Itt az őszi megújulás ideje: ezek a hajszínek minden arctónushoz illeszkednek

Az otthoni hajfestés még sosem volt ennyire egyszerű, az eredmény pedig ilyen természetes!

––– SZPONZORÁLT TARTALOM –––

A fényes, egészséges és – nem mellesleg – ragyogó színű haj tagadhatatlanul az egyik ékességünk, ami kiemeli a szépségünket. Ezért fontos, hogy minél tovább megőrizzük ezt az ideális állapotot az évek során is. Ha szeretnénk elfedni az ősz hajszálainkat, vagy éppenséggel szeretnénk kicsit felfrissíteni a megjelenésünket, ennek remek – és egyszerű – módja a hajfestés, hiszen gyors megoldást kínál. Viszont sokan tartanak is a folyamattól, mert félnek attól, hogy a procedúra során sérülhet a hajuk szerkezete, vagy mondjuk a festék mégsem fedi be az ősz tincseket, és foltos lesz a végeredmény… Pedig létezik olyan készítmény, ami minden igényt kielégítve úgy okoz sikerélményt, hogy közben ápolja is a hajkoronát.

Ragyogó, ápolt haj

A L’Oréal Excellence hajfestékeket nem kell bemutatni, hiszen az őszhajfedés bajnoka: tökéletesen befedi ezeket a pigmenthiányos szálakat is, így egyedül a mi titkunk marad, ha már őszülünk, és tenni akarunk ellene. A legújabb, ammóniamentes Excellence Universal Nudes pedig a már korábban megszokott hatékonyságot és kíméletességet biztosítja, és nemcsak tökéletes hajszínt, hanem ragyogó, selymesen sima tincseket hagy maga után.

Mindez a triple care hármas hatású ápoló formulának köszönhető, amely kíméletes a hajjal és a fejbőrrel is. Az ápoló színező krém Pro-Keratinnal gazdagított, amely megvédi a hajat a festés során is, így nem kell azon sem aggódnunk, hogy a loknijaink kiszáradnak a procedúra során. A gyengéd pH sampon (a festés után) finoman tisztítja a fejbőrt, simává varázsolja a hajat, és felfedi annak ragyogását. A könnyű, mégis tápláló, ceramidokkal dúsított maszk, amit a mosást követően kell a hajunkra kenni, pedig elnehezítés nélkül táplálja a hajat, így az tökéletesen ápolt marad annak ellenére is, hogy befestettük. Bónuszként pedig egy tökéletes hajszínt is kapunk, ami garantáltan jól fog állni.

A színek ereje

Mindez úgy hangozhat, mint ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, hiszen a hajfestés során a károsodás réme mellett talán a másik félelem, hogy a kiválasztott árnyalat nem fog jól állni nekünk. De szerencsére az Excellence Universal Nudes használatával ilyesmi nem fordulhat elő: még sosem volt ilyen biztonságos a hajszínünkkel kísérletezni, ugyanis az Excellence Nudes árnyalatai minden arctónushoz illeszkednek a különleges reflekciónak köszönhetően. Az úgynevezett U (azaz univerzális) tónusokat a hideg és a meleg árnyalatok különleges keverékéből hozták létre a szakemberek, ezért természetes, és minden arcszínnel harmonizáló eredményt kapunk használata során.

Az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a színelemzés, amely során az évszakról elnevezett színtípusba tudjuk beleilleszteni magunkat (ősz, tél, tavasz, nyár). 

Tudományosan igazolva

A L’Oréal különböző származású (európai, észak-amerikai, ázsiai, afrikai stb.) modellek mesterséges intelligenciával módosított képeit felhasználva megkérdezett 5 országban 60-60 nőt, hogy válasszák ki, mely színek állnak legtermészetesebben a fotókon szereplőknek, és az eredmény a legtöbbször az lett, hogy mindegyiket megfelelőnek tartották a résztvevők. Ez azt jelenti, hogy a különböző bőrszínekhez is nyugodtan választhatjuk az Excellence Universal Nudes árnyalatait, nem fogunk mellé lőni.

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot gyakorlatilag minden elemzés azzal kezdődik, hogy megállapítjuk, hogy az arcunk és a hajunk hideg vagy meleg árnyalatú-e, hiszen így tudjuk meghatározni, hogy milyen színek állnak igazán jól, melyek emelik ki, vagy éppen tompítják a szépségünket. Ez utóbbi tulajdonképpen a kulcs: ugyanis emiatt lényeges az, hogy a számunkra megfelelő árnyalatú hajat válasszuk ki, hiszen papíron egy rózsaszínesebb arcbőrhöz nem igazán illik a sárgásabb aranyszőke, míg egy hamvas árnyalatú hajkorona sem az igazi egy mézszínű archoz. Ez pedig sokszor dilemmát okozhatott, hiszen ki szeretne egy nem igazán hozzá illő hajszínt, ami nem teljesíti ki az önbizalmát? Az új Excellence Universal Nudes festékekben az a legjobb (a rengeteg más, már taglalt előnye mellett), hogy többé nem kell elemezgetnünk magunkat, illetve az arctónusunkat, mert az eredmény mindenképpen illeszkedni fog hozzánk.

A 10 univerzális árnyalat mindegyike három összetevőből áll: hamvas színből a hűvössségért, aranyló színból a fényességért, és irizáló részecskékből a csillámló hatásért, ezt nevezték el különleges univerzális, vagyis U visszatükröződésnek. Mivel egyszerre tartalmaznak meleg és hideg tónusokat is, az eredmény egy természetes, neutrális árnyalat lesz, ami ráadásul fényesen ragyog is, így éri el, hogy a bőrünk árnyalatától függetlenül illeni fog hozzánk.

Otthonunk kényelmében

Az Excellence Universal Nudes tartós hajszínezők további előnyei a könnyű használatuk, amivel szinte gyerekjátékká válik az otthoni szépülés, így azok is bátran kipróbálhatják, akik korábban tartottak az egésztől, mert azt hitték, hogy bonyolultabb a haj színezése. De azok számára is jó megoldás, akik időhiány miatt nem engedhetik meg maguknak, hogy fodrászhoz rohangáljanak, és/vagy egyszerűen előnyben részesítik az otthonuk kényelmét, ahol a saját időbeosztásuk szerint szépülhetnek, és akár barátnős rituálét is keríthetnek belőle.

Az Excellence Universal Nudes dobozában ugyanis minden megtalálható annak használatához: a színező mellett kesztyű és egy jól követhető használati utasítás is. Maszatolás és rendetlenségcsinálás nélkül, a saját (szintén mellékelt) flakonban (1b) tudjuk összekeverni a krémet (1a), amit akár ecset nélkül is fel tudunk vinni a hajunkra. Ráadásul könnyed és krémes állaga miatt nem csöpög és folyik, és egyszerűen tudjuk elosztani a teljes hajon, így pedig egységes, foltmentes végeredményt kapunk. Majd a már fentebb is említett ápoló samponnal (2) történő hajmosás következik, végül a ceramidos hajpakolás (3), amiből elég mennyiséget kapunk ahhoz, hogy a következő festésig rendszeresen ezzel ápolhassuk a hajunkat, ami így tovább megőrzi a fényét és egészségét. Így az otthoni festés után is olyan tökéletes lesz frizuránk, mintha épp a szalonból léptünk volna ki. 

Kiemelt kép: L’Oréal Paris