Ezen a héten még mindig a Rák időszakában (06.21-07.22) járunk az évkörön, ezért továbbra is az otthonteremtés gondolata, a hozott családi minták (különösen az anyai) és a múlt feldolgozásának témái lesznek jelen leginkább az életünkben. Dr. Zelizi Stefánia asztrológus, life coach előrejelzései.

Többen érezhetnek késztetést arra, hogy felújítsák az otthonukat, megszépítsék a kertjüket vagy akár teljesen új helyre költözzenek. Az ingatlan adás-vételeknek megnőhet a száma. A családalapítás, összeköltözés gondolata sokakban felmerül, és az esküvőket is szeretik erre az időszakra tenni, ami teljesen összhangban van az éppen aktuális időminőséggel. Az anyaság, gyermekvállalás kérdései és kihívásai is terítéken lesznek – nem véletlen, hogy az amerikai abortusztörvény módosítása is most történt meg és kavarta fel az egész világot.

Önismereti szempontból érdemes foglalkozni a generációs mintákkal: a nőként ajánlatos rátekintened arra, hogy hogyan állsz a saját anyaságodhoz, milyen hitrendszereket „örököltél” az édesanyádtól és női felmenőidtől. Férfiként pedig tűnődj el azon, hogy milyen anyai minta alapján választottál párt magadnak. A szülői háztól való elszakadás nemcsak fizikailag, de érzelmileg is nehéz és gyakran hosszú folyamat, melyet megkönnyíthet az, ha megvizsgáljuk a családban meglévő dinamikákat és a saját szerepünket, pozíciónkat. Az alábbi kérdéseket teheted fel magadnak:

Hol vetted át más családtag szerepét? Megélhetted a felszabadult gyerekkort vagy túl korán kellett felnőnöd? A saját életedet éled egyáltalán, vagy a szüleid álmát valósítod meg?

Ha feltűnő ismétlődéseket találsz a saját és felmenőid sorsa között, és úgy érzed, hogy nem szeretnéd tovább cipelni a nehézségeket, akkor ezeket a terheket most leteheted, és tisztelettel meghajolhatsz őseid előtt. Ha ők nem szeretnek egymásba, akkor te sem születsz meg. A legnagyobb ajándékot köszönheted nekik: az életedet. Érdemes kipróbálni a családállítás módszerét, mely segítséget tud nyújtani a családi egység helyreállításában. 

Illusztráció: Getty Images

Nézzük, milyen üzeneteket hordoznak a hét napjai!

Hétfőn felismerheted, hogy hol van még rád hatással a múlt, és mik azok a sérülések, amik akadályoznak a kiteljesedésben. A rengeteg csalódás mély sebeket ejtett, ezért védelmi páncélt vehettél magadra, nehogy megismétlődjön a fájdalom. A nosztalgiázás helyett a jelenre koncentálj, és törd át a páncélt, amit a szíved köré húztál! 

Kedden nézd át a szekrényedet, és szelektálj! Ha túl sok emléktárgyat, felesleges kacatokat tárolsz, akkor a friss energiáktól veszed el a helyet. Takarítsd ki mindazt, ami már nem szolgálja a jelenedet és a jövődet. Rendezd a kapcsolati konfliktusaidat is, de mindenképp kerüld az érzelmi zsarolást és az önsajnálatot. A játszmázás helyett a tiszta kommunikációt válaszd. Ezt az intenzív tisztogatást egy himalája sós fürdővel megkoronázhatod a nap végén.

Szerdán az érzelmek megélésén és kifejezésén lesz a hangsúly. Gondolkozz el azon, hogy mi jelenti számodra az érzelmi és fizikai biztonságot! Kapcsolataidban hogyan éled meg a partnerséget és az intimitást? Hogyan szoktad kommunikálni az igényeidet? A szeretet kifejezésére milyen eszközöket használsz? Ha nehézséged akad az intimitással, ajánlatos ebben az esetben meglátogatni egy érintésterápiás vagy bodywork foglalkozást.

Csütörtökön elbillenhet a mérleg nyelve abba a végletbe, hogy senkit nem kímélve fogod kiadni magadból azt, ami a szívedet nyomja. A másik véglet pedig az, hogy mások véleménye és a konfliktusok elkerülése érdekében háttérbe húzódsz. Törekedj az egyensúlyra! Asszertív kommunikációval képviselheted az igazságodat, ugyanakkor hallgasd meg a partnered vagy kollégád álláspontját is. Együttműködve minden könnyebb.

Pénteken is tart még az érzelmek kommunikációjára való igény, viszont ekkor már a mélyebb megértés felé haladva. A nap végére elmerülhetsz az érzelmek tengerében, amit engedj meg magadnak, ne fojts el semmit! Mi az a múltbéli történés (például szakítás, veszteség), amit nem dolgoztál még fel? Ha eddig nem mertél szembenézni a fájdalmaddal, akkor ezt ma tedd meg! Minél hamarabb átengeded magadon, annál hamarabb fogsz megnyugvásra lelni. 

Mély beszélgetéseknek kedvez a szombati nap, amikor is olyan dolgok (akár titkok is) kerülhetnek ki az asztalra, amik eddig takarásban voltak. A zsigeri megérzéseidre figyelj, előre megérezhetsz történéseket. Ne hagyd, hogy az elme felülírja azt, amit a szíved mélyén biztosan tudsz!

Vasárnapra virradóan jegyezd fel az álmaidat, mert üzenetet hordozhatnak. Meditáció vagy legalább pár perc befelé figyelés különösen ajánlott ezen a napon. Ha megteheted, menj vízközelbe, strandra vagy tópartra. Éjszakai fürdőzést is választhatsz!

Ahogy az látható, erősen érzelemorientált hetünk lesz, ami abban segít, hogy könnyebben kapcsolódjunk a bennünk zajló folyamatokkal, és leengedjük védelmi falainkat. Amikor eljön a pillanat és szembesülünk az otthonról hozott viselkedésmintáinkkal, minden esélyünk megvan rá, hogy változtassunk rajtuk. Ha vállaljuk ezért a felelősséget, akkor a jutalmunk a felszabadulás és kiegyensúlyozottság lesz.

A cikk szerzője dr. Zelizi Stefánia, asztrológus, life coach

Hiszek abban, hogy önmagunk és a világ megismerésének az egyik legszéleskörűbb eszköze az asztrológia. Amint összeáll bennünk a bolygók kirakósa, egy nagyobb perspektívából fogjuk tudni szemlélni a saját és a környezetünk működését. (Az általános előrejelzések nem helyettesítik a személyes születési képlet elemzését.)

Kiemelt kép: Canva/nőklapja.hu