A magazin, amely összeköti olvasóit (x)

Olajág Magazin, az információ és emlékforrás.

Az Olajág Magazin – az Olajág Otthonok saját kiadványa – negyedévente jelenik meg, és kínál színes olvasnivalót a lakóknak, dolgozóknak és hozzátartozóknak egyaránt. Magazinunkat együtt írjuk a lakókkal, dolgozókkal, tartalma segítségével ismerhetik meg az olvasók a többi otthont és az ott élőket, szokásokat, programokat.

A kiadvány tartalma – a lakók igényeinek megfelelően – folyamatosan alakul, bővül, de minden esetben a színvonal, a hitelesség és a szórakoztatás áll az előtérben. A címlapon olyan ismert és elismert emberek jelennek meg, akik felléptek az otthonokban, részt vettek lakóink életében egy-egy előadás, közös program keretében. Interjú formájában mutatjuk be őket, sok színes képpel, hogy az intézményekben élők minél jobban megismerhessék őket. Azzal tesszük személyesebbé a beszélgetést, hogy minden esetben a lakóknak szóló üzenetet kérünk az interjú alanyától. Így szerepelt már Bodrogi Gyula, Leslie. L. Lawrence, Peller Anna, Pataky Enikő, Balczó András és még sorolhatnánk.

A lapban a lakók beszámolnak azokról az érdekes programokról – koncertek, klubok, foglalkozások, múzeumlátogatások, gasztronómiai tapasztalatok, stb. – melyek az elmúlt időszakban a legnagyobb élményt nyújtották számukra. Jogi rovatunkban azokat a témaköröket dolgozzuk fel, melyek a leginkább foglalkoztatják a lakókat, gasztronómiai rovatunkban dietetikusunk rendszeresen mutat be olyan élelmiszereket, melyek az egészséges életmódot támogatják, de szó esik vitaminokról, a hidratáltság fontosságáról, zöldségek és gyümölcsök hatásairól, megismerhetjük a különböző teaféléket, és mindig van egy-egy könnyű recept is.

Lakói versek, novellák éppúgy olvashatók, mint vezetői megszólalások, dolgozói bemutatások, tervek, célok. Keresztrejtvényt kedvelők többféle fejtörőt találhatnak a magazinban, de a Modern világ rovatban mobiltelefonról, internetről, számítógépről is olvashatnak.

Galéria | 3 kép

Az Olajág Magazin a www.olajagotthonok.hu oldalon online is elolvasható. A lakók gyűjtik, elteszik, idéznek belőle, visszakérdeznek egy-egy téma kapcsán, sőt sok javaslat is érkezik a további tartalom bővítésének igényével. Ez a kiadvány szintén egy összekötő kapocs a mintegy 1500 velünk élő, „olajágas” idős, illetve hozzátartozóik és a dolgozók között, melyre büszkék vagyunk.