Önálló sorozat készül a Trónok harca Havas Jonjáról

Így az augusztusban induló Sárkányok háza előzménysorozaton kívül már hét Trónok harca-projekt készül.

Az HBO már el is kezdte az óriási kasszasikert arató fantasysorozat első folytatásának fejlesztését, melynek középpontjában a kegyetlen világban családja nemes értékeiért harcoló hős, Havas Jon áll – derült ki az MTI közleményéből. (Egy előzménysorozat már el is készült, a Sárkányok háza című sorozat augusztus 22-én debütál a streamingszolgáltatón. Ez kb. kétszáz évvel a Trónok harcának eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház hanyatlását, valamint a sárkányok tánca néven ismert polgárháború előtti eseményeket mutatja be, és forgatókönyvét – mely a Tűz és vér című regényen alapul – George R. R. Martin írta Ryan Condal és Miguel Sapochnik közreműködésével. 

Kit Harington (Havas Jon) és Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) A trónok harca utolsó évadában. (Fotó: HBO)

Ki lesz Havas Jon?

Persze rögtön felmerül a kérdés, de nem kell aggódni, a rajongók kedvencének számító szereplőt ismét Kit Harrington fogja alakítani. A színészt kétszer jelölték Emmy-díjra a fantasysorozat hősének megformálásáért, így furcsa is lett volna, ha nem ő alakítja tovább a karaktert. De miről is fog szólni? Ha emlékszel, a Trónok harca utolsó évadában Havas Jon megtudta, hogy igazi neve Aegon Targaryen, a Vastrón lehetséges örököse. Az évad utolsó epizódjában elűzték Westerosból, és régi életét hátrahagyva a Vadakkal együtt a Faltól északra utazott. Ez pedig tényleg egy oylan lezárás, ami folytatást kíván, legalábbis a rajongók számára.

A Trónok harca nyolc évada után sem tétlenkedett Kit Harrington, nemrég a Marvel-univerzumban bukkant fel, a 2021-ben bemutatott Örökkévalókban játszott.

Kiemelt kép: HBO