Madonna nyomdokaiba lépne lánya, Lourdes Leon

Megjelent az első dala és a hozzá tartozó videóklip!

Miután tavaly még úgy fogalmazott a zenéléssel kapcsolatban, hogy „tudok énekelni, csak nem érdekel az egész”, most Lolahol néven kiadta debütáló zeneszámát és a hozzá tartozó videóklipet Lourdes Leon. Az alkotás a Lock&Key címet viseli és gyors, jungle jellegű breakbeateket kombinál pörgős szintetizátorokkal, minderre pedig Lourdes énekel nyugodtan, mámorítóan. Samuel Burgess és Hara Kiri mellett a kísérleti művész Eartheater volt a dal társproducere, és ő is rendezte a Lock and Key klipjét (lásd lejjebb). A dal ráadásul egy ponton Lady Gaga munkássága előtt tiszteleg. 

A dalszöveg egy sora, így szól: „Nincs alvás, következő repülő, nincs alvás, smink, következő klub, következő autó, következő repülő, nincs alvás, nincs félelem”, mindez pedig egyértelmű utalás Lady Gaga elhíresült interjújára, amelyben munkamoráljával kapcsolatban nyilatkozik úgy, hogy „Nincs alvás, busz, klub, következő klub, következő klub, repülő, következő hely, nincs alvás, nincs félelem”. 

Hogy egy másik előadó előtti tisztelgés hogyan érintette a hiú anyukát, arról egyelőre nem tudni, de sokan emlékezhetnek rá, hogy pár éve még igencsak rossz viszonyt ápolt Madonna és Lady Gaga – előbbi ugyanis koppintással vádolta az utóbbit. (Pontosabban azzal, hogy Lady Gaga 2011-es, Born This Way című száma Madonna Express Yourself című, 1989-es alkotásának ócska másolata lenne.)

Lady Gaga még nem nyilatkozott arról, hogy hogyan érinti, hogy Lourdes az új zenéjéhez az ő életéből is merített inspirációt. Mindenesetre álljon itt a huszonötéves művész szóban forgó debütáló alkotása: 

Bár ez a dal Lourdes első szóló kiadványa, mégsem újszerű számára a stúdiók világa, 2012-ben ugyanis édesanyjával együtt énekelt a (mérsékeltebb sikerű) Superstar című dalban. 

Lourdes bizonyára kíváncsian várja, hogy a Lock&Key képes lesz-e belopni magát a kritikusok szívébe; az azonban némi megnyugtatásképp szolgálhat neki, hogy Madonna nevének hallatán sem az ő 1982-es debütáló kislemeze, az Everybody jut már eszünkbe… 

Ki tudja, még az is lehet, hogy Lourdes, azaz Lolahol is megörvendeztet minket a következő években olyan gigaslágerekkel, mint például a Material Girl, a La Isla Bonita vagy a Like a Prayer?

Kiemelt kép: Lourdes Leon attends a 2022-es Vanity Fair Oscar Party-n március 27-én, Beverly Hills-ben – Arturo Holmes/FilmMagic/Getty Images