Ötvenöt éve a színpadon – Életműkoncert Kovács Katival (x)

Gyermekkorában még rettegett a szerepléstől. Aztán a több mint félévszázad alatt több mint félezer dalt énekelt, hol itthon, hol külföldi koncerteken, fesztiválokon. 1965 óta jegyzik a pályán Kovács Katit. Rengeteg idő. Ahogy ő fogalmaz, különös életet élhetett, szinte végigrepült rajta, és boldogan tette, hiszen a zene a mindene.

Most éppen szeptemberi életműkoncertjére készül, hogy végigélje újra ezt a fantasztikus zenei életutat, elénekelje legismertebb dalait.

Életműkoncertet ad Kovács Kati szeptember 12-én a Budapest Kongresszusi Központban. A rendkívül népszerű énekesnő több mint öt évtizede tartó pályafutása legjobb dalai közül válogat az alkalomra. A koncert generációkon átívelő zenei anyaga és a különleges hangszerelés   varázslatos estét ígér.

Kovács Kati Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, énekesnő, dalszövegíró, minden idők egyik legsikeresebb magyar énekesnője. Karrierje 1965-ben indult, első sikerét a Ki mit tud? c. tehetségkutató műsor hozta meg számára, amire az édesanyja adta be a jelentkezést. A versenyt hosszú fordulókon, sok-sok dalon át végül megnyerte, és ő lett „az év hangja”. Egy csapásra országos hírű sztár lett.

Nevéhez több ezer sikeres koncert és számtalan sláger fűződik. A művésznő közismert jellegzetes, erőteljes hangjáról és sokoldalúságáról. Zenei stílusát számos műfaj alakította, a rock, a beat és a pop zenétől kezdve a legnehezebb dzsessz, gospel, spirituálé, blues dalokig. 

116 magyarországi és 25 külföldi önálló lemeze jelent meg, nála több kislemezt senki sem jelentetett meg itthon, amióta zene a zene.

A zenei eredmények mellett sikereket ért el dalszövegíróként és színészként is. Eddig több mint 20 filmben, színházi darabban szerepelt és számos játékfilm betétdalát énekelte.

Kovács Kati folyamatosan járja az országot, rengeteget koncertezik, a rajongók pedig egyszerűen imádják. Az énekesnő nagyon szívesen beszélget velük, ha az ideje engedi.

És nem lenne Kovács Kati, ha nem rögtönözne bármikor a közönség kérésének, hangulatának engedve, nem cserélne többször cipőt koncert közben és nem táncolná végig a koncertet, hogy a végén még odaálljon az autogram- és fotókérők közé.

Kovács Kati szerint sok összetevője van a sikernek. Hiszi, hogy a közönség előtt dől el, szeretik-e, amit csinál.

És ez az este egy újabb remek alkalom, hogy Kati elvarázsolja rajongóit.

Koncertjének idei sztárvendége a legendás LGT együttes tagja, Karácsony János.

KOVÁCS KATI ÉLETMŰ KONCERT

SZEPT 12. HÉTFŐ, 19:00

Kongresszusi Központ

Sztárvendég: Karácsony János (LGT)