Tragikus körülmények között elhunyt a Magnum szereplője

Múlt héten szenvedett autóbalesetet, a sérülései végzetesnek bizonyultak.

Roger E. Mosley, akit leginkább a Magnumból ismertünk, vasárnap elhunyt – írja a CNN a színész lányára hivatkozva. Mosley, aki Theodore „TC” Calvin helikopterpilótát alakította a nálunk is népszerű sorozatban, 83 évet élt.

Mosley-t a családja körében érte a halál, miután a múlt héten autóbalesetben megsérült, és a vállától lefelé lebénult, és kritikus állapotba került, írta a színész lánya, Ch-a Mosley szombaton a Facebookon. A balesetről további részleteket nem közöltek.

„Soha nem tudnánk meggyászolni egy ilyen csodálatos embert. Utálna minden sírást, amit a nevében tesznek. Itt az ideje, hogy megünnepeljük az örökséget, amit mindannyiunknak hagyott – írta a lánya a halálhír bejelentésekor. – Szeretlek apu. Te is szerettél engem. A szívem nehéz, de erős vagyok. Gondoskodni fogok a mamiról, a majdnem 60 éve tartó szerelmedről. Jól neveltél, és ő jó kezekben van. Pihenj nyugodtan.”

Roger E. Mosley és Tom Selleck a Magnum forgatásán (Fotó: Getty Images)

Mosley több mint 150 epizódban szerepelt Tom Selleck oldalán a Magnum című bűnügyi kalandfilmsorozatban, amelyet 1980-tól 1988-ig nyolc évadon át sugároztak. Mosley a sikersorozat egy újabb rebootjában is feltűnt, de már egy másik karakter, John Booky szerepében.

A Magnum mellett szerepelt a Sanford és fia, a Love Boat, a Kojak, a The Rockford Files, a Starsky és Hutch és tucatnyi más tévésorozatban is.

Kiemelt kép: Getty Images