Mindenütt jó, de még jobb a zöld otthon (x)

Otthon. A hely, ahol igazán feltöltődünk: ahol magunk vagyunk, vagy a családunkkal töltjük a szabadidőnket. Az igazi otthont nem rögtön találja meg az ember: önismeret szükséges ahhoz, hogy tisztában legyünk az igényeinkkel, és az sem mindegy, hol és hogyan lakunk, mi az, amit mi adunk ezáltal a környezetnek. A kényelmet és a tudatosságot ötvözi a zöld otthon, amely nem elvesz a természettől, hanem a részévé válik.

A LAKE 11 Home & Park 8 hektáron 900 lakást létesít Újbudán, a mesebeli Kánai-tó mellett. A kivitelező a belga ATENOR, amely Európa 10 országában szerzett már ingatlanfejlesztési tapasztalatokat. Akár egyszobás stúdiót, több szobás kertkapcsolatos, családi villalakást vagy egy exkluzív penthouse-t keresünk, ebben a lakóparkban megtalálhatjuk a számításunkat – ráadásul mindezt zöldre hangolva!

A LAKE 11 lakóparkban valóban kézzel foghatók a fenntartható megoldások. Összeszedtük, miért is érdemes zöld otthont választani.

A geotermikus energia pénztárcabarát!

A lakóparkban talajszondás geotermikus rendszer került kialakításra. A fűtés ill. hűtés egy közös csővezetékrendszeren keresztül valósul meg, helyiségenkénti szabályozással. Ez nagyon praktikus, hisz más hőfokra vágyunk a hálószobában, a konyhában, vagy a gyerekszobában. A környezetbarát rendszer kezelése nem bonyolult, és a fűtés például még kevesebbe is kerül a kondenzációs kazánok fogyasztásával összehasonlítva.

Hűvös menedék és meleg kuckó

A vasbeton födémbe integrált felületfűtési/hűtési rendszer a többi hasonló rendszernél nagyobb fajlagos teljesítménnyel rendelkezik, hiszen a vasbetonnak a legnagyobb a hőtároló képessége. A lakásokban a hűtést és a fűtést is távolról tudjuk irányítani, így nem kell órákat várnunk, hogy megfelelő legyen a hőmérséklet, amikor hazaérünk.

Külső árnyékolók a legoptimálisabb hőmérsékletért

A nyaraink egyre melegebbek, sokan nehezen küzdenek meg a hőséggel. A LAKE 11 külső árnyékolórendszerének köszönhetően a helyiségekbe bejutó nyári napsugárzás minimálisra csökkenthető – ezáltal a hűtési költségek minimalizálhatók, ugyanakkor télen a napsugárzásból adódó szoláris energia az árnyékolók felhúzásával visszanyerhető, csökkentve a téli fűtési költségeket. Az árnyékolók ráadásul nagyon jól is mutatnak.

Nincs szükség földgázra!

Napjaink egyik fontos kihívása, hogy ne függjünk ennyire a földgáztól. A LAKE 11 lakópark megújuló energiával fűt, egyáltalán nincs szükségünk gázra. A gázhasználat veszélyei miatt sem kell aggódnunk: családunkat és magunkat is biztonságban tudhatjuk.

Szebben bútorozható!

Bosszantó, amikor beköltözés előtt megálmodunk valamit, mondjuk, egy szép szekrénysort, és kiderül, nem fér oda, ahová terveztük, mert ott van két radiátor. Egy zöld otthonban azonban nincsenek fűtőtestek sem. Sokkal könnyebben, stílusosabban valósítható meg bármiféle belsőépítészeti tervünk.

Folyamatos friss levegő otthon!

Nem kell egyfolytában szellőztetnünk, hisz a hővisszanyerős szellőztetőrendszer ezt is megteszi helyettünk. A rendszer továbbá nem keringeti a port a levegőben, így kifejezetten életmentő lehet az allergiások számára. Ráadásul teljesen zajmentes: garantált a zavartalan pihenés vagy szórakozás!

A zöld otthon nem csak belül zöld

A LAKE 11 Home & Park területe maga egy óriás park egy csodálatos tóval. Az ökológiai szemlélet a projekt több elemében visszaköszön: a zöld területek és az épített részek megfelelő arányának kialakítása érdekében a megengedett 1300 lakás helyett csak 900-at hoznak majd tető alá. 

A sport szerelmesei a természetben áldozhatnak szenvedélyüknek, hisz a Kánai-tó körül kerül kialakításra a futópálya. A közelben számos lovarda, uszoda, fitneszterem, teniszpálya várja a beköltözőket. A területtől néhány percre lévő Kamaraerdő természetvédelmi területe minden évszakban várja a sétálni, kutyát sétáltatni vágyókat.

Várjuk leendő zöldotthon-lakóinkat a LAKE 11 Home & Lakóparkban, élhető és szerethető otthonokkal!