Gyűlnek és gyűlnek az őszi teendők – Heti csillagenergiák (2022.08.22–28.)

Asztrológiai előrejelzés a nyár utolsó hetére.

Búcsúzunk a nyártól, s eközben mindent áthat a változás energiája.
A 34. heti asztrológiai állások a változás szelét hozzák. Hétfőn elérkezünk az Oroszlán jegyéhez társított időszak végéhez és a Szűz jegyváltásához, mely szeptember 23-áig tart, ami az őszi napéjegyenlőség napja. Kezd lecsengeni a nyár, az időjárás is egyre inkább az őszt idézi. A beérés után az aratás következik, ezért is ábrázolják gyakran a Szűz csillagjegyet búzakalászt tartó nőként. A Szűz időszakában elkezdünk visszarendeződni a produktív hétköznapokba, s az iskolákba is becsengetnek (a tudást, tanulást jelképező Merkúr a Szűz uralkodó bolygója). A Szűz egy precíz, dolgos, szorgos energia, ezért ilyenkor jót tesz, ha kicsit szelektálunk, átgondoljuk racionálisan a céljainkat, terveket szövünk, osztunk-szorzunk. Szolgálatkészségből és alázatból bőven adatott a Szűznek, ám vigyáznia kell arra, hogy saját igényeit ne szorítsa háttérbe a nagy áldozathozatal közben. A túlzott eredményesség és kritikusság is az útjába állhat, és sosem érezheti azt, hogy elégedett egy helyzettel, mindig a következő feladaton jár már az esze. Ez az energia most minket is áthat, gyűlnek és gyűlnek az őszi teendők, miközben a kommunikációt, ügyintézést és közlekedést még lassítja és ködbe burkolja a Neptunusz és a Merkúr szembenállása a hét elején. Ez bizonytalanságokat okozhat és nehezíti az előbb említett pontos tervezést. Fáradtak és érzékenyek lehetünk az időjárás változásaira, hirtelen üt be a hideg front. Legyünk tehát türelemmel önmagunk és mások iránt, hamarosan tisztulni fog a kép. A Merkúr-Plútó trigonja segítségünkre lesz, hogy egyre több erőforrást tudjunk mozgósítani a hét folyamán. Szerencsére hétvégén az Újhold energiáival töltekezve fejest ugorhatunk a tervezés-szervezés legapróbb részleteibe. 

Kép: Unsplash

Nézzük meg a hét napjainak üzenetét:
Hétfőn az érzékeny Rák Hold megnehezíti otthonunk komfortjának elhagyását. Gondolataink a strukturált és hasznos munka helyett inkább a kényelem és a biztonság felé fordulnak. Ha már munka, akkor inkább a ház körüli, kerti teendők lesznek soron. De ha tehetjük, ma még pihenjünk amennyit csak tudunk és érzelmi szükségleteinket elégítsük ki.
Kedden még mindig valahol a kényelem, a múltba tekintő nosztalgia és a jövő tervezése közt egyensúlyozunk. Készíthetünk listát és cselekvési tervet arról, hogy mit szeretnénk még a nyáron kipipálni. Töprengés helyett sokkal hasznosabb, ha beosztjuk az időnket. Ha kedvünk van, szelektáljunk otthonunkban, váljunk meg olyan tárgyaktól, bútoroktól, ruháktól, amikre már nincs szükségünk. 
Szerdán a lázadó Uránusz retrográdba fordul. Ilyenkor nagyjából bármi megtörténhet, egyéni és társadalmi szinten is sorsfordító események következhetnek be. Az Uránusz most arra kér minket, hogy vizsgáljuk át életünket, hogy hol van szükség radikális változásra, és tegyünk is lépéseket ebbe az irányba! A kollektív hatások nem újdonságok számunkra, minden Bika témát érintő terület intenzív átrendeződés alatt áll: élelmiszeripar, természeti erőforrások, energiafelhasználás, mezőgazdaság, világgazdaság (az Uránusz a Bika jegyében hátrál).
Csütörtökön a Vénusz és a Hold együtt áll az Oroszlánban. Tökéletes nap lehet egy kis öngondoskodásra. Szeressük magunkat! Foglaljunk időpontot szépészeti kezelésekre, vagy öltsük fel a kedvenc ruhánkat, melyben önbizalommal telve tudunk lépkedni. Belső gyermekünkkel is töltsünk időt: játszunk, nevessünk, kreatívkodjunk!
Pénteken már elkezdjük érezni a Vénusz-Szaturnusz szembenállását. Alkalmas időpont lehet ez arra, hogy megfogalmazzuk nemtetszésünket, és határokat húzzunk saját belső harmóniánk megőrzésének érdekében. Pénzügyileg ha eddig nem, most szembesülhetünk a realitással, hogy hol kell esetlegesen több kompromisszumot hoznunk. Párkapcsolati téren is felszínre jöhetnek olyan témák, amik már régebb óta érlelődnek bennünk. Fontos, hogy mindkét fél el tudja mondani igényeit, vágyait egy őszinte beszélgetés keretében, ahol önzésnek most nincs helye.

Hétvégén a Szűz jegyében lévő Újhold új kezdetet nyithat a hétköznapi élet, életmódváltás területein. Most könnyebben változtathatunk szokásainkon, napi rutinunkon. Számos helyen olvashatod, hogy 21 nap szükséges egy-egy új szokás beépítéséhez. Most megkockáztathatjuk, hogy még annyi sem! A Mars feszült fényszöggel kapcsolódik a Holdhoz és a már említett Vénusz-Szaturnusz szembenállás feszültsége is egész hétvégén velünk marad, úgyhogy kapcsolati és érzelmi kérdésekben próbáljunk meg nyugodtak és következetesek maradni. Az idejétmúlt kapcsolatok, amik már nem szolgálják fejlődésünket és jóllétünket, most akár véget is érhetnek. A nagytakarítás, amit a Szűz energiája hív be a térbe, teljes megújulást és felszabadulást képes előidézni.

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Szerzőnk asztrológus és life coach. Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala és kapcsolat: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu