5 imádni való ékszertrend a nyárra – minden korosztálynak!

Elég egy látványos nyaklánc vagy feltűnő fülbevaló, hogy trendivé varázsoljuk a szettünket.

A szezont leginkább az ultramini szoknyák, a szokatlan kivágások, a vibráló színek és a csípőfarmerek uralják, de persze a nyári szettek egyértelműen az ékszerekkel válnak teljessé. Ahogy Diane von Furstenberg legendás divattervező mondta, az ékszer olyan, mint a tökéletes fűszer – kiemeli azt, amit kell. A 2022-es nyári ékszertrendek ragyogóak, színesek, vidámak, pont arra az életérzésre erősítenek rá, amelyre az elmúlt, nem éppen felszabadult nyarak után már annyira szomjaztunk. Ha a következő stílusokban szerzünk be csecsebecséket, idén nyáron nagyon divatosnak számítunk majd.

Lánc, lánc…

Fotó: Getty Images

Az oversized fazonok nemcsak ingek és blézerek, hanem nyakláncok tekintetében is hódítanak. Egy ilyen feltűnő, nagy szemekből álló nyaklánc, amelyet többek között a Valentino kifutóján is viseltek a modellek, önmagában képes megkoronázni a szettünket. Ha már szép, napcsókolta a bőrünk, akkor érdemes aranyszínűt felvennünk.

1. Mango, 6595 Ft 2. Max&Co., 32 050 Ft

Régenskorszak

Fotó: Peter White/Getty Images

A Bridgerton család hatása a ruha- és sminktrendekben, de még a lakberendezési irányzatokban is érzékelhető. Miért pont az ékszerek lennének kivételek? Az angol régenskorszakot idéző, színes drágakövekkel (vagy drágaköveket imitáló anyagokkal) operáló fülbevalók, karkötők, nyakláncok és gyűrűk azonnal romantikussá teszik a megjelenésünket. A rekordnézettségű sorozatnak minden bizonnyal a Giambattista Valli divatház kreatívjai is nagy rajongói…

1 Swarovski, 59 500 Ft 2. Ania Kruk, 16 990 Ft (answear.hu)

Cukorsokk

Fotó: David Dee Delgado/Getty Images

A Y2K, vagyis az ezredforduló gyermekeiben egészen biztosan nosztalgikus érzéseket ébreszt a cukorkák és műanyag játékok szín- és formavilágát idéző trend, amelynél nincs édesebb irányzat idén nyáron. Színes szettünket még vidámabbá, monokróm outfitünket pedig lazábbá tehetjük egy gumimacis vagy cumis nyaklánccal. A játékos trendre a Moschinónál találjuk a legextrémebb példákat.

1. H&M, 1495 Ft 2. Crystal Haze, 21 990 Ft (sparklemonde.hu)

Logómánia

Fotó: SAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

A kilencvenes években a nagy logók voltak a stílusosság fokmérői, a divatirányzatok ciklikusságának köszönhetően pedig újra beborítanak mindent – többek között a Chanel kifutóját is – az erősen brandingelt darabok. A kevesebb több elve erre az ékszertrendre különösen igaz: ha nem szeretnénk két lábon járó hirdetőtáblának tűnni, csak egy-egy logós ékszert viseljünk.

1. Lauren Ralph Lauren, 21 840 Ft (modivo.hu) 2. Guess, 10 794 Ft

Legyen szerencsénk!

Fotó: Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Négylevelű lóhere, nazar amulett, Fatima keze vagy egy régi pénzérme – a szerencsét hozó, netán védelmező medálok nemcsak csinosak, de többletjelentéssel is bírnak. Stella McCartney nem bízta a véletlenre, óriási nyakláncokat aggatott modelljei nyakába, de a hétköznapokra mi számtalan diszkrétebb verziót találhatunk.

1. Pandora, 15 900 Ft 2. Nile Atelier, 490 euró

Kiemelt kép: Getty Images