Mondjuk ki: elég volt! – Heti csillagenergiák (2022. 08. 01. – 2022. 08. 07.)

Asztrológiai előrejelzésünk augusztus első hetére.

Helló, augusztus! A nyár utolsó hónapja olyan villámcsapásszerűen köszöntött ránk, mint ahogy azt az egész hónapot fémjelző „uránuszi” hatások teszik, melyek élesen fogják berobbantani a változásokat az életünkbe. Az Uránusz jelenleg a Bika jegyében tartózkodik és abban segít bennünket, hogy radikálisan új terepre lépjünk, az eddig megszokott kereteken túlra. Ez a határátlépés elsősorban bennünk, a saját belső terünkben történik, amikor egyszer csak azt mondjuk: elég volt! Amikor felrázzuk magunkat, és rálépünk egy kevésbé ismerős, de annál hívogatóbb új ösvényre. Amikor valami „el-ég”, akkor annak ott vége, felég, elporlad. Ez a döntés most sokaknál olyan radikális lehet, hogy mindenki másnak meglepetést okoz, de a legfontosabb, hogy számunkra legyen önazonos a választás. Az, hogy összeomlás vagy áttörés lesz, csak rajtunk áll.
Az Uránusz nem csak lelki értelemben vett felrázást, felismerést, megvilágosodást jelent, hanem fizikai síkon analógiában áll az elektromos árammal, az urán vegyületekkel, és mindennel, ami robbanásszerűen hat. A belső feszültséget a külvilág tükrözheti, ezért érdemes egész héten különösen figyelni az elektronikus szerkezetek áramtalanítására, már csak energia-csökkentés szempontjából is. Az utakon is tudatosan és körültekintően közlekedjünk. A Mars (erő) egész héten az Uránusz vonzáskörzetében lesz, ezért még inkább ajánlott a higgadtság megtartása. Váratlan híreket is kaphatunk, melyek összedöntik az addigi elképzeléseket. Maradjunk abban a látásmódban, hogy semmi sem ellenünk, hanem értünk történik.
Az Oroszlánhoz köthető témák, mint az uralás és uralkodás, az önmagunkért kiállás, a saját hangunk felvállalása, az elismerés és önértékelés végig ott futnak a háttérben. A Jupiter eközben hátrál a Kosban, ami az indulatok mederbe terelését, s szintén a saját lábunkra állás és a tudatosabb előrehaladás kérdéseit tanítja újra. Az Uránusz-Mars ereje ehhez hozzácsapódva olyan helyzeteket teremt, amikor hatalmas átfordulást élhetnek meg azok, akik gyógyítják azt a belső gyermeket, aki soha nem kapott kellő figyelmet és elismerést. Most ezen túljuthatunk, hiszen már felnőttként jogunkban áll kezünkbe venni az életünk irányítását. Az elismerést saját magunknak is megadhatjuk. Kiléphetünk a mérgező közegből, nem vagyunk többé kiszolgáltatottak. Tudd, hogy mennyit érsz!

Illusztráció: Getty Images

Lássuk a napi lebontást:
Hétfőn rásegíthetünk a megújulás folyamatára egy kiadós takarítással, szelektálással. A Szűz Hold segít rendszerbe foglalni mindazt, ami most felszínre jön bennünk és kitisztítja a képet előttünk. Vegyünk észre a látható és láthatatlan segítőinket, akik mellettünk állnak a legnehezebb időszakokban is.
Kedden lesz fokra pontos a Bika Uránusz-Mars együttállás, ami természetesen csak egy jelzés arra, hogy csúcsára ért az energia, ami az elmúlt napokat (és még az elkövetkezőket is) meghatározza. A Mérlegben járó Hold a kapcsolatainkon keresztül mutatja meg, hogy hol nem vagyunk még eléggé önazonosak, hol nem vállaljuk még a szükségleteinket. Az agresszív és hibáztató megnyilvánulások sem vezetnek sok jóra, ne essünk át a ló túloldalára. Több legyen a szívünkben az elfogadás.
Szerdán már érzelmi szintre is meg tud érkezni hozzánk az egyensúly, ha mélyen megtörtént a fent jelzett témákhoz kapcsolható sérüléseink kezelése, oldása. Tegyük mérlegre, hogy mi éri meg jobban: még mindig ragaszkodni a jó kislány/jó kisfiú szerephez és állandóan kiszolgálni másokat az energiánkkal, vagy jól beosztva az energiát hátralépni azokból a helyzetekből, ahol elnyomóan viselkednek velünk. Ez talán nem fog mindenkinek tetszeni, de nem is ez a cél most.
Csütörtökön a Merkúr belép a Szűz jegyébe, ami nekünk azért remek hír, mert a kommunikációs csatorna ezáltal még jobban megnyílik. A Szűz uralkodó bolygója alapjáraton is a Merkúr, tehát a következő hetekben az otthonában mozog, és kifejti az élesen látó, rendszerező hatását. Tisztábban fogjuk tudni elmondani a gondolatainkat, és rendet teszünk a fejünkben.

Pénteken a Skorpió Hold támogat minket a szembenézésben, és az igazság kiderítésében. Mögé láthatunk a külvilágban zajló eseményeknek is, titkok derülhetnek ki, melyek tömegekre is hatással lesznek.

Ha ezt most magunk felé fordítjuk, akkor olyan megértéseink születnek saját folyamatainkkal kapcsolatban, melyek mélyebben húzódnak, és eddig nem biztos, hogy rájuk láttunk.
Szombaton és vasárnap még egy erős fényszögkapcsolat válik pontossá, ami a Bika Mars és a Vízöntő Szaturnusz között jön létre. Alacsony szinten ez a tehetetlen düh energiája, ami lázadásba és forrongásba csap át. Magasabb, tudatosabb szinten pedig azt üzeni, hogy ha a saját erőforrásaimmal tisztában vagyok, akkor bármilyen külvilági kényszer szülte helyzetben rugalmasan s egyszerre stabilan tudok reagálni. Rendelkezésre állnak új utak, melyeket még kevesen tapostak ki, de ez nem jelenti azt, hogy azok nem a jó irányba visznek. A vasárnapi Nyilas Hold segít nyitni a perspektívákat, inspirálódjunk!

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala és kapcsolat: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu