Nyílj meg a legteljesebb, szívből élt életnek!: Heti csillagenergiák (2022. 08. 07. – 08. 14.)

Asztrológiai előrejelzésünk augusztus második hetére.

Nyílj meg a legteljesebb, szívből élt életnek! – ezt üzeni a hétfőn kitárulkozó Oroszlán Kapu, ami minden évben egy jelentős asztrológiai esemény. 08.08-án a csúcspontja van a 07.26 és 08.12 közötti időszaknak, ami mint egy átjáró nyílik meg azoknak, akik még tudatosabb, önazonosabb és tiszta szeretet által vezérelt életre vágynak. Már az ősi Egyiptomban kiemelt időszaknak számított, ekkor ünnepelték a Szíriusz (más néven Hajnalcsillag) helikális felkelését, vagyis azt a momentumot, amikor az ősi bölcsességet és legmagasabb szintű tudást képviselő Szíriusz csillag a Napunkkal együtt szemmel láthatóan is felkel az égbolton. De nem a fizikai jelenség volt számukra a lényeg, hanem az üzenet, amit mindez szimbolizált. A Nap a látható világunkat világítja be, ezzel segíti az eligazodást és az életet a Földön. A Szíriusz viszont az univerzális szeretet „kódjait” nyitja meg előttünk, melyek szemmel nem, de szívvel annál inkább láthatóak.

Ez az energia gyors és nagy volumenű változásokat képes elindítani az életünkben. Érdemes minél többet pihenni és befelé figyelni ezekben a napokban, az intuitív megéléseink még sűrűbben jelentkezhetnek.

Képzeljük el azt a bőségben és boldogságban megélt életet, amit leginkább kívánnánk magunknak. Megszülethetnek most olyan döntések, melyek ezen élet felé irányítanak. A szikraként kipattanó ötletekben a pénteki Vízöntő Telihold is segítségünkre lesz. Közösségi törekvéseink megvalósítására késztet ez a telihold, mivel a Vízöntőhöz tartoznak a társadalmi ügyek, az önzetlen segítségnyújtás, és az együttes összefogás valamely nemes cél érdekében. A bőség érzése akkor lesz teljes, ha azt van kivel megosztanunk.

telihold

Fotó: Getty Images

Nézzük, mit jeleznek a bolygók a héten!

Hétfőn a Vénusz szembenállásba kerül a Plútóval, ami az érzelmeinkre lesz leginkább hatással. Ebben a bolygóállásban benne van a sebek feltépődése, a még megdolgozatlan személyiségrészeink előtérbe kerülése a kapcsolatainkon keresztül. Anya-apa sebek oldása ajánlott, és az egészséges határok kijelölése is, hogy elkerüljük a toxikus helyzetek megismétlődését. Ez a hatás megjelenhet úgy is, hogy véget vetünk fontos szeretet-kapcsolatainknak az egyéni haladás érdekében. 

Kedden a Bak Hold segít bennünket fizikai síkon is tenni a céljainkért. Most annak jött el az ideje, hogy beleálljunk a saját utunkba, és ezért megtegyünk a szükséges lépéseket. A Szaturnusz (fék)-Mars (gáz) feszültnek mondható kapcsolata még mindig huza-vona állapotokba sodorhat bennünket, ám ez eközben arra tanít, hogy ráleljünk a megingathatatlan belső bizonyosságunkra, s egyre kevésbé hagyatkozzunk a külső befolyásolásra.

Szerdán lesz a hét energetikailag egyik legterheltebb napja, mert a Hold is rávilágít majd a fentebb említett Plútó-Vénusz mélyen húzódó érzelmi elakadásokra. Mivel egy bolygóállás rengeteg módon megélhető, ezért most behozom egy pozitívabb értelmezését is ennek az erőnek, ami itt felszabadulni látszik. Ha rá tudunk nézni egy magasabb perspektívából az érzelmi állapotainkra, akkor tisztán azonosíthatjuk, hogy milyen gyökerű a felmerült életnehézség vagy konfliktus. A Szűz Merkúr segít ebben az azonosításban és a szóbeli megfogalmazásban. 

Csütörtökön a Nap kerül kihívásos fényszögbe az Uránusszal, emiatt lehetségesek nagyobb viharok, tüzek, vérnyomás ingadozások. Lázadó hangok jelenhetnek meg, mivel a Nap a vezető hatalmat is képviseli, az Uránusz pedig a reformtörekvéseket. Emeltebb rezgésben ez a bolygóállás váratlan új meglátásokat hoz, amik előre lépésre késztetnek minket.

És, hogy még jobbat mondjak: a szerelmet jelképező Vénusz is belép az Oroszlán jegyébe, ezzel elősegítve a nyári románcok kialakulását. 

Péntek lesz a második olyan nap a héten, ami keményebb energiákat mozgósít: létrejön egy nagy „négyszög” az egész évet meghatározó Oroszlán-Vízöntő-Bika-Skorpió tengelyen. S ha mindez nem lenne elég, még egy Vízöntő Telihold is ráerősít erre a négyesre. Most megvilágosodhat előttünk egy olyan tanulság, amit levonhatunk az elmúlt fél év eseményeiből, s utat mutathat a még előttünk álló fél évre.  Globálisan is érkezhetnek olyan hírek, amik jelentősen befolyásolják majd a dolgok állását.

Szombaton és vasárnap annyiban oldódni látszik a hangulat, hogy a Plútó és a Mars támogató kapcsolatba lépve segít a továbblendülésen, a Halak Hold pedig a békülésben. A Halak a megbocsátás és a feloldozás jele, és azt sugallja, hogy mindig a feltétel nélküli szeretet vezesse a tetteinket és gondolatainkat!

A szerző asztrológus és life coach
Kiemelt kép: nőklapja.hu