként valami olyat keresünk, ami tartalmaz szabadságot a gyerekeknek, szabadidőt a felnőtteknek.

Ha ez megvalósul, a közös pillanatok valóban feltöltő erejűek lesznek.

Az alsópáhoki négycsillagos Kolping Hotel éppen olyan szemlélettel épült, mint egy jó családi otthon. A legapróbb részletmegoldást is megvizsgáltak a gyerekek szemével, miközben odafigyeltek arra, hogy a felnőttek is jól érezzék ott magukat. Egy kiruccanás Bobóországba garantált kiszakadás a nagy dózisban unalmassá váló otthonlétből. Itt minden kicsit másképp működik, mint odahaza, de mégis gyorsan otthon érezhetjük magunkat.

Ha szülőként kicsit dolgozni vagy relaxálni szeretnénk, akkor a kisebb gyermekeket jó szívvel rábízhatjuk a szálloda óvónőire – a Kolping Hotelben ugyanis olyan saját „óvoda” működik, ahova még a kisiskolás is szívesen jár. Ha online oktatásba is be kell jelentkezni, ott a motiváció, hogy utána azonnal jöhetnek a szórakoztató programok: játszóterezés, pedálos gokartozás, kézműves foglalkozás… A rossz idő sem akadály, a hotelben zenés, mondókás programokkal is készülnek a babás-ovis korosztályra. Az őszi programsorozatban lesz népmesés hétvége, kerekítő napok, zenebona-, baba-, és gyerekúszó tábor is. Az őszi szünet szellemesen indul, és szórakoztató előadásokkal (koncert, bábszínház, bohócműsor, bűvész, stb.) folytatódik.

A kisiskolások, tinik és felnőttek pihenését pedig a szomszédos Bobo Fun Park adrenalin arénájának 30 attrakciója színesítheti tovább. Kihívásaival kizökkenti a gyerekeket az online világból, a felnőttekből előhozza a gyermeki énjüket. Így a szülők is kiléphetnek a játszóházakban megszokott felügyelő szerepkörből, és aktívan bekapcsolódhatnak a játékba.

A Bobo Fun Parkot a szálloda vendégei előnyökkel használhatják. Ősszel újra lesz Halloween parti, és újdonságként lesz lehetőség megismerkedni a fejlesztő terápiás mászással is, amit a Sterczer Hilda nevével fémjelzett alapítvány oktatója tart majd a parkban kifejezetten a figyelemzavarral, koncentrációs-, mozgáskoordinációs problémákkal, küzdő kisiskolásoknak és szüleinek.

Galéria | 9 kép

Túl nagy a nyüzsi otthon? (X)

Túl nagy a nyüzsi otthon? (X)

Fotó megosztása:

Kolping Hotel – a család második otthona