Vegyünk egy mély levegőt, és fussunk neki újra! Heti csillagenergiák (2022.08.15–21.)

Asztrológiai előrejelzés az Oroszlán havának utolsó hetére.

Az augusztus 12-ei Vízöntő Telihold energiával töltekezve érkezünk meg az Oroszlán havának igencsak mozgalmas utolsó hetéhez. Ez a telihold segítségünkre volt abban, hogy meglépjünk olyan jelentős lépcsőfokokat, melyeket saját indíttatásból, „jókedvünkből” nem szívesen tettünk volna meg, hiszen kívül esnek a komfortzónán. Arra tanított minket, hogy vállaljuk a saját igazságunkat, öntsünk tiszta vizet a pohárba, és lépjünk rá egy önazonosabb útra. Konfliktusokkal tarkított hét volt, néhányan kiverhették nálunk a biztosítékot, rámutatva arra, hogy hol vannak még sérüléseink, amin fogást találhat egy másik ember viselkedése. A nagyvilágból érkező hírek is betalálhattak ezekbe a sérülésekbe, főként azokba a pontokba, amelyek a biztonságérzetünkkel és jövőképünkkel kapcsolatosak. Most eljött a pillanat, hogy vegyünk egy mély lélegzetet! Szükségünk van rá, hiszen mennünk kell tovább, és a bolygókat megfigyelve úgy tűnik, hogy erre a hétre összeállhat a kép arról, hogy hogyan tovább, hova forgassuk be a telihold idején megszerzett tapasztalatainkat. Mivel a Nap és már a Vénusz is az életörömöt és játékos kreativitást képviselő Oroszlán jegyében halad, élvezzük ki szépen a nyári pillanatokat! Látogassunk el fesztiválokra, szabadtéri színházakba, termelői piacokra. Hagyjuk, hogy a nyár vége elhozza a varázslatos megújulást bennünk. Az ünneplés mellett a saját jegyében, a Szűzben járó Merkúr és a hétvégén Ikrekbe lépő Mars segít a következő hetek tervezésében és az őszi időszakra való hangolódásban. Jó alkalom nyílik arra, hogy logikusan, rendszerszerűen átgondoljuk a dolgainkat, tárgyaljunk lehetséges üzleti partnerekkel.

A kommunikációs csatornáink tisztítása e két levegős jegy energiájában könnyebben fog tudni megtörténni (a Szűz és Ikrek is a levegő elemet erősítik), szóval bátran mondjunk ki mindent, amit nem szeretnénk tovább magunkban tartani az év hátralévő részében.

Fotó: Getty Images

A heti energiák tehát a következőek lesznek:
Hétfőn a merész Kos Hold és Jupiter együttállás arra ösztönözhet minket, hogy merjünk kockáztatni. Látogassunk el valahová, ahol még nem jártunk. Csináljunk valamit, amit eddig még nem próbáltunk ki! Ez a nap különösen alkalmas új célok kitűzésére. Érdemes azonban mások szükségleteire is odafigyelni, hogy ezzel az erős tűz energiával ne okozzunk felesleges konfliktusokat.
Kedden a Merkúr-Uránusz kapcsolata kedvez az őszinte, inspiráló és tiszta kommunikációnak. Figyeljünk a bejövő információkra. Most megláthatunk olyan összefüggéseket, amiket eddig nem. Használjuk ki ezt a különleges fényszöget, hogy más szemmel nézzünk a múltra és ezáltal új perspektívából vizsgáljuk a jövőt.
Szerdán a Hold a Bikában jár. Lassítsunk, élvezzük a nyári estéket, finom ételeket, borokat szeretteink társaságában. A Vénusz és a Jupiter harmonikusan kibontakozó kapcsolata arra sarkall minket, hogy kifejezzük szeretetünket és hálánk jelét a hozzánk közel állók felé. Gondozzuk kapcsolatainkat akár egy virágos kertet.
Csütörtökre vigyük tovább ezt a kellemes, lágy hangulatot. Kreatív projektjeink most rengeteg támogatást kapnak. Tegyük fel magunknak a kérdést, hogy mi az, amit valóban szeretünk csinálni. Figyeljünk, hogy ne költekezzünk túl, mert előfordulhat, hogy hirtelen úgy érezzük, semmire sem sajnáljuk a pénzt.
Pénteken a Mars-Hold együttállása a Bika jegy végén felráz minket ebből a kellemes energiából. Személyes kapcsolatainkban konfliktushelyzetek alakulhatnak ki elsődlegesen anyagi témákkal és értékrendbeli különbségekkel kapcsolatban. Maradjunk tudatosak, és jöjjünk ki a saját „dobozunkból”, mert nem biztos, hogy csak az az egyetlen út áll nyitva előttünk, amit aktuálisan látunk. Ha tehetjük, ne ma tervezzük jövőbeli pénzügyeinket.
A hétvégét az Ikrek energiája hatja át. A Hold mellett a Mars bolygó is belép az Ikrek jegyébe és nem kevesebb mint hét hónapig fog itt tartózkodni. Az Ikrek levegős könnyedsége felerősítheti az utazási és kapcsolódási vágyainkat. Az augusztus 20-i ünnepségeknek, kikapcsolódásnak igazán kedvező állások ezek. Vasárnap a Merkúr szembenállásba kerül a Neptunusszal. A következő napokban a kommunikációt és közlekedést kaotikus energiák hatják át: késések, ügyintézési nehézségek, és az időérzékelés elvesztése sokaknál megjelenhet. Erősödhet a szorongás a kollektív térben, ha tehetjük pár napig ne fókuszáljunk a hírekre, most nehéz tisztán látni és hamis információkba, megtévesztésbe is belefuthatunk.
Az Ikrek Marsról még sokat fogunk beszélni, hiszen az év hátralévő felében velünk marad. Kezdésnek vegyünk egy nagy mély levegőt!

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Szerzőnk asztrológus és life coach. Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala és kapcsolat: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu