Pedikűrrel a szép lábakért (x)

Sokan nem szeretnek pedikűröshöz járni. Ez nem is meglepő, hiszen a lábunk pont egy olyan területünk, amelyre mindenki érzékenyen reagál.

Elég, ha a pedikűrös véletlenül belevág a bőrbe, vagy jobban feltolja azt a kelleténél és máris könnybe lábad a szemünk a fájdalomtól. Ráadásul a lábunk „idegen kézbe” adása egyáltalán nem olyan, mint a kezünk. Itt nem látunk rá eléggé közelről sem a pedikűrös munkájára, vagyis sokkal kiszolgáltatottabbnak érezzük magunkat. Ám van megoldás arra, hogy standidőben se kelljen a pedikűrösnél sorban állni. Mi is karban tarthatjuk a lábunkat, otthon, a megfelelő eszközökkel. Nézzük, mit érdemes beszerezni hozzá!

Lábcsiszolók és körömcsiszoló gépek          

Bizonyára szinte mindenki ismeri a hagyományos pengés bőrkeményedés eltávolítót, ami nem is volt teljesen veszélytelen. Könnyen megvághattuk ugyanis magunkat vele. Ám manapság már ettől sem kell tartani. Olyan remekbe szabott bőrcsiszolók és körömcsiszolók kaphatóak, amivel még akkor sem tudjuk megsérteni magunkat, ha valóban kezdőkként akarunk belevágni az otthoni pedikűrbe. A körömcsiszoló gép rendkívül könnyen használható. Pillanatok alatt lecsiszolja a körömágy körüli lenőtt bőrt és az elszáradt részeket. Ezen kívül szépen formázható vele a köröm, és nem kell aggódnunk az éles pengék és ollók okozta véletlen vágásoktól sem általa.

Kémiai hámlasztás

Egy ideje hazánkban is rendkívül népszerűvé váltak a különféle hámlasztó savakat tartalmazó lábtasakos bőrkeményedés eltávolítók. Ezeket egyszerűen, mint egy zoknit a lábunkra kell húzni, majd egy idő után levenni. A hatást igazán csak pár nap múlva tapasztaljuk viszont az rendkívül látványos lesz. A lábunkról valóban fájdalom nélkül lehámlik a felszáradt bőrkeményedés és finom puha lesz utána a bőrünk. Érdemes az eljárást havonta megismételni és nem lesz többé gondunk a bőrkeményedéssel, na meg a pedikűr problémájával sem. Ez a típusú bőrkeményedés eltávolítás a leghatékonyabb, és tényleg nem kell hozzá nagy ügyesség sem.

Megfelelő krémek használta

A lábápolás ott kezdődik igazán, ha nem csak a pedikűrök alkalmával, hanem mindennap gondoskodunk a láb bőréről. A cipők, és a sok sétálás igénybe veszi a bőrünket, emiatt a sarok bőre kiszáradhat és csúnya bőrkeményedések is keletkezhetnek. A legjobb, ha a napi rutinunk része lesz a pedikűr mellett a lábpuhító tápláló krémek rendszeres használata is. Ezzel elejét vehetjük a már leszedett bőrkeményedés visszanövését is.

Lakkok és körömerősítők

A körmöket a pedikűr végeztével lakkozni is érdemes. Ez nem csak megvédi körmünket a káros sugaraktól és persze jól mutat, de erősíti is azokat. Már ha olyan alapozóval kezdünk neki, amely például értékes vitaminokat tartalmaz. Körömlakkból is érdemes a minőségi termékeket választani, amelyekben találhatóak vitaminok. Így lábunk körme erős és egészséges marad. Persze körmünk egészségét nem csak körömerősítőkkel befolyásolhatjuk. Szedhetünk különféle szépségvitaminokat az egészséges táplálkozás mellett. A vitaminos körömlakk használatának is akkor lesz értelme, ha mellette megfelelő mennyiségben juttatunk a szervezetünkbe olyan vitaminokat, amelyek fontosak a szép körömnek. Ezek az A- és B-vitaminok, a cink, a biotin és a szelén – többek között.