Lendületesség, indulatok, rendszerek borulása – heti csillagenergiák (2022. 07. 18. – 2022. 07. 24.)

Az önismereti munkát tekintve pedig egy felismerésekkel teli szakaszt zárhatunk. Dr. Zelizi Stefánia asztrológus, life coach előrejelzései a hétre.

A Rák havának utolsó napjaihoz érkezünk el a héten, s egyúttal megnyílik az Oroszán szezon, ami július 22.-e péntek estétől egészen augusztus 23-ig tart majd. Ebből kifolyólag az elkövetkezendő néhány napban a végére járhatunk azoknak a családi és ingatlanügyeknek, melyeket a Rák energiája hatott át, az önismereti munkát tekintve pedig egy érzékeny, de felismerésekkel teli szakaszt zárhatunk.
Fontosnak tartom elmondani, hogy a bolygók, csillagok energiái nem egy-egy napon, hanem akár több napon, héten, sőt a távolabbi bolygók (Jupitertől a Plútóig) akár több hónapon át éreztetik a hatásukat. Így amikor aktuális csillagenergiákról beszélünk, nyugodtan megengedhettek magatoknak pluszban és mínuszban is néhány napot, amikor megfigyelitek az életetekben a kiemelt témák és hangulatok jelenlétét. A napi lebontású elemzések megírásában a Hold mozgása segít nekem, hiszen ő az az égitest, aki mindössze 2,5-3 napig tartózkodik egy csillagjegyben, ezzel fókuszt helyezve a azoknak a lassabb bolygóknak az üzeneteire, amelyekkel éppen kapcsolódik. A Hold mindig az aznapi hangulatunkat jelöli, ami egyénenként természetesen eltérhet a személyes képlet sajátosságai miatt, hiszen minden történést a saját szűrőnkön keresztül élünk meg. Az asztrológusok megfigyelése szerint viszont az aktuális holdállásból leolvasható a kollektívának egy olyan közös rezgése, amit leegyszerűsítve „közhangulatnak” mondanék, és ez az, amit én is igyekszem az előrejelzések során megragadni.

Fotó: Unsplash

A heti energiák tehát a következőek lesznek:
Hétfőn színes és különleges álmokból ébredhetünk, mivel délelőtt a Hold még a Halak jegyében lesz, ráadásul az álmokat és érzékeléseket képviselő Neptunusszal fog együtt állni. Kicsit szétszórtak és hiperérzékenyek lehetünk, ezért ne erőltessünk semmi komoly szellemi megterhelést. Legyünk türelmesek magunkkal és másokkal is, különösen a nap második felében, amikor a Hold a lendületes Kos energiáját közvetíti felénk. A Kos nem mindig van tekintettel másokra, és nehezen viseli, ha nem azon a hőfokon pörög mindenki, mint ő. Ebből a lassú, befelé forduló és a gyors, cselekedni akaró energia összeütközéséből adódhatnak nehezebb helyzetek.
Keddre fog a többségnél megérkezni az a lendületesség, ami hétfőn még döcögősen ment. A Merkúr az Oroszlán jegyébe lép, ami magával hozza az önérvényesítő hangokat, az irányítás és uralkodás témáit. Az Oroszlán nem tűri el, hogy semmibe vegyék a véleményét, a Kos pedig utat tör magának, hogy akaratát véghez vigye. Az nem mindegy, hogy ez egy szívből jövő késztetés vagy egy egóból táplálkozó dominálás lesz.
Szerdán az indulatok tetőpontjukra érhetnek, főleg ha a saját érdekeinkről van szó. A vezető hatalmi (Bak) kontra a családi érdekek (Rák) már a múlt héten megjelentek konkrét események, döntések formájában. Ezen a napon a radikális változásokat hozó Plútó fogja irányítani a szálakat, ami kívül és belül is boríthatja a már eddig is fortyogó főzővizet.
Csütörtökön is marad még velünk ez a hatás kiegészülve azzal, hogy az egész nyarat meghatározó Bika Uránusz és Felszálló Holdcsomópont pontos együttállása történik meg. Ez a bolygóállás hozza magával a biztonságosnak vélt rendszerek villámcsapás szerű borulását, válságát, s egyben változását. A rugalmasság elengedhetetlen ezekben az időkben, a józan ész és a leleményesség mellett.
Pénteken tovább fokozódik az előbbiekben írt energia azzal, hogy a Hold is becsatlakozik az Uránusz mellé, összekötve ezt a szikrázó együttállást a Vízöntő Szaturnusszal, ami a 2021-es évünk főszereplője volt. A társadalmat érintő korlátozások újra napirenden lesznek, személyes szinten pedig olyan megpróbáltatások érhetnek, melyek a komfortzónánkat fogják megpiszkálni.

A kényelmetlen helyzetekben is igyekezzünk kapaszkodót találni, ami leginkább a belső megtartó erőnkben és önbizalmunkban gyökerezzen.

A hétvégén kezdődik hivatalosan az Oroszlán hava, ami a nyár legperzselőbb időszakát hozza számunkra, különösen mert a két tüzes energia (Oroszlán és a Kos) összekapcsolódik a következő pár hétben. Az Oroszlán az élet napos oldalát, az életörömet és a szórakozást is képviseli, szóval a legjobb hangulatú koncertek és bulik várhatóak ebben az időszakban. A hőség ellen védekezzünk megfelelően, de a belső tűznek adjunk teret a lobogásra!

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala és kapcsolat: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu