A mostani hét hangulatát nagyban meghatározza a hét közepén – egészen pontosan szerda este 20:37-kor – kiteljesedő telihold a Bak jegyében. Dr. Zelizi Stefánia asztrológus, life coach előrejelzései.

 A telihold a 28 napos holdhónapot tekintve kiemelt jelentőséggel bír, hiszen ekkor a tudatalattinkat képviselő Holdat szemből megvilágítja az égi reflektor, a Nap. Hatókörét tekintve már néhány nappal korábban érezhetjük az energiáját, és pár napos lecsengéssel is számolhatunk.
A teliholdas éjszakákon előfordulhat, hogy nehezebben alszunk, forgolódunk, nyugtalanságot érzünk. Ennek oka, hogy ilyenkor intenzívebben törnek felszínre az érzéseink, emlékeink, kinyílnak a tudatalattink kapui. Könnyebb ételek fogyasztásával, és tudatos befelé figyeléssel segíthetünk magunknak, hogy az érzelmek ne zúduljanak ránk, ne okozzanak szorongást és álmatlanságot, hanem mint egy enyhe zuhany átmossák a lelkünket. A Hold, ami a tengervizek szintjének (apály-dagály) mozgatója, a mi szervezetünkben lévő vizet és az érzelmeinket is hullámoztatja. Nőként mi kapcsolódunk leginkább a holdenergiákhoz, ezért ez az ingadozás bennünk mondhatni természetes.
A telihold a menstruációs ciklust tekintve a peteérést szimbolizálja, amikor beérik a növekedési folyamat, és új élet indulhat el. Ugyanez az energia jelenik meg abban, amikor ötleteink, céljaink tekintetében elérünk a tervezési, alkotási folyamat csúcsára, és végre learathatjuk munkánk gyümölcsét. Ez azt jelenti most nekünk, hogy a június 29-ei újholdkor elindított gondolatainknak, belső munkánknak megláthatjuk az eredményét, s értékelhetjük azokat.

Fotó: Unsplash

Nézzük meg részletesen a napi energiákat:
Hétfőn dinamikusan indíthatjuk a hetet, elővehetjük a „pohár félig tele van” szemléletünket. Olyan ráébredések, aha-élmények kísérhetik a napunkat, melyek kapcsolódnak a Rák-havi fő témákkal (családi gyökerek, viszonyok, otthonkeresés, belső gyermek sérülések), amik a múlt hetünket jellemezték elég erősen, és húzhattak be egy mélyre vivő érzelem-spirálba. Megvilágosodhatunk a szülői kapcsolatunkat illetően, és új szemléletet vehetünk fel már egy gyógyultabb minőségben.
Kedden tettvágy jellemezhet minket, főleg a munka és a teljesítményünk terén. Több terhet és feladatot vehetünk a nyakunkba, de arra figyeljünk, hogy ne akarjunk mindent egyedül és máris azonnal megoldani. Higgadtan és józanul álljunk a pénzügyeinkhez, s ne kívül, hanem belül keressük a valódi értéket és biztonságot.
Szerdán, ahogy azt fentebb írtam, telihold köszönt ránk.

A Bak energiát közvetítő Hold segít abban, hogy érzelmeinket stabil mederbe tereljük, ehhez viszont az kell, hogy felismerjük a felelősségi körünket abban, hogy egyedül mi tudunk változtatni az érzelmi állapotainkon.

Fogadjuk el, ha a másik ember teljesen mást fog fel a mi érzéseinkből, hiszen az ő szűrője csak annyit enged át, amennyire a saját érzéseivel is kapcsolódni bír. A Rák puhasága, intimitásra való igénye kontra a Bak keménysége, érzelmi elérhetetlensége is megjelenhet belső konfliktusként vagy párkapcsolati helyzetekben.
Csütörtökön a saját igényeink, céljaink, törekvéseink és mások akarata feszülhet össze egymással. Lehet, hogy egy hatalmi személy, egy főnök vagy egy szülő akarati nyomása kerít a hatalmába? Nézd meg, hogy hol szorítod háttérbe magad! Miért félsz felvállalni a saját céljaidat? Kinek adod át a kormányt? Hol nem vállalsz még felelősséget a saját életed irányításáért? Kapcsolódj a belső erőddel, és lépj rá az utadra!
Pénteken a régi és az új látásmódok eltérése okozhat konfliktust, ugyanakkor jó esetben inspirálóan tud hatni ránk egy-egy másik látószög vagy elképzelés. A fixa ideákhoz való ragaszkodás helyett fedezzük fel az emberi sokféleség szépségét, és tanuljunk egymástól. Csináljunk valami olyat, amit eddig még soha!
Szombat tökéletes nap arra, hogy elengedjük a héten esetlegesen felgyűlt feszültséget, és valamilyen áramló, művészi tevékenységbe folyassuk az energiánkat. A puszta semmittevés is megteszi, fürdőzve a napfényben és a jelenlét pillanatában.
A vasárnapot is kijelölhetjük pihi napnak, illetve belekezdhetünk egy pár napos léböjtbe vagy bármilyen szimpatikus tisztító kúrába, hiszen csökkenő holdfázisban vagyunk, amikor ezek a tevékenységek szépen támogatva vannak.

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját- és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.) 

Dr. Zelizi Stefánia Instagram-oldala: instagram.com/zelizi.stefi

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu