Végre egy koncert, amit receptre írnánk fel sok mindenkinek!

Hatalmas szülinapi bulira készül az ország rock 'n roll dívája, Péterfy Bori és a Love Band.

Péterfy Bori (akivel már mi is interjúztunk) a magyar kulturális közeg egyik megkerülhetetlen, karizmatikus egyénisége. A színésznőként is aktív énekesnő koncertjei igazi rock & roll performanszok, ahol a féktelen energia, a kissé excentrikus előadásmód keveredik a mély, mégis könnyen énekelhető, mindannyiunk számára ismert slágerekkel.

Kereken tizenöt éve alakult meg a Péterfy Bori & Love Band, a jubileum helyszíne pedig idén a Budapest Park, ahol július 28-án az Abigél zenekar felvezetésével és vendégénekesek seregével együtt ünnepelnek.

A Park színpadán Boriékkal együtt az Esti Kornélos Bodor Áron, az Amorf Ördögök-frontember Tariska Szabolcs, Saiid, Papp Szabi és Lovasi András is fellép. 

A Love Band zenekar Tariska Szabolcs szövegíró-énekes és Tövisházi Ambrus zeneszerző által vezetett sanzon-pop banda, az Amorf Ördögök folytatásaként alakult. A szerzőpáros első, Borinak szánt dala, a Hajolj bele a hajamba óriási sikert aratott rögtön az első évben. A 2007 őszén megjelent, cím nélküli első albumhoz a Kispál és a Borz és a Kiscsillag dalszerző-frontembere, Lovasi András is nagy lendületet adott, hiszen szövegíróként és az album kiadójaként is felkarolta Bori új formációját.  

Fotó: Balogh Norbert Pandúr

Péterfy Bori és társai szokatlan színész-zenész kollaborációt állítottak színpadra. A magyar színészlemezekről ismerős, a hatvanas-hetvenes évek sanzonjainak hangulatához  hozzáadódott az énekesnő szenvedélyes színpadi jelenléte és Tövisházi Ambrus zeneszerző punkból, diszkóból és balladákból összeszőtt világa. Bori a tizenöt év alatt a szövegírói szerepben is egyre nagyobb szerepet vállalt, a zenekar legutolsó, Szikra című lemezén már a dalok nagyobb részének szövegét ő írta. Többszáz fesztiválfellépés, hét stúdióalbum, a tizedik évfordulóra megjelent mobilos játék (Bori X), egy idén megjelent életrajzi könyv, és rengeteg teltházas koncert után a zenekar a Budapest Parkban mutatja meg legjobb dalait.

Kiemelt kép: Földi Ádám