Az Aerosmith májusban jelentette be, hogy 74 éves frontemberük tíz év józanság után visszaesett.

A hivatalos közlemény szerint az énekesnek nemrég megműtötték a lábát, és ezt követően fájdalomcsillapítás céljából nyúlt újra a szerekhez – amelyek végül a visszaesését okozták. Ezután Tyler önként vonult elvonóra, hogy „az egészségére és a felépülésére koncentrálhasson” – így a zenekar lemondta júniusi és júliusi koncertjeit. 

„Lesújtó számunkra, hogy ennyi embernek okozunk kellemetlenséget – különösen a leghűségesebb rajongóinknak, akik gyakran nagy távolságokat utaznak csak azért, hogy részt vehessenek a koncertjeinken” – fogalmazott az együttes a közleményben.

Az zenész végül nem csupán az előírt harminc napot csinálta végig az elvonón, hanem még tovább maradt, és csak a múlt héten jött ki onnan. Jó hír azonban, hogy a rehabilitációs program, úgy tűnik, sikerrel zárult, az Aerosmith ugyanis nemrég úgy nyilatkozott énekesük állapotáról a People-nak, hogy „rendkívül jól van, és alig várja, hogy újra színpadra állhasson”.

Tyler már 2019-ben, a GQ-nak is nyíltan beszélt függőségéről; az Aerosmith kemény bulizással töltött korai éveitől kezdve a ’80-as években tett, tömérdek sikertelen elvonókúráig. „Nem hiszem, hogy létezett zenekar (a nyolcvanas években), amelyik egyáltalán tudta volna, mi is az a józanság. Nem tudtam betelni a drogokkal” – mondta akkor. 

1988-ban azonban a bandatársai és a menedzsment unszolására kijózanodott. Az Haute Livingnek így mesélt erről korábban: „Azt gondolták: »Józanítsuk ki az énekest, és minden problémánk megoldódik!« Szóval kijózanodtam, de sok évembe telt, mire túltettem magamat az amiatt érzett dühön, hogy engem elvonóra küldtek, miközben ők meg elmentek vakációzni… Ma már hálás vagyok, és köszönettel tartozom nekik a józanságomért”.

Most tehát úgy tűnik, a zenész 74 évesen ismét a tiszta élet útjára lépett, a koncertezést pedig az eddigi tervek szerint szeptemberben folytatja majd a zenekar.

Kiemelt kép: Steven Tyler a 2022-es Grammy-n, április 3-án – Fotó: Phillip Faraone/WireImage/Getty