Gömör kincsei kicsiny üvegbe zárva (x)

Az Óperenciás tengeren és az üveghegyen is túl van egy kis település – az Aggteleki Nemzeti Park kapujában: Trizs.

Az erdejét Meseerdőnek, a patakját pedig Csörgősnek hívják. Lakóinak száma alig 200 fő.

Trizs nekünk a világ közepe. 

Büszkeségünk az a kis tipp–topp üzemünk, ahol a finom kézműves lekvárokat és szörpöket gyártjuk. Az alapanyagokat a Trizsi Asszonyok gyűjtik be a falut körülölelő gömöri erdőkből-mezőkből. A gyógynövényt, és a vadgyümölcsöt kézzel szedik, válogatják.

Nagy büszkeségünk: a Trizsi Vad–Ász Csipkebogyólekvár, ami a Nők Lapja Food Awards 2022 versenyén a legjobb lekvár címet kapta!

Mi a Trizsi Asszonyok sikerének titka? Eláruljuk?„Úgy, mint régen!” Termékeinkben nincs ízfokozó, állományjavító vagy színezőanyag, mesterséges adalékanyagtól mentes, – de van benne szeretet!

A titok kulcsa a Trizsi Asszonyoknál van! A több generációs élettapasztalat, lelkiismeretes és gondos munka.  Ahogy ők mondják: „Mi a szívünket, lelkünket adjuk a munkába! Csak olyan lekvárt és szörpöt csinálunk, amit a saját gyerekeinknek is odaadnánk.”

A vidéki falusi ízvilág az, ami visszaköszön termékeinkben! Az Aggteleki Nemzeti Park különleges mikroklímája, jelen van minden itt termett gyümölcsben és növényben!

A mi üzleti filozófiánk egyszerű: legyen egészséges, ami finom!

Így aztán a Trizsi lekvárok sokaságával válik igazi kulináris élménnyé egy finom palacsinta, az aranysárga baracklekvárral töltött piskóta, a szemet és ízlelőbimbókat rabul ejtő fehércsokis körtelekvár.

Aztán a vajas péksütemény is mennyei tud lenni, ha arra rákerül egy kis Trizsi meggy-, csipkebogyó-, vagy szederlekvár….!

A vad gyümölcsből készült lekvárokat pedig szinte követelik maguk mellé a vadhúsokból készült étkek.

Egészséges és fenséges desszert készülhet ám egy natúr joghurt és a Trizsi Erdei Vegyes Gyümölcslekvár összetalálkozásából is.

Közvetlen vásárlási lehetőség: www.trizsi.hu

Lekvárkínálatukról szerénytelenség nélkül mondhatjuk: pazar!

  • Szilva: amiben a kanál is megáll
  • Fehércsokis körte: egyszerűen mennyei
  • Konkordi szőlő: íze, illata valami isteni
  • Som: a lekvárfőző mester kedvence
  • Rumos-diós meggy: nem csak a neve különleges ám
  • Csipkebogyó: a dércsípte bogyókból készült, a lekvárok királynője
  • Kökény: egy igazi kuriózum a karakteres,fanyar ízek kedvelőinek

A Trizsi Ízek szörpjeink a gyümölcsök húsát is tartalmazzák, rostos szörpök. Biztosan emlékeznek még a nagymamaféle Málna-, Meggy- és Eperszörpre. Aztán a herba szörpjeink is csábítóak ám ebben a melegben!

És a Kakukkfű-, Fenyőrügy-, Borsmenta-, Bodza-, Ciromfű- és Levendulaszörpök jótékony hatásáról se feledkezzünk meg!

A legkedveltebb szörpjeink a Málna-, Bodza-, Fenyőrügy- és a Kakukkfűszörp – ezekből sosem marad a polcainkon!

Ha pedig valaki igazi kuriózumot keres kínálatunkban, annak a golyó Birsdesszertünket ajánljuk, mely ét- és fehércsokoládéval bevont, birsalmasajt-golyócskákból álló kézműves bon-bon.

Galéria | 7 kép

Kitűnő ajándék lehet a Vad-Ász termékcsaládunk díszdobozos válogatása is, mely legjobb lekvárjainkat tartalmazza.

A Trizsi Ízek termékeit a www.trizsi.hu oldalon lehet megrendelni, vagy üzleteinkben személyesen megvásárolni: Trizsben, Aggteleken, és Jósvafőn – sőt élményprogramon, termékkóstolón is részt lehet venni.