Hollywood egyik kedvenc komikusa vissza akar vonulni

Meglehet, hogy nem láthatjuk már új filmekben a színészt.

Steve Martin karrierje új lángra kapott, amióta az Only Murders in the Building (Magyarországon Gyilkos a házban) című krimisorozatban szerepel Martin Short és Selena Gomez oldalán – nemrég még Emmy-díjra is jelölték az ebben nyújtott alakításáért. 

Meglepő módon azonban a The Hollywood Reporternek most úgy nyilatkozott, hogy bár a sorozat újabb, harmadik évadát már beharangozták, annak befejezése után nem tervez további feladatok után kutatni, hanem inkább visszavonul Hollywoodból. 

„Ha ez a tévéműsor véget ér, nem fogok mást keresni… Hogy filmet csináljak, elköltözzek miatta valahova máshová? Hát én erre már nem vagyok hajlandó. Nem tűnhetek el három hónapra” – foglalta össze a színész. 

Persze óvatosan hozzátette, hogy ő sem láthat száz százalékos precizitással a jövőbe. 

„A feleségem folyton azt mondja: »Mindig azzal jössz, hogy visszavonulsz, de aztán rendre előállsz valamivel«… (Valóban,) nem is akarok igazából visszavonulni… Nem igazán. De azért egy kicsit kevesebbet dolgoznék… Talán” – morfondírozott. 

Tekintve, hogy a 76 éves színész jelenleg is milyen sokféle projektben vesz részt párhuzamosan, egyáltalán nem lepődünk meg rajta, hogy bizonytalan a karrierje folytatását illetően. A már említett krimisorozata mellett ugyanis sorban a tizenkettedik könyvén dolgozik, ezekkel egy időben pedig az A24 cég kétrészes dokumentumfilmet is készít az életéről az Apple TV+ számára. Ennek producere és rendezője az a Morgan Neville, aki az Anthony Bourdain életéről szóló, nagy sikerű film munkálatait vezényelte, valamint az Oscar-díjas, a világ leghíresebb popdalain vokálozó háttérénekesek életét bemutató, 20 Feet from Stardom című dokumentumfilmet rendezte.

A készülő alkotás címét és megjelenésének dátumát egyelőre homály fedi. 

Kiemelt kép: Martin Short, Selena Gomez és Steve Martin a ‘Gyilkos a házban’ című, közös krimisorozatuk második évadjának premierjén 2022. június 27-én, Los Angeles-ben – Frazer Harrison/WireImage/ Getty Images