Másfél évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a szörnyű betegséget.

80 éves korában rákban elhunyt David Warner brit színész, családja „nyomasztóan nehéz szívvel” osztotta meg a szomorú hírt a nyilvánossággal. Halála vasárnap, július 26-án következett be a Denville Hall nevű gondozóotthonban, amelyet kifejezetten a  szórakoztatóipar szereplőinek tartanak fent.

Warner többek között Az ómen (1976) című horrorfilmben és az 1997-es Titanic című kasszasikerben szerepelt, amelyben Spicer Lovejoy-t, Billy Zane gonosztevő karakterének segédjét alakította.

David Warner az 1997-es Titanicban Billy Zane segédjét alakította, aki megpróbált Kate Winslet és Leonardo DiCarprio párosával végezni (Fotó: CBS via Getty Images)

Az Ómenben, amely Warner egyik leghíresebb szerepe volt, Keith Jennings fotóst alakította. A családja a BBC-hez eljuttatott nyilatkozatában azt mondta: „Az elmúlt 18 hónapban a rá jellemző méltósággal és méltósággal állt hozzá a diagnózishoz. Nekünk, a családjának és a barátainak nagyon fog hiányozni, és úgy emlékszünk rá, mint egy jószívű, nagylelkű és együttérző emberre, társra és apára, akinek rendkívüli munkássága oly sokak életét érintette meg az évek során. Megszakad a szívünk.”

Warner filmes és színházi karrierje a hatvanas évek elején kezdődött, a legjobb film Oscar-díját elnyert Tom Jonesban és a Royal Court Theatre Szentivánéji álom című előadásában játszott szerepet, de számos alkalommal fellépett a Royal Shakespeare Company-val, emellett folyamatosan forgatott.

Filmes munkái közé tartozik A francia hadnagy szeretője (1981), a Tron, avagy a számítógép lázadása (1982), az Agyban nagy 1983) és John Carpenter Az őrület torkában (1994) című filmek, amelyekben jellemzően a főgonosz szerepét kapta. Legutóbbi filmszerepe a 2018-as Mary Poppins visszatérben volt. Warner emellett számos Star Trek-filmben és a Ki vagy, doki? egyik 2013-as epizódjában is feltűnt.

Kiemelt kép: Getty Images