A család közölte, hogy szeretnék felajánlani a szerveit, ha lehetséges.

A Fedőneve: Donnie Brasco és a Hat nap, hét éjszaka című filmekből (utóbbiban Harrison Ford szerelmét alakította) is ismert színésznő augusztus 5-én szenvedett súlyos autóbalesetet. 

A hírt barátnője, Nancy Davis is megerősítette, aki az Instagramon azt írta: „A mennyországnak van egy új angyala. Az én szerető, kedves, szórakoztató, szeretetre méltó és gyönyörű barátom @anneheche a mennybe ment. Borzasztóan fog hiányozni, és megőrzöm a sok szép emléket, amit megosztottunk.

Anne mindig a legkedvesebb, leggondosabb ember volt, aki mindig a legjobbat hozta ki belőlem. Annyira támogatott mindenben, amivel segíthetett a @racetoerasems-nek, és mindig igent mondott, ha tudta, hogy az idejével, tehetségével és kreatív zsenialitásával hozzájárulhat valamivel az SM gyógymódjának megtalálásához . A szívem megszakadt.”

A hatóságok még vizsgálják a baleset körülményeit (a legújabb hírek szerint gyanúsítottként kezelik a színésznőt, aki szerintük alkoholos befolyásolás alatt állhatott), de annyi bizonyosnak tűnik, hogy Anne Heche túlságosan is gyorsan hajtott, majd belecsapódott egy házba, amitől mind a jármű, mind az épület kigyulladt. Az 53 éves színésznő testének jelentős része megégett, de az orvosok sokáig bíztak abban, hogy túlélheti a szörnyű becsapódást, ebben az ismerősök és a család is bíztak. Azonban a sérülései olyan súlyoznak bizonyultak, hogy kómába esett, a tudatát már nem nyerte vissza. Alig egy napja érkezett a hír, hogy gyakorlatilag agyhalottnak számít, és lekapcsolják a gépekről, amit valószínűleg nem fog túlélni.

Sokan remélték, hogy Heche felépül, miután a színésznő publicistája annak stabil állapotáról számolt be a baleset után. A tűzoltók azt mondták, hogy velük még beszélt, amikor kivágták a roncsból és kórházba szállították, ez is reményre adott okot. Azonban nem sokkal később elvesztette az eszméletét, és augusztus 8-án Heche „rendkívül kritikus állapotba” került, és kómába esett. A család a nap folyamán korábban azt nyilatkozta, hogy vizsgálják, fel lehet-e ajánlani a színésznő szerveit.

Heche az 1990-es évek elején vált ismertté, amikor ikreket játszott a Másik világ című szappanoperában, majd kisebb filmszerepeket is kapott. Első nagyobb szerepét Johnny Depp barátnőjeként kapta a Fedőneve: Donnie Brasco (1997) című gengszterdrámában. Ugyanebben az évben további maradandó címekben kapott szerepet az Amikor a farok csóválja című politikai szatírában, a Tűzhányó című katasztrófafilmben és a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című horror klasszikusban. Fényesen indult karrierje azonban magánéleti problémái miatt megtört, először valahol a Psycho nem túl sikeres remake-je után.

Mozifilmek helyett egyre több sorozatban tűnt fel ezután (amelyeknek néhány évtizede korántsem volt akkora presztízse, mint manapság): a nálunk is népszerű Ally McBeal, A férfi fán terem, Hung, Bűnős Chicago mind-mind a nevéhez fűződnek. Hamarosan – utoljára – pedig Az idol című HBO-szériában még láthatjuk, amelyben korábbi filmpartnere, Johnny Depp és Vanessa Paradis közös lánya, azaz Lily-Rose Depp, és az énekes The Weeknd a főbb szereplők.

Kiemelt kép: Getty Images