Egyszerű pénzügyek az osztályban – malacpersely helyett számla (X)

Az OTP Class számlával az osztály pénzügyei könnyedén kezelhetőek bankszámlán keresztül, ezáltal jelentős terhet vesz le a szülőkről, tanárokról és a gyerekeket is pénzügyi tudatosságra neveli.

A tanév kezdetével a pénzügyek kérdése is rendszerint felmerül, és már az első szülőin elhangzik a kérdés: ki vállalná az osztály pénzügyeinek kezelését az adott tanévben? Miután egy lelkes anyuka magára vállalja ezt a nem túl hálás feladatot, a többiek rendszerint fellélegeznek. Manapság azonban jóval egyszerűbben, OTP Class számlanyitásával is kiküszöbölhető, hogy bárkinek is kockás füzetekbe kelljen jegyzetelnie, ki mennyit fizetett már be, és az otthon felhalmozott borítékokra sincs szükség. 

A fiatalok pénzügyi edukációjának és tudatosságának megalapozásában az OTP Bank a szülők partnere, hiszen a felelősségteljes pénzügyi gondolkodás alappilléreit már gyermekkorban érdemes lerakni, és ebben az iskola mellett a szülőknek is fontos szerepe van.

Néhány lerótt sulis év után már senki nem lepődik meg azon, hogy egy-egy osztálykirándulás vagy egyéb iskolai program során szinte kivétel nélkül akad valaki, aki elfelejti befizetni a részét és másnak kell azt pótolnia. A klasszikus ehhez hasonló történetek listája hosszú, éppen ezért nem meglepő, ha szülőként kihívást jelent a „pénzfelelős” szerep, legyen szó akár egy osztálykirándulás pénzügyi menedzseléséről, akár bármilyen egyéb, osztályt érintő kiadásról. Be kell szedni a pénzt, tárolni, vezetni a kiadásokat, számontartani, ki fizetett és ki az, aki tartozik. A többlépcsős procedúra amellett, hogy időigényes, gyakran nehezen követhető és problémák árán egyeztethető össze a rohanós mindennapokkal. Ezekre tud egyszerű és kényelmes megoldást nyújtani az OTP Class számla.

A szolgáltatás fő célja az egyszerű kezelhetőség, hogy többé egyetlen szülőnek se okozzon álmatlan éjszakákat az osztály pénzügyeinek kezelése. Az OTP Class számla lehetőséget teremt az online ügyintézésre átutalásos fizetés és a fizetési kérelem szolgáltatás segítségével. A számlához emellett társkártya is igényelhető, így akár egyszerre többen is intézhetik az osztály pénzügyeit.

Az idei tanévtől már online, VideóBankon keresztül is megoldható a számlanyitás. Az osztály pénzügyeinek mindennapi intézése annál kedvezőbb, minél több OTP Junior számlával rendelkeznek az osztályban. Ha 5 db Junior számlát kapcsolnak a Class számlához, nincs számlavezetési- és első éves kártyadíj, 15 db Junior számla kapcsolása esetén pedig díjmentes a számlavezetés, a kártya és társkártya, ezen túl  0 Ft az Internet- és Mobilbank használata és az online utalások is havi 150 ezer Ft-ig. Az OTP Class számla különböző hasznos funkcióval segíti elő a pénzügyi tudatosságot és a könnyű kezelhetőséget, ilyen a MobilBank Kiadásfigyelő funkciója, ami a kiadások és bevételek nyomon követésében nyújt nagy segítséget.

 

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Bank a kondíciók módosításának jogát fenntartja. További részletekről tájékozódjon az OTP Bank bankfiókjaiban és honlapján (www.otpbank.hu) közzétett üzletszabályzatokból és hirdetményekből.