Paul Rudd ismét bebizonyította, hogy ő az egyik legkedvesebb híresség

Egy coloradói kisfiúnak tette szebbé a napját, hetét, évét – de még az is lehet, hogy az életét.

Brody Ridder, a coloradói Westminsterben található The Academy of Charter Schools tanulója igen szomorúan zárta a tanévet, ugyanis szinte senki sem akarta aláírni az évkönyvét. Mindössze négy aláírás szerepelt az emlékkönyvében: két tanáré, egy diáké és a sajátja (magának csupán azt a szívszaggató üzenetet hagyta az egyik lapon, hogy „remélem, szerzel még néhány barátot”).
Mikor Brody anyukája, Cassandra Ridder meglátta a majdnem üres évkönyvet, teljesen összetört, és a Facebookon adott hangot csalódottságának. Feltöltötte az évkönyvben szereplő négy darab aláírás fotóját, majd annyit fűzött hozzá szövegesen: „Szegény fiam. Nem úgy tűnik, mintha javulna a helyzet. 2 tanár és összesen 2 diák írt az évkönyvébe. Annak ellenére, hogy Brody mindenféle gyereket megkért, hogy írják alá neki… Így Brody végül saját magának írt. A szívem összetört. Neveljétek kedvességre a gyerekeiteket.”

Természetesen a közösségi médiának köszönhetően a bejegyzés sokakhoz eljutott, közöttük a Brody iskolájába járó néhány felsőbb éves diákhoz szintén, akik nyilvánosan is kiálltak a kisfiú mellett – felkeresték a suliban, és aláírták a könyvét. Mindez egyfajta lavinát indított el, melynek eredményeképp Brody évkönyvét végül több mint százan szignózták. Alább látható a kissrác, aki már egyáltalán nem tűnik magányosnak.

Persze az interneten nem csak az ismerős szülők és rokonok láthatták a bejegyzést – így az eljutott Hollywood egyik legkedvesebb hírességéhez, Paul Ruddhoz is, aki szintén csatlakozott a Brodyt felvidítók köréhez. A színész ajándékot küldött (karaktere, a Hangyaember ikonikus sisakját) a kisfiúnak, majd telefonon is felhívta őt, egy külön levélben pedig így írt neki: „Fontos emlékeztetnünk magunkat arra, hogy még ha az élet nehéz is, a dolgok jobbra fordulnak. Nagyon sok ember van, aki szeret téged, és azt gondolja, hogy te vagy a legmenőbb gyerek a világon – én is közéjük tartozom! Alig várom, hogy lássam a csodás dolgokat, amiket el fogsz érni az életben!” A világhálóra is feltöltött videóhívásban pedig hallhatjuk, ahogy Rudd elmeséli a gyereknek, miért is vette fel vele a kapcsolatot: „Hallottam rólad, és úgy voltam vele, »beszélnem kell ezzel a sráccal, mert úgy hangzik, mintha az én emberem lenne! Szereti a sakkot, a vívást és a dinoszauruszokat.« Így van?”

Brody édesanyja a The Washington Postnak elmesélte, hogy az esetet megelőzően fiát két éven keresztül szekálták az iskolában kortársai, kiközösítették és gúnyolták őt. „Voltak gyerekek, akik lökdösték és csúfolták” – fogalmazott a nő, majd hozzátette, ő maga teljesen összetört a zaklatások miatt.
Most azonban az osztálytársai és a világ minden tájáról érkező emberek bátorítják őket kedves szavakkal, amitől a kisfiú és anyukája is sokkal jobban érzi magát. A helyi tévének, a KDVR-nak adott interjúban úgy fogalmazott az édesanya: „Úgy éreztem, hogy van remény az iskola számára, van remény az emberiség számára, és sok jó gyerek van a világon!”

Hát mi ez, ha nem egy igazi, szívmelengető, modern kori sikersztori?

Kiemelt kép: Paul Rudd 2021. november 21-én, New Yorkban – Fotó: Dimitrios Kambouris/WireImage